ubuntu 14.04 32bit => ubuntu 14.04 64bit

Başlatan qubuntu, 08 Ağustos 2019 - 15:38:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qubuntu

dostlarım

bilgisayarım hayli eski (lenovo y530 ideapad) ubuntu 16'da bile ara ara sorun çıkartıyordu. bu yüzden 14.04 kurulu.
ancak kurmak istediğim bir çok .deb yazılımı 64 bit için
bir sürü ayar yapıp ara ara yedek de alıyorum
ubuntu 14.04 64bit'e geçmem de bi sakınca olur mu?
verilerimi ve ayarlarımı kaybeder miyim?

işlemci: Intel® Core™2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz × 2
işlemci bilgilerini sistem ayrıntılarından kopyala yapıştır yaptım

gecegezen

Bildiğim kadarı ile 32 bitten 64 bite direk geçiş yok sıfırdan sistem kurmalısın bir çok ayar home dizininde tutulur yani home dizinindeki gizli klasörleri falan hepsini kopyalayarak ayarların bir çoğunu yedeklemiş olursun ama sistem ile ilgili yaptığın değişiklikleri yeniden yapman gerekebilir. Bütün ayarlarında geri geleceğinin bir garantini veremem. Ama merak ettiğim 14.04 sürümü çok eski artık destek verilmiyor diye biliyorum.Depoların çalışmasına çok şaşırırım onun için acaba daha güncel ama xubuntu veya mate gibi dağıtımları denediniz mi?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

qubuntu

Alıntı yapılan: gecegezen - 08 Ağustos 2019 - 16:28:41
Bildiğim kadarı ile 32 bitten 64 bite direk geçiş yok sıfırdan sistem kurmalısın bir çok ayar home dizininde tutulur yani home dizinindeki gizli klasörleri falan hepsini kopyalayarak ayarların bir çoğunu yedeklemiş olursun ama sistem ile ilgili yaptığın değişiklikleri yeniden yapman gerekebilir. Bütün ayarlarında geri geleceğinin bir garantini veremem. Ama merak ettiğim 14.04 sürümü çok eski artık destek verilmiyor diye biliyorum.Depoların çalışmasına çok şaşırırım onun için acaba daha güncel ama xubuntu veya mate gibi dağıtımları denediniz mi?

xubuntu deneyeceğim hocam
64 bit indirip denesem iş görür mü yoksa yine 32 bit mi kurayım?

gecegezen

İslemcinizin desteği varsa 64 bit versiyonu çalışmalı ki modeli google'dağımda p8400 diye bir islemci ismi gördüm donanım haberde ki onunda ark.intel.com gördüğüm kadarı ile 64 bit desteği var çalışmalı bence

aderinkaya

[mention=648360]@qubuntu[/mention] eğer ram miktarı 4gb veya üstü ise gönül rahatlığıyla 64bit kurabilirsiniz.

gecegezen

Alıntı yapılan: aderinkaya - 08 Ağustos 2019 - 19:34:52
[mention=648360]@qubuntu[/mention] eğer ram miktarı 4gb veya üstü ise gönül rahatlığıyla 64bit kurabilirsiniz.
ram olayı farklı bir konu aslında ben 1 gb ram bilgisayarda da 64 bit isletim sistemi çalıştığını gördüm ama 4 gb ve üstü ram verimli kullanmak için 64 bit gerekiyormus

qubuntu

3 gb ram var üzerinde.
yarın  yedeklerimi alıp bir de 32bit'lik ubuntunun backup'larını alıp denicem
yemezse backupdan tekrar kurarım zaten

aderinkaya

[mention=648364]@gecegezen[/mention] tabi mümkün 1gb ramde 64 bit işletim sistemi fakat 4 üstünü 32bit desteklemiyor. Aslında bit değeri seçiminde 1.öncelik işlemcidir. Bit değeri dediğimiz olay işlemcinin veri işleme şeklidir. Eğer 64bit işleme özelliğine sahip bir işlemcimiz var ise ve ram yeterli ise kesinlikle 64bit kurmak daha avantajlı olacaktır. Eğer işlemcimiz eski model 32bit destekli ise ve ram 4gb veya altı ise 32bit sistem kurmak avantajlı olacaktır.

Empat

Alıntı yapılan: qubuntu64 bit indirip denesem iş görür mü yoksa yine 32 bit mi kurayım?
64 bit kurmanızı tavsiye ederim.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!