Kali Linux USB ile HDD'ye Dual Boot kuramıyorum!!!

Başlatan vesbuci, 10 Ekim 2019 - 21:09:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vesbuci

merhaba windows7 kurulu asus laptopumda usb ile Kali Linux2019.3 kurmaya çalışırken sistem kur adımında ''kurulum adımı başarısız oldu'' yazıyor. WMware ve Oracle virtual'de sorunsuz kuruyorum.
Daha öncesi Diskleri Bölümle adımında şöyle bir uyarı alıyorum;
Bu makinenin aygıt yazılımı kurulum programını UEFI kipinde başlattı fakat sistemde ''BIOS uyumluluk kipi''nde kurulmuş olan başka işletim sistemi mevcut......... vs. vs.

Rufus ile usb bootable ile Start installer yapınca gelen siyah ekranda belli yazılardan sonra ilerleme olmuyor.
Poweriso, win32diskimager, universal USB İnstaller ile deniyorum yukarıdaki uyarıları alıyorum.
Bios ayarlarında UEFI ile ilgili bölüm yok. Varsada seçenek yok
Secure bootable kapalı
Satayla ilgili sadece AHCII seçeneği var
Bilgisayarımda Cd-rom yok sökülmüş arızalı olduğu için.

SHA256 değerleri kontrol ettim sıkıntı yok. ISO kalıbı sağlam
Daha öncesi win10 yüklüyken usb ile win7 yüklerkende çok zorlandım hdd leri görmüyordu. Başka bir cdrom bağlayıp ancak öyle format atabilmiştim.

ampirist

Disk efi olarak bölümlendirilmemiş.
Birde mantıksal  disk bölümünü birincil yapmalısın.

vesbuci

[mention=649623]@ampirist[/mention]
Nasıl efi bölümlendirecem. Birincil nasıl yapacam. Yardımcı olurmusun

ampirist

Alıntı yapılan: vesbuci - 11 Ekim 2019 - 12:37:06
[mention=649623]@ampirist[/mention]
Nasıl efi bölümlendirecem. Birincil nasıl yapacam. Yardımcı olurmusun
diskin mbr olduğu için en fazla 4 adet birincil bölüm açabiliyorsun.
onu gpt yapman gerekiyor.
Gpt yapınca windowsda silinecek.önemli dosyaların yedeğini almalısın.
disk bölümleme için bir sürü program var.gparted,gnomedisk,fdisk vb.
kali linux usb canlı aç.
yüklü programlar içinde gparted var mı?Ben genellikle gparted kullanıyorum.

varsa diski mbrden gptye dönüştüreceğiz. sonra efi bölümü swap bölümü,windows için ntfs bölümü,önemli dosyaların için gene ntfs bölümü,linux için ext4 bölümü oluşturman gerekiyor.
efi bölümü için fat32 100-300mb oluştursan yeterli .bu bölümün bayraklarını boot olarak işaretleyeceksin.

Bunları yaptıktan sonra yükleme işlemine geçersen sorun çıkmaz.

https://linuxhint.com/gparted_ubuntu/

bu bağlantıda diskin gparted ile nasıl gpt yapılacağı resimle anlatılıyor.

Dğer işlemleri ntfs  ext4 bölüm oluşturma işlemlerini boş bir usb üzerinde deneyerek öğren.

vesbuci

Yardımın için teşekkürler. D diskinidemi yedeklemem gerekir. Komplemi HDD'yi convert etmem lazım.

ampirist

Alıntı yapılan: vesbuci - 11 Ekim 2019 - 23:08:35
Yardımın için teşekkürler. D diskinidemi yedeklemem gerekir. Komplemi HDD'yi convert etmem lazım.
D bölümünde önemli dosyaların varsa  yedekle.
Komple convert edeceksin.

Empat

Merhaba.

Kali Linux dağıtımı, pentesterler için oluşturulmuş, pentesting işlemleri hariç diğer kullanımlar için uygun olmayan bir dağıtımdır.

Bu yüzden size, Ubuntu, Manjaro, Linux Mint, Debian gibi bir dağıtım kullanmanızı öneriyoruz.

Pentesting ile ilgilenenler, pentesterler ve siber güvenlik öğrencileri hariç, Kali Linux dağıtımı ve hacking araçları ile ilgili konulara destek vermiyoruz.

Bu kişilere ise, destek vermeden önce, kişinin ünvanını/konumunu doğruluyoruz.

Pentesting işlemleri için özel olarak üretilmemiş başka bir dağıtım kullandığınız taktirde, forumumuzdan destek alabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!