Harddisk bölümlemesi için ne önerirsiniz?

Başlatan DBerk1996, 17 Ocak 2009 - 07:52:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DBerk1996

Ben microsoftla beraber kullanacağım Ubuntuya 30 GB Mcrosofta 60GB ve ortak olaa 210 GB ayıracağım

NTFS gibi bir şey ayarlamam gerekiyor bunların
Microosft
UBUNTU
Ortak disk için olan adlarını verirmisiiniz.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: DBerk1996 - 17 Ocak 2009 - 07:52:23
Ben microsoftla beraber kullanacağım Ubuntuya 30 GB Mcrosofta 60GB ve ortak olaa 210 GB ayıracağım

NTFS gibi bir şey ayarlamam gerekiyor bunların
Microosft
UBUNTU
Ortak disk için olan adlarını verirmisiiniz.

Öncelikle windows'u kurmalısınız. Windows kurulumunda 60 Gb Windows için ayrın.
Windows kurulduktan sonra. bilgisayarı Ubuntu Cd'si ile açınız. Kuruluma başlayınız orada disk bölümleme seçeneğini elle bölümleme diye işaretleyiniz. kalan alanın 210 GB olanını Fat32 olarak seçiniz daha sonra kök ve swap alanlarını düzenlemeniz gerekecektir. yeni bölüm oluştura tıklayınız biçim ext3 bağlama noktası / olcak şekilde 29 GB alan ayırın diskin son bölümüne ise 1 gb lık swap ( takas ) alanı olarak ayarlayın kurulumu bu şekilde devap edin. Ubuntu grup'a Windows'uda ekleyecektir.

DBerk1996

peki takas kurulumu nasıl oluyor açıklarsanız.

atomkarinca

Küçük bir bilgi ekleyeyim; Fat32 dosya sistemi en fazla 3.8 GiB büyüklüğündeki dosyaları okuyup yazabiliyor, eğer bundan daha büyük dosayalarla da uğraşıyorsanız NTFS dosya sistemini tercih etmeniz gerekiyor.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: DBerk1996 - 17 Ocak 2009 - 08:32:29
peki takas kurulumu nasıl oluyor açıklarsanız.

Ubuntuyu kurarken diskin sonunda 1 GB boş yer ayırın. Bölümlerinizin büyüklüklüklerini sonda 1 Gb boş yer kalacak şekilde ayarlayın. Daha  sonra bölüm oluştura tıklayın. burada takas alanını seçin.  Bunları kurulum ekranında yapacaksınız.

ihtiyar said

Konu açarken lütfen sorunu(nu)zla alakalı bir başlık kullanın. Böylece cevaplar, öneriler ona göre daha hızlı ve arama sonuçlarında çıkabilir olur.

dimetokavi

Şuradaki başlıkta, fadike arkadaşımızın hazırladığı 7.10 için kurulum rehberi mevcût. Aman aman bir fark bulunmamasından ötürü (8.04 ya da 8.10 ile) oradaki rehbere bakarak kurulumunuzu yapabilirsiniz. Ama elbette ki, bu iletiden evvel yazı yazan arkadaşların da tavsiyesine uyarak.

Kolay gelsin.

skinnycem

ubuntuyu kurarken 70 Gb gibi devasa yer ayırdım. Yazılımı bozmadan bu alanı 40 gb a indirebilir miyim?

ihtiyar said

Alıntı yapılan: skinnycem - 24 Ocak 2009 - 22:41:45
ubuntuyu kurarken 70 Gb gibi devasa yer ayırdım. Yazılımı bozmadan bu alanı 40 gb a indirebilir miyim?

Gparted işini görür gibi ama hiç kullanmadım. Forumu bir ara, konuşmalar olmuştu.

skinnycem

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 24 Ocak 2009 - 22:59:37
Alıntı yapılan: skinnycem - 24 Ocak 2009 - 22:41:45

Gparted işini görür gibi ama hiç kullanmadım. Forumu bir ara, konuşmalar olmuştu.

Öncelikle hiç denemediğimi belirtmek isterim. Gparted ile yeni bölüm oluşturup istenilen bölümleri tekrar boyutlandırabilirsin. Bu arada Grub menüsünü tekrar kurman gerekecek. Bence yeni baştan kurulum yap.

heartsmagic

Eğer sadece alan küçültülüp ayrılabiliyorsa Grub'u yeniden kurmaya gerek kalmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.