(Çözüldü)Sublime-text PPA Deposundan Kurulum Sorunu

Başlatan SerkanOz, 17 Eylül 2019 - 18:52:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SerkanOz

Merhabalar  çok uzun bir süredir windows kullanıcısı olup ubuntuya geçde olsa geçiş yaptım. Site ve forumdan çok faydalandım bir çok kaynak mevcut ögrenme açısından öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum ellerine sağlık. malum bende ubuntuyu keşfederken  bazı hatalar ile karşılaştım bir kısmını çözdüm bir kısmı ise hala çözülemedi.

Soruna gelirsek eğer sublimetext 2 kurmak istiyorum şöyle bir sorun ile karşılaştım.

download failed
Download done.
Removing outdated cached downloads...
sha256sum mismatch Sublime Text 2.0.2 x64.tar.bz2
Sublime Text is NOT installed.
dpkg: /var/cache/apt/archives/sublime-text_2.0.2-1~webupd8~3_all.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (--unpack):
new sublime-text package pre-installation script subprocess returned error exit status 1
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
/var/cache/apt/archives/sublime-text_2.0.2-1~webupd8~3_all.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

sürekli aynı hatayı yaşıyorum denemediğim yöntem kalmadı . terminalde ise şöyle bildiginiz gibi bir yöntem kullandım.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/sublime-text-2

sudo apt-get update

sudo apt-get install sublime-text

aslında ben sorundan ziyade çözüme odaklanmış bulunmaktayım. burda sorunu çözsek yarın başka bir programda yine aynı hata ile karşılaşmamak adına.. Nodejs'yi de terminalden kurdum ancak oda eksik kuruldu bildiginiz gibi nodejs ile nmp birlikte yükleniyor fakat yüklenmedi versiyon kontrolünde kurulmadıgını anladım.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. İnanın yıllardır işin içinde birisi olarak forumu ve interneti çok taradım sorun ile ilgili ama neden böyle bir hata karşılaştım anlamadım. Arama butonunu kullanmayı biliyorum ama soruna çare bulamadım. Şimdiden teşekkür ediyorum. Selamlar..

Güncelleme;    Örneğin razer klavye sürücüsü yüklemek istiyorum. üretici firmanın sitesinden paylaşımı şöyle ki ;

sudo add-apt-repository ppa:openrazer/stable

sudo add-apt-repository ppa:openrazer/daily

sudo apt update

sudo apt install openrazer-meta

aldıgım hata ise ;

N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'openrazer-ubuntu-stable-bionic.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor

Kısacası terminal üzerinden bir türlü kurulum yapamıyorum. sorun nedir hala çözemedim.

speakerXXL

Konunun başlığı "Sublime-text PPA Deposundan Kurulum Sorunu" olarak değiştirirseniz daha uygun olabilir. Zira şu an yaşadığınız sorun, PPA deposundaki pakete özel. PPA deposundaki paket, kurulum sırasında farklı bir adresten bir dosya indirip, bunu sisteminize kuracak şekilde yapılandırılmış. Sorun ilgili adreste artık dosyanın bulunmamasından kaynaklanıyor.

Bu sebeple aşağıdaki komutla kurduğunuz paketi ve depoyu kaldırınız.

sudo apt purge sublime-text
sudo add-apt-repository -r ppa:webupd8team/sublime-text-2

Uygulamayı aşağıdaki komutlarla, uygulamanın kendisine ait 3. parti bir depodan kurmayı deneyebilirsiniz.

/bin/bash -c 'echo "deb https://download.sublimetext.com/ apt/stable/" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/sublime-text.list'
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com F57D4F59BD3DF454
sudo apt-get update
sudo apt-get install sublime-text

Diğer hususlar, Sublime-text kurulumundan bağımsız. Bu sebeple öncelikle forum içi arama yapıp, çözüm bulamazsanız yeni bir konu açmanız daha uygun olur.

SerkanOz

@speakerXXL  öncelikle teşekkür ediyorum hocam. malum programın 2.ci degil 3. versiyonunun PPA deposunu paylaşmışsınız üretici sitesinden ki bende o kısmı yüklemiş o yönde bir sorun yoktu. internet de paylaşılan o sürümün deposun da sıkıntı var anladığım kadarıyla. Yapacak bir şey yok şu süreçde. KOlay gelsin selamlar

speakerXXL

Sublime-text-2 kullanmak için özel bir sebep varsa, sitesinden indirip kullanabilirsiniz. Sitesindeki sıkıştırılmış dosyayı açıp, içindeki ikili dosyaya çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. İsterseniz PPA sitesindeki indirme sorunu ve sublime-text-3 ile çakışma sorunu çözecek şekilde düzenlediğim paketi buradan indirip kurulum yapabilirsiniz. Bu şekilde menüye kısayol eklenmiş olur, çok da bir farkı yok.

Paketin sha256sum doğrulama çıktısı

4c5ead779d90c8c9f3a6146b84c661164a4f60c346f47c4b3e16986c708639a4  sublime-text-2_2.0.2-1~webupd8~3-fixed_all.deb

SerkanOz

@speakerXXL hocam çok teşekkür ediyorum. ben sitesinden indirip derlemeye çalıştım ancak bir türlü yapamadım. programın 2.ci versiyonu daha stabil kullanışlı çok yaygın kullnımı var. sorun depo'da 3.üncü versiyonu ile çakışıması idi galiba ki sorun çözüldü. iyi forumlar diliyorum selamlar..

speakerXXL

Rica ederim. PPA deposundaki sorun, 3. sürümü ile ilgili bir çakışmadan kaynaklanmıyordu. Sorun paketin önyükleme (preinst) betiğinde bulunan indirme adresindeki hatadan, daha doğrusu ilgili adreste artık böyle bir dosya bulunmamasından kaynaklanıyordu. Uygulamanın 3. sürümü ile çakışma mevzusu ise, iki farklı sürümü aynı anda kullanmak isteyenler için sadece kozmetik bir düzenlemeden ibaret.