WM'ler için kısayol oluşturucu

Başlatan illedelinux, 26 Mart 2020 - 18:12:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

illedelinux

Pencere yöneticileri için hızlı bir başlatıcı uyarladım.
Masaüstüne kısayollar atamak için basit ve kullanışlı.
Her ne kadar pencere yöneticileri için uyarlamış olsam da bütün oturumlarda kullanılır.
Masaüstüne çeşitli öğelerin kısayolunu atamak için kullanmak isterseniz önce buradan hazırlamış olduğum paketi indirin.
https://sourceforge.net/projects/illedelinux/ 

İndirdiğiniz paketten dosyaları sağ tık ile çıkarın, çıkardığınız dizinin içine girin, aynı dizinde uçbirimi açın ve alttaki komutu girmenizle kurulacaktır.
./install.sh

Kurulumdan sonra alttaki resimde görüldüğü gibi Kısayol oluştur simgesi sistem menüsüne gelmiş olmalıdır.

Simgeye tıkladığınızda böyle küçük bir pencere açılır.

Alttaki resimde olduğu gibi pencerenin boşluğuna sağ tıklayın, Add row tuşuna tıklayın ve boşlukta oluşan yere alttaki açıklamayı uygulayın.

- Command yazan yere kısayol oluşturmak istediğiniz öğenin komutunu yazın.
- Name yazan yere bir isim belirleyin.
- Icon path yazan yere bir ikon yolu girin.
- Yine pencerenin boşluğuna tıklayın ve ardından Ok tuşuna tıklayın.

Ok tuşuna tıkladığınız anda oluşturduğunuz kısayol simgesini masaüstünde görebilirsiniz.
Ayrıca oluşturduğunuz kısayol simgesi sistem menüsünde Otter (Diğer) sekmesine de eklenmektedir
Bu şekilde masaüstünde ve sistem menüsünde bir başlatıcı oluşturmuş oluyorsunuz.
Bu basit ama yetenekli uygulama umarım işinize yarar.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

linuxomer54

[mention=651968]@illedelinux[/mention] ellerine sağlık ama verdiğin linkte ki  linkler için de illedelinux-launcher.tar.gz bu linke mi? basacağız.

illedelinux

Alıntı yapılan: linuxomer54 - 26 Mart 2020 - 22:35:00
[mention=651968]@illedelinux[/mention] ellerine sağlık ama verdiğin *bağlantıda ki  linkler için de illedelinux-launcher.tar.gz bu linke mi? basacağız.

Evet illedelinux-launcher bağlantısına tıklayın, bağlantının adını vermeyi unutmuşum, hatırlattığınız için teşekkürler :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...