Grub Rescue modu

Başlatan Çömez_Coder, 03 Ağustos 2019 - 19:24:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çömez_Coder

Selamlar, bilgisayarıma temiz kurulum yapmak için ubuntu yu kaldırdıktan sonra win10 yükleyecektim. Ubuntu kalktı ama GRUB kalkmamış. Bilgisayarda herhangi bir işletim sistemi yok şu an ve win10 dvd sini de kabul etmiyor :") yardımcı olabilir misiniz?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sinan54

Bilgisayarın  bios'ndan boot menüsünden dvd seçeneğini işaretleyip açtığınızda,Windows kurulum başlamıyormu?

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: sinan54 - 03 Ağustos 2019 - 20:21:48
Bilgisayarın  bios'ndan boot menüsünden dvd seçeneğini işaretleyip açtığınızda,Windows kurulum başlamıyormu?
Ne yazık ki başlamıyordu, grub menü sorunu çıkıyordu. Saatlerce uğraşıp grub u  düzelttim, win hala yükleyemedim. Ama artık yine ubuntudan devam edebiliyorum (ehehehe). Alın yazım oldu sanırım :")

mhmtkrktr

Bios kurulum işlemini donanım dışında herşeyden bağımsız başlatır. Yani Windows'u kuramamanın sebebi HDD de kalan bir dağıtım veya yapılandırma olamaz. Windows kurmak istiyorsan doğru ayarları ve çalıştığından emin olduğun bir medyayı kullanman yeterli olur.

sinan54

efibootmgr
Yukardaki komutun çıktısını paylaşırmısın?Çözüm konusunda daha çok bilgi sahibi olabiliriz

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: sinan54 - 03 Ağustos 2019 - 22:40:51
efibootmgr
Yukardaki komutun çıktısını paylaşırmısın?Çözüm konusunda daha çok bilgi sahibi olabiliriz
"EFI variables are not supported on this system.", çıktısı aldım, bilgisayarımsa UEFI yok :")

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 03 Ağustos 2019 - 22:37:36
Bios kurulum işlemini donanım dışında herşeyden bağımsız başlatır. Yani Windows'u kuramamanın sebebi HDD de kalan bir dağıtım veya yapılandırma olamaz. Windows kurmak istiyorsan doğru ayarları ve çalıştığından emin olduğun bir medyayı kullanman yeterli olur.
Yeniden deneyeceğim mutlaka ^^

sinan54

Sanırım sorununuz efi sistemle ilgili,çünkü Windows 10 bu sistemleri destekliyor diye biliyorum.Eski bios'da Windows 10 kurulumu hakkında araştırma yaparsanız bir çözüm bulabilirsiniz.Belki forumda
çözüm önerende olur.