Kök dosyasnın içindeki klasörleri nasıl silebilirim

Başlatan ptergrand, 02 Eylül 2019 - 20:01:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ptergrand

merhaba arkadaşlar ubuntu güncelleştirirken kurulumundan sonra restart yaptım pc kurulu tv card driver görmüyor kök dizin dosyasının içindeki klasörleri nasıl silebilirim
1-Kök Dizin usr/src/media ve media_build

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

çözüldü

illedelinux

Sorununuzu anlayamadım ama kök dizinden dosya silmek tehlikelidir, sistemi bozabilirsiniz.
Dosya silmek isterseniz ev dizinindeki dosyaları ve diskin sistem kurulu olmayan diğer bölümündeki dosyaları silebilirsiniz.
Bunun için elle veya alttaki gibi bir komutla yapabilirsiniz.
sudo rm -f /silinecek/dosyanın/yolu/ve/adı
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Empat

Merhaba.

Lütfen konu açarken konuyu, içeriğiyle ilgili bölüme açmaya özen gösterin.

Konuyu, Ubuntu Türkiye Forum > Yazılım > Genel bölümüne taşıdım.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

Alıntı YapSorununuzu anlayamadım ama kök dizinden dosya silmek tehlikelidir, sistemi bozabilirsiniz.
[mention=649005]@ptergrand[/mention]
Katılıyorum. Sorununuzun çözülmesi için bu dosyaların/dizinlerin silinmesi gerektiğinden eminseniz bu işlemi uygulayın. Aksi taktirde sistemde sorunlara açabilirsiniz.

Dikkat: Aşağıdaki komutlar belirttiğiniz iki dizin içerisindeki her şeyi kalıcı olarak siler. Tüm sorumluluk size aittir.
sudo rm -rf /usr/src/media/*
sudo rm -rf /usr/src/media_build/*
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

ptergrand

hocam dosyaları silmeme ragmen klasör dosyası kaldı ben bundan bir şey anlamadım

Empat

Sadece içeriğini silmek istediğinizi belirtmiştiniz. Bu yüzden sadece klasörlerin içeriğini silen komutu ekledim. Aşağıdaki komutla klasörleri de silebilirsiniz.
sudo rm -rf /usr/src/media && sudo rm -rf /usr/src/media_build
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

ptergrand

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.

duaçınar

Sorun çözülmedi, yeni bir kurulum yaptım. Teşekkürler. Saygılarımla.
duaçınar