[Çözüldü] İlk kurulumdan sonra kasıyor

Başlatan kowalskiCom, 18 Mart 2020 - 19:27:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kowalskiCom

Yaklaşık 3 haftadır ubuntu kurup düzgün çalıştırmaya çalışıyorum.(En az 30. Kurulum son 3 haftada) Bazen açılıp bazen açılmıyor.Bazen şifreden sonraki ekranda kalıyor. Şuan ki sıkıntım aşırı yavaş çalışıyor. Ubuntu da yeniyim okulum dolayısıyla en kısa sürede hataları halletmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim

illedelinux

Bütün kurulumlarda bu kadar hata veriyorsa iso dosyası bozuk olabilir, usbye düzgün yazılmamış olabilir veya donanımın Ubuntu'yu taşımıyor olabilir.
Bu üç seçeneği değiştirerek düzeltebilirsiniz.
Farklı dağıtım deneyin, örneğin xubuntu gibi.
İso dosyasının md5 kontrolünü yapın.
Usbye yazma aracını değiştirin.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

tosun

Alıntı yapılan: kowalskiCom - 18 Mart 2020 - 19:27:58
Yaklaşık 3 haftadır ubuntu kurup düzgün çalıştırmaya çalışıyorum.(En az 30. Kurulum son 3 haftada) Bazen açılıp bazen açılmıyor.Bazen şifreden sonraki ekranda kalıyor. Şuan ki sıkıntım aşırı yavaş çalışıyor. Ubuntu da yeniyim okulum dolayısıyla en kısa sürede hataları halletmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Bilgisayarın sistem özelliklerini yazar mısınız ?
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

kowalskiCom

i7 7500u işlemci
Nvidia gt920m ekran kartı
8gb ram
240 gb adata ssd(Windows kurulu)
1 tb hdd(ubuntu)

Asus x541uj go055 laptop

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Mart 2020 - 23:13:09

Alıntı yapılan: illedelinux - 18 Mart 2020 - 20:57:10
Bütün kurulumlarda bu kadar hata veriyorsa iso dosyası bozuk olabilir, usbye düzgün yazılmamış olabilir veya donanımın Ubuntu'yu taşımıyor olabilir.
Bu üç seçeneği değiştirerek düzeltebilirsiniz.
Farklı dağıtım deneyin, örneğin xubuntu gibi.
İso dosyasının md5 kontrolünü yapın.
Usbye yazma aracını değiştirin.

çok ilginçtir windowsa geçip saat hatasını düzelttim ubuntu baya hızlı çalışıyor şuan