Her şey kısıtlı

Başlatan bomi, 31 Ağustos 2019 - 23:01:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bomi

Selam dostlar. Ben ubuntuda yeniyim ve her şey çok kısıtlı sanki bana yardımcı olabilir misiniz? Örneğin /opt/lampp/htdocs klasöründe sağ tıklayıp klasör açamıyorum veya dosyaları silemiyorum elimle. İlla terminalden sudo ile klasör açmam veya dosya silmem gerekiyor.

Birde PHP IDE si olan phpstormu kullanıyorum açtıktan sonra diyelim bir ayar değiştirdim programımda hata veriyor kaydedemediğine dair. Sanırım bu phpstormunda nerede olduğunu bulup sudo ile açmam gerekiyor. Ben standart olarak her şeyimi sudo yapamaz mıyım?

.py

kısıtlı değil sisteminizin güvenliğ için  sistem dosyalarında bir değişiklik oldugunda sistem yetki ister yani sudo ile yetki almanız gerekir. phpstorm 'ın nerede olduğunu bulmak iiçin whereis terminal komutunu kullabilirsin kullanabilmen için ilgili uygulamanın terminal ile hangi isimle çalıştırıldığını bilmen gerek mesela whereis geany gibi:)

bomi

Alıntı yapılan: .py - 31 Ağustos 2019 - 23:46:53
kısıtlı değil sisteminizin güvenliğ için  sistem dosyalarında bir değişiklik oldugunda sistem yetki ister yani sudo ile yetki almanız gerekir. phpstorm 'ın nerede olduğunu bulmak iiçin whereis terminal komutunu kullabilirsin kullanabilmen için ilgili uygulamanın terminal ile hangi isimle çalıştırıldığını bilmen gerek mesela whereis geany gibi:)

Hocam mesela bir proje oluşturuyorum. Proje dosyaları /opt/lampp/htdocs/yeniProje diyelim. Buranın içerisinde yeni bir dosya bile açamıyorum phpstormdan.

.py

Alıntı YapHocam mesela bir proje oluşturuyorum. Proje dosyaları /opt/lampp/htdocs/yeniProje diyelim. Buranın içerisinde yeni bir dosya bile açamıyorum phpstormdan.
lamp ile deeyimim yok ama editörü sudo ile açmayı denermisin.

Empat

Alıntı YapHocam mesela bir proje oluşturuyorum. Proje dosyaları /opt/lampp/htdocs/yeniProje diyelim. Buranın içerisinde yeni bir dosya bile açamıyorum phpstormdan.
Alıntı YapÖrneğin /opt/lampp/htdocs klasöründe sağ tıklayıp klasör açamıyorum veya dosyaları silemiyorum elimle.
Aşağıdaki komutla bu sorunları çözebilirsiniz.
sudo chmod 777 -R /opt/lampp/htdocs

Alıntı YapBirde PHP IDE si olan phpstormu kullanıyorum açtıktan sonra diyelim bir ayar değiştirdim programımda hata veriyor kaydedemediğine dair.
Aşağıdaki komutla IDE'nin kurulu olduğu dizine ve dosyalara yetki vererek bu sorunu çözebilirsiniz. Aşağıdaki komutu terminalde root hesabında değil, kullanıcı hesabında çalıştırmalısınız. Alternatif olarak $USER değişkeni yerine kullanıcı adınızı yazın.
sudo chown -R $USER:$USER /opt/PhpStorm*
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

bomi

[mention=648957]@Empat[/mention] teşekkür ederim hocam dün araştırdım chown ile htdocsu yaptım. phpstormu da documents e koydum sorunum çözülmüş oldu. Şimdi tek sıkıntı photoshop onuda halledersem multiboot bile ihtiyacım kalmayacak windowsa elveda dememe az kaldı