Ubuntu Openbox 18-04-02 kullanıma hazır

Başlatan illedelinux, 28 Temmuz 2019 - 11:30:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

illedelinux

Ubuntu Openbox 18-04-02 kullanıma hazır

Bu sürümün henüz paylaştığım Debian Buster'in hemen ardından çıkması sizleri belki yanıltabilir. Ancak bu sürümün inşasına bir kaç ay önceden başlamıştım, yaptığım çalışmada istediğim kıvama gelmesi bir hayli zaman aldı. Pencere yöneticili oturumların imalatı kolay değil, zira her şeyi en küçük noktasına kadar sıfırdan planlama, uygulama ve testlerden geçirme zaman ve emek işidir.
Tabi iş bununla bitmiyor, her sürümü kendine özel yapma durumundasın, bu da her sürümde kendine has yenilik üretmek demektir.

Bu sürüm Ubuntu'nun 18-04_02 Netinstal (minimal) tabanıyla sıfırdan inşa edildi.
Her zaman olduğu gibi kullanışlılığa ağırlık verildi, bunun için çift panel uyarlandı.
Sistemde kurulu programların kısayolları masaüstüne tek tıkla getirilir-götürülür şekilde özellik eklendi.
Panellerde gizle-göster, alta al-üste al gibi özellikleri daha hızlı kullanmak için Gui arayüzlü mini panel kontrol eklendi.
Yine hızlı kullanım için panel ve sağ tık menüye uygulamalar seçeneği eklendi.
Kısayollar, menü, klavye dili seçici, ses kontrol, saat ve özelleştirilmiş kısayollar sol panele eklendi, böylece alt panel tamamen pencere yönetimine ayrılarak daha kullanışlı olması sağlandı.
Conky sağ tarafa alındı, ayrıca menüye conky gizle-göster gibi seçenek eklendi.
Bu sürüme Virtualbox'tan Grup Customizer'e varana kadar genelin ihtiyacını karşılayacak bütün paketler eklendi.
İnşa sırasında Openbox ile uyuşmayan veya çakışan bazı paketler ayıklandı.

Bu sürüm gerçek ve sanal makinelerde bir çok testlerden geçti, gayet iyi performans gösterdi.
Ancak asıl test sahibi kullanıcılardır, kalıbın geliştirilmesi ise daha ziyade geri bildirime bağlıdır. Bu yüzden deneyen arkadaşlar olumlu-olumsuz geri bildirimde bulunmaktan çekinmeyin.

Buradan kurulu paketler listesi ve isoyu indirebilirsiniz.
https://sourceforge.net/projects/illedelinux/   

Tanıtım ve kurulum videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=zNMovrzwqPY&feature=youtu.be

Kullanıcı adı: illedelinux
Parola: illedelinux

Diğer görseller.

fortran ustama getgnu sitesinde paylaşım ve duyurusu için tekrar teşekkür ederim :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...