RAR uzantılı İSO dosyası

Başlatan Marat2059, 07 Ağustos 2019 - 13:29:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Marat2059

İnternetten indirdigim windows 7 İSO dosyası .rar uzantısı ile indirildi , Etcher  ile dosyayı goremiyorum ( .rar uzantısını desteklemiyor ) bende dosyayı çıkar yapıp .zip formatına çevirdim ve ekteki hatayı aldım.
bu rar dosyasını nasıl usb ye yazdırabilirim yardım edebilirseniz çok sevinirim .

[eklenti yönetici tarafından silindi]

gecegezen

iso dosyası rar veya zip olmaz ki zaten "iso"dur o dosyanın uzantısı. eğer rar şeklinde indirdiyseniz bir yanlışlık vardır o dosyada
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

Marat2059

[mention=648318]@gecegezen[/mention]  biraz araştırdım bununla karşılaşanlar var fakat windowstan indirmişler
windowsta da iso gibi yazdıran uygulamalar varmış belki ubuntuda da vardır

cosmicowl

Rar dosyasını herhangi bir dosya sıkıştırma aracıyla açmayı denediniz mi? İso dosyası içinde olması gereken dosyaların rar dosyası içinde olduğundan emin misiniz? Belki rar dosyasının içinde başka bir iso dosyası vardır. Aşağıdaki komutla grafik arayüzüyle sıkıştırılmış dosyaları açabileceğiniz xarchiver'i yükleyin daha sonra rar dosyasını xarchiver ile açıp kontrol edin. sudo apt-get install xarchiver
Eğer windows iso dosyasını usb ye yazdırmak isterseniz bunu gparted ile yapamazsınız linux ortamında windows iso dosyasını usb'ye yazdırmak için woeusb adlı bir uygulama var, diğer iso yazdırma uygulamaları windows isosunu yazdıramıyor. Verdiğim komutları sırasıyla terminalde çalıştırıp yükleyebilirsiniz. sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt update
sudo apt install woeusb

Marat2059

[mention=648322]@cosmicowl[/mention] pardon yanlış yazmışım Etcher ile denedim :/

cosmicowl

[mention=648324]@Marat2059[/mention] Etcher ile de yazdıramazsınız. Dediğim gibi rar dosyasını açıp içinde başka bir iso dosyası olup olmadığına bakın (resmi olarak indirmediyseniz genelde bu şekilde oluyor :) ) daha sonra bu iso dosyasını yukarıda anlattığım şekilde woeusb ile usbye yazdırabilirsiniz.

gecegezen

Sizin yorumunuz göre biraz tahmin birazda duyduğum dedikolulara göre tahmin etmem gerekirse uefi destekli bir sisteme kurmak istiyorsanız o zaman olur hatta o zaman programa bile gerek yok gparted veya gnome-diskler ile usb'yi fat32 (vfat) olarak bicimlendirin ve zip rar iso fark etmez içindeki dosyaları usb belleğin içine kopyalayın ama bir klasor içine falan değil.
Videolardaki gibi;

https://www.youtube.com/watch?v=ERrnugWCHpo
https://www.youtube.com/watch?v=UJtI7yldI-o
Windows 7 64 bit versiyonun uefi desteği varsa çalışır. Ama anakartın veya laptop'unda uefi destekli olması lazım. Yani nispeten güncel olmalı.
iso dosyasına gelirsek eski sistemlerde nam-i değer bios'larda kısaca diskin en basındaki 1mb'lık programı çalıştırır geri kalanını o program yapardı bu bir mb'lık kısım diskin en basında bölüm tablosundan bile önce bulunurdu bütün boot islemini o program baslatırdı bölüm tablosundan önce olduğu içinde bir dosyası falan yok iso dosyası ise bütün disk kalıbı olduğu için bu şekilde yedekleniyordu. Eksik veya yetersiz bilgi olabilir kısaca böyle anlatım dedim.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

Marat2059

[mention=648326]@cosmicowl[/mention] hayır içinde bişey gozukmuyor , gizli dosya var içinde bunları nasıl goruntuluyebilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ağustos 2019 - 16:12:41

yardımınız için teşşekürler ama şimdi .iso uzantılı dosyasını buldum ve indiriyorum boyle daha kolay olacak herhalde :)
iyi günler

decent

sudo apt install p7zip-full p7zip-rar unrar

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!