silinen dosyanın kaybolması

Başlatan soldanatar, 14 Eylül 2019 - 21:32:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

soldanatar

bugün internetten dosya indirmek istedim,  dosyayı nereye indireceğime dair pencere açıldı, indireceğim klasörü seçtim ama öncesinde klasörün adını değiştirmek istedim bu yüzden rename yerine move to trash seçeneğine tıkladım yanlışlıkla. trash'ta olduğunu düşündüm lakin klasör ortadan kaybolmuş. ciddi bir durum.

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

soldanatar

hocam denedim ama bende farklı seçenekler mevcut yine olmadı anlayacağınız.

012rev3

Ubuntu ayarlar menüsünde gizlilik bölümü bulunmakta. Burada otomatik çöp kutusunu boşalt kısmı açık mıydı acaba?
Eğer değildiyse dosyalarınızın bir anda uçup gitmesi garip.
Gizli dosya olarak bulunabilir belki [CTRL+H]
Ya da find komutuyla eğer bir dosyanın/klasörün adını hatırlıyorsanız arattırabilirsiniz.
Eğer silinmişse testdisk* ya da foremostla* kurtarma yapmanız gerekecek. Bu da epey zahmetli bir iş.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

soldanatar

Alıntı yapılan: 012rev3 - 18 Eylül 2019 - 01:43:07
Ubuntu ayarlar menüsünde gizlilik bölümü bulunmakta. Burada otomatik çöp kutusunu boşalt kısmı açık mıydı acaba?
Eğer değildiyse dosyalarınızın bir anda uçup gitmesi garip.
Gizli dosya olarak bulunabilir belki [CTRL+H]
Ya da find komutuyla eğer bir dosyanın/klasörün adını hatırlıyorsanız arattırabilirsiniz.
Eğer silinmişse testdisk* ya da foremostla* kurtarma yapmanız gerekecek. Bu da epey zahmetli bir iş.

bence ubuntu'nun kendisiyle alakalı bir bug olabilir diye düşünüyorum. masaüstünde gereksiz bir belge sizdim ve çöp kutusunda göründü. bunu yetkililere rapor etmek lazım aslında