Şarj Süresinde Sıkıntı -ubuntu 18.04-

Başlatan Hasan Basri, 28 Mart 2020 - 15:28:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hasan Basri

Öncelikle benzer konular olduğunu biliyorum. Ancak yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum. İstediğim şeyi bulamadım. Daha önce de benzer bir konu açmış, problemimi halletmiştim. Fakat ubuntuyu silmek zorunda kalmıştım. Yeniden yüklediğimde bu problemi, önceki sefer çözdüğüm gibi çözemedim. Şimdiden bu konuyu anlatan başka bir başlık varsa kusuruma bakmayın. Oraya yönlendirilip konuyu silebilirim.

Ubuntu 18.04 kullanıyorum. Bilgisayarım da lenovo ideapad330. 8gb ekran kartı var. Ekran kartı modeli de NVİDİA mx150.

Şarjım olması gerekenin çok çok azı gidiyor. 1-1.5 saatte şarjı bitiyor. Windows kullanırken 4-5 saati görüyorum. Laptopu alalı çok olmadı. Pil hücre oranı %84.
Tlp yöneticisini kurdum. Ufak bir etkisi oldu. Ancak nvidia gpu ayarlarından intel gpu ayarlarına geçmek istiyorum. Oyun ve ya sistemi yoracak işler yapmıyorum.

prime-select query yazdığımda aldığım çıktı;
nvidia

Daha önceden Nvidia Ayar Yöneticisini açıp ve Prime Profiles kısmında Intel GPU yu seçmiştim. Fakat Nvidia ayar yöneticisini bulamıyorum. Onun yerine
NVİDİA X Server Settings kurulu. Ve istediğim ayarı bulamıyorum. Ekran görüntüsünü ekte vereceğim.

Pil süresini uzatmak açısından aklıma gelen tek şey intel gpu ya geçmek. Başka tavsiyeleriniz varsa ilgilye dinlemeye hazırım. Benim tek aklıma gelen şey bu oldu.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

erenseymen

Benim Nvidia kart, BIOS'tan kapatılabiliyor. BIOS'unuza bakabilirsiniz, display ayarlarına.
Ayrıca Nvidia settings, 19.10'da ekteki resimdeki gibi gözüküyor bende.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

alicilin

Sistemden nvidia sürücüsü komple kaldırıp tekrar kurun. ayrıca sahipli sürücülerden birisini kurun. Daha önce başıma geldi. prime profili seçememiştim.
<Developer/>

Hasan Basri

Problemi çözdüm. Öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Şu şekilde yaptım. Tekrardan livepatch tan sahipli sürücü olan nvidia nın sürücüsünü kurdum. Ve başka hiçbir şey yapmadan bilgisayarı baştan başlattım. Daha öncesinde şarj süresini uzatmak için başka ayarlar da yapmaya kalmıştım. Ubuntuya çok hakim olamadığımdan kaynaklı olarak ayarlarla oyanmış olduğumu düşünüyorum. Önemli konularda problem çözülmeye çalışılıyorsa ve güncelleme tavsiye ederse hemen güncellemek gerektiğini farkettim :)
Teşekkür ederim.