ubuntu boot sorunu veya grub ile vista boot etme(sorun)

Başlatan birtanyildiz, 19 Ocak 2009 - 22:10:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

birtanyildiz

Selam arkadaşlar
öncelikle çok garip bir konu başlığı olduğunun farkındayım. Durumu şöyle açıklıyayım. ben ubuntu iso indirdim cd ye çektim. Ama bütün xp ve vista cd lerim boot olurken bu ubuntu cd si boot olmadı. dedim neyse bende usb diskten kurayım. bi flash bellek aldım elime ve gerekli adımları tamamladıktan sonra ubuntu kuruldu. herşey harika idi:) hikaye gibi oldu ama devam ediyorum;

gel gelelim vista c diskinde duruyordu ve ben ona dönmek için bilgisayarımı yeniden başlattım grubda others kısmında vista/longhornu gördüm seçtim ancak bir hata aldım açılmadı. sonra ubuntuya döndüm startupmanagerla olsun menu.lst ile olsun baya bi uğraştım sadece hataların isimleri değişti bi error 12 oldu bi 17 oldu bi 18 oldu ama bir türlü çözülmedi

en son fixmbr yapıp windows a geri döndüm şimdi burda ne yapmak lazım. indirdiğim iso da bi bozukluk mu var acaba ondan dolayımı boot olmuyor. veya da usb den kurunca vista yı açabilmek gibi bir şansım varmı

teşekkür ederim şimdiden

localhost

error 12 error 18 gibi mesajlarin yaninda hic birsey yokmuydu? Ubuntu grubu dogru bir sekilde kuramamis olabilir. Kurulumda dosya sistemlerine zarar geldiyse grub boot etmek icin gerekli asamalari gecemiyor olabilir. Bunun icin fixmbre komutunu vermenize gerek yoktu. Tekrar grubu kurmayi deneyerek soruna cözüm bulabilirdiniz.

Nero ile iso dosyalari nasil yazilir
Linux LPIC1 - MCSA

birtanyildiz

ben cdburnerxp kullanıyorum nero kullanmıyorum ancak ubuntunun sitesindeki infrarecordmu ne bi program var onlada yaptığımda anlattıkları gibi aynısı oldu. hatalar ise şu şekilde idi hatırladığım kadarı ile
Error 13: invalid or unsupported executable format
error 12: invalid device request(bu hataya menu.lst de değişiklik yapınca gördüm)
error 17: booting enter command

sonra easy bcd kurayım dedim kurdumda şimdi onla da yapamıyorum ya:) bu ne garip iştir. halbuki daha önce pardus kullanmıştım hiç böle şeyler olmamıştı.

localhost

Error 13: invalid or unsupported executable format windows icin bilinmeyen Format bicimi demektir. Ubuntu kurulumunda windows bölümüne zarar verme ihtimaliniz yüksek.
error 12: invalid device request: menu.lst bölümü yanlis yazdiginizdan vermistir.
error 17: booting enter command  bot icin komut girin diyor. Muhtemelen buda menu.lst teki degisiklikten sonra olmustur.

ubuntu yu silmediyseniz. Forumda grub kurulumu yazarak arma yapabilirsiniz.
cdburnerXP ile iso cd leri su sekilde yazilir.

iso dosyasinin üzerine gelinir. Sag tiklanir ve cdburnerXP programi secilir. OK tusu ile bir menu acilir. Sonra yazici aygiti secilir isonun bulundugu konum tekrar gözden gecirilir ve yazdir denilerek isleme baslanir.

2. Yol: CDburnerXP programi acilir. Acilista ne yapmak istediginizi sorar oradan ISO veya IMAJ bolumu secilir. Acilan kucuk pencereden ISO nun yolu gosterilir ve yazdir denilir.
Linux LPIC1 - MCSA

birtanyildiz

aynen öyle yaptım ama boot olmadı ben bir de iso yu tekrar indireyim tekrar deneyeyim. gelişmelerden haberdar ederim :)