2019 Windows, macOS ve Ubuntu Kıyaslandı!!

Başlatan serguzestefe, 30 Ekim 2019 - 17:27:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serguzestefe

İşte farklı değerlendirme testlerine ve sonuç ortalama testine göre en iyi performansı veren işletim sistemleri.

https://www.webtekno.com/windows-macos-ubuntu-en-iyi-performans-h78732.html

OnLive

En kötüsü de macOS görünüyor. Hem Apple'a bir kamyon para döşeyeceksin, hem de en kötüsüne sahip olacaksın. İlginç gerçekten.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

meda

İşletim sistemini amaca götüren araç bir yerden yere götüren uçak, araba.... adına ne derseniz deyin.

-Sisteme özel yazılımlar gerekli optimizasyonla birlikte geldiği için MacOS video, müzik, render işlerinde cazip.
-Windows 10 ise DirectX 12 gibi donanım üreticileriyle çeşitli anlaşmalarla oyunseverlere ağırlık vermekte olduğu herkes tarafından bilinir.
-Linux dağıtımları ise sunucu tarafında çeşitli avantajlar sunar.

Dell Vostro 5568 bilgisayarımda Manjaro-KDE ve Windows 10 birlikte kurulu her iki sistemde son derece kararlı çalışıyor son 4 senedir donanım ve işletim sistemi uyumluluğunun önemi bir kez daha farkediyorum. Maddi anlamda daha fazla yeterliliğe sahip olmuş olsam yahut gelişmiş ülkelerde yaşıyor olsam Linux'la hiç uğraşmam Macbook Pro ve güçlü bir donanıma sahip Windows 10 masaüstü veya dizüstü bilgisayarım olurdu.

Haber yapan sitede başka siteden alıntı yapmış popülerlikle beslenen zaman zaman boyundan büyük haddini aşan başlıklar atmayı severler. Bu da gayet normal maddi kaygılı içerikler olmasa ayakta durmakta zorlanacakları bir gerçek. Dolayısıyla yaptıkları çok da önemsememek gerekli.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"