[Çözüldü] Nautilus ile Belge Dönüştürme

Başlatan andydufy, 28 Ocak 2020 - 00:20:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

andydufy

Herkese merhaba arkadaşlar,
Bir süre Pardus kullandıktan sonra yeniden aranıza döndüm. Ubuntu 18.04 ile hem okulda hem de evdeki bilgisayarımda yaklaşık 12-13 yıllık linux maceramı devam ettiriyorum.
Bu kısa önsözden sonra nautilus üzerinde yapmak istediğim şeyi anlatayım: Okulda pdf, jpg v.b. dosyaları birbirine dönüştürmem gerekiyordu. Pardus üzerinde pardus forumun güzel insanları sayesinde thunar ile aşağıda eklediğim ayarlamayı yaptım.
Kısaca ayarlama ile farenin sağ tık menüsüne PDF YAP veya JPEG YAP gibi komutlar ekledim. Bunları nautilus üzerinden nasıl gerçekleştiririm?

Thunar dosya yöneticinden ;Sağ tık ile .doc; .docx; .odt; .odp; .pps; .ppt; .xls; .xlsx; .ods; .pptx,.png,.jpg,.bmp,.tiff formatlarını .pdf yapmak
için;
önce şu küçük yazılımı uç birimde,
sudo apt install unoconv
komutunu girerek kurun. (unoconv depolarda mevcutsorunsuz kurulur)
Thunar açıp, düzenle menüsünden , özelleştirilmiş eylemleri yapılandır seçiyoruz.
Açılan pencereden " + " işaretine tıklıyoruz.
Temel sekmesinde;
Ad: Pdf yap
Tanım: Pdf'ye dönüştür
(Ad ve Tanım ne isitiyorsanız onu yapın.)
Komut: unoconv -f pdf %F
Simge:istediğinizi seçin yada simge oluşturmayın.
Görünüm durumları sekmesine geçin;
Dosya örneği kısmına : .doc;.docx;.odt;.odp;.pps;.ppt;.xls;.xlsx;.ods;.pptx;.png;.jpg;.jpeg;.bmp;.tiff yazın.
(Başka uzantıları da ekleyerek deneyebilirsiniz.)
Dizinler,Resim dosyaları,Diğer dosyaları işaretleyin ,
(eğer metin dosyası da dönüştürmek isterseniz,ilgi uzantıyı ;.uzantı olacak şekilde girebilirsiniz.)
Herşeyi kapatın,thunardan çıkın,
dosyalarınızın olduğu klasöre girin.Dönüştürülecek resim dosyalarını seçin,sağ tık yapın "Pdf yap " tıklayın.Biraz bekleyin,pdfler hazır.
Ne zaman yalnızlık sonsuza giderken hayatın limitini alsam hep sensizlik çıkıyor :(

illedelinux

Bu konuda bildiğim bir şey yok ama öneride bulunayım, geri Xfce ortamına dön, Xfce'de basitçe yapılan özelleştirmeler Gnome'de kan ağlatır.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

speakerXXL

Buradaki PPA deposunu ekleyip, nautilus-document-converter paketini kurmayı deneyin.

andydufy

Alıntı yapılan: speakerXXL - 28 Ocak 2020 - 01:16:02
Buradaki PPA deposunu ekleyip, nautilus-document-converter paketini kurmayı deneyin.

Harika.... İşe yaradı. Belgeyi nereyi kaydettiğini hemen bulamadım onun haricinde sıkıntısız. Çok teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: illedelinux - 28 Ocak 2020 - 01:01:46
Bu konuda bildiğim bir şey yok ama öneride bulunayım, geri Xfce ortamına dön, Xfce'de basitçe yapılan özelleştirmeler Gnome'de kan ağlatır.

Doğrudur, xfce yi bende daha esnek buluyorum ama Gnome'da çok hoşuma gidiyor.
Ne zaman yalnızlık sonsuza giderken hayatın limitini alsam hep sensizlik çıkıyor :(