[Çözüldü] mysql bir türlü bağlanamıyorum ?

Başlatan echoyilmaz, 14 Ocak 2020 - 04:10:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

echoyilmaz

S.a. merhaba arkadaşlar,

Öncelikle localimde virtualbox ile ubuntu 18.04 lts kurulu. Ubuntuda mysql-server ve python tarafında mysql connector paketleri yüklü. Kullanıcı girişi bir türlü kabul etmiyor. Ben mysql connector paketinden olacağını sanmıyorum. Herhalde mysql-server tarafında bir ayar yapmam gerekiyor. Açık konuşmak gerekirse python u az çok biliyorum ama ubuntuda 1 haftalığım. Ve bu 8. denemem. Bozup yeniden kuruyorum ubuntuyu. Artık çözemediğime inandım ve sizlere danışmaya karar verdim.

mysql --version
mysql  Ver 14.14 Distrib 5.7.28, for Linux (x86_64) using  EditLine wrapper

Ayrıca mysql'e terminalde bağlanabiliyorum. İstediğim gibi işlem yapabiliyorum. Fakat iş python tarafında çalıştırmaya gelince. Aşağıdaki hatayı veriyor.

Hata kodu:
root@alper-VirtualBox:/home/alper/Desktop# python3 mysqldb.py
Traceback (most recent call last):
  File "mysqldb.py", line 4, in <module>
    mydb = mysql.connector.connect(host='localhost',database='aff',user='root',p                                     asswd='sifre')
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/__init__.py", lin                                     e 179, in connect
    return MySQLConnection(*args, **kwargs)
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/connection.py", l                                     ine 95, in __init__
    self.connect(**kwargs)
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/abstracts.py", li                                     ne 716, in connect
    self._open_connection()
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/connection.py", l                                     ine 210, in _open_connection
    self._ssl)
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/connection.py", l                                     ine 144, in _do_auth
    self._auth_switch_request(username, password)
  File "/usr/local/lib/python3.6/dist-packages/mysql/connector/connection.py", l                                     ine 177, in _auth_switch_request
    raise errors.get_exception(packet)
mysql.connector.errors.ProgrammingError: 1698 (28000): Access denied for user 'r                                     oot'@'localhost'

siberoloji

[mention=651129]@echoyilmaz[/mention]
Merhaba,
root user authentication method unu auth_socket yerine mysql_native_password e dönüştürmeniz gerekiyor olabilir.

Kaynak: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-mysql-on-ubuntu-18-04
Bu bağlantıdaki step 3 sanırım sizin bağlanamama sebebinizi açıklıyor olabilir.

echoyilmaz

Hocam merhaba öncelikle teşekkür ederim,

step 3 deki işlemleri yaptım. Bu seferde mysql e bağlanamıyorum malesef.

alper@alper-VirtualBox:~$ mysql -u root -p
Enter password:
ERROR 1698 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost'

matrax_41

Root kullanıcı şifreni yanlış giriyorsun.

echoyilmaz

Hocam doğru yazdığım halde giriş yapamıyorum :)

Hatta tekrar silip tekrar ubuntu kurdum. Yine aynı hatayı veriyor. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım açıkcası

siberoloji

[mention=651136]@echoyilmaz[/mention]
sudo mysql -u root -p
Bu şekilde dener misiniz?

echoyilmaz

Alıntı yapılan: siberoloji - 14 Ocak 2020 - 22:59:27
[mention=651136]@echoyilmaz[/mention]
sudo mysql -u root -p
Bu şekilde dener misiniz?

Bu şekilde oldu hocam teşekkür ederim. Mysql bağlantısıda çalıştı :)) Çok sağolun.

siberoloji

[mention=651138]@echoyilmaz[/mention]
İlk başta bahsettiğiniz sorun da çözüldü sanırım.
Kolay gelsin.