[Çözüldü] Temple OS Hakkında

Başlatan nuktedan00, 22 Temmuz 2019 - 22:03:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nuktedan00

Esenlikler dostlar. Uzun zamandır Linux kullanıyorum ve yeterince tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Ama son zamanlarda eski Linux dağıtımlarına olan ilgim arttı. İlk olarak Slackware vb. dağıtımları denedim. Sonrasında ise Unix tabanlı işletim sistemlerine karşı bi ilgi duymaya başladım. Dün konuyu araştırırken Temple OS adında bir işletim sistemi buldum. Şizofreni muzdaribi bir programcı tarafından tek başına ve bildiğim kadarıyla hiçbir çekirdek temel alınmadan yazılmış. Görünüşü hoşuma gitti. Tıpkı i3 kullanır gibi kullanmak isterdim amma velakin internet desteği bulunmuyormuş galiba..

Eğer ki kullanımı ve internet desteği hakkında bilginiz varsa ve bildirirseniz sevinirim. Ayrıca Temple OS benzeri işletim sistemi önerilerinde de bulunabilirsiniz. İyi akşamlar.
Meine ehre heisst treue!

lnxdev

Tery'ye göre internet güvenlik unsuru olduğu için işletim sistemine dahil etmemiştir. Fakat vefat ettikten sonra üzerinde oynamalar yapılarak sanırım farklı bir sürümünü çıkarmışlardı. Bu linke bakmanızı öneririm.

nuktedan00

Sağolasın dostum. Şuan Windows üzerindeyim ve kaynak koddan inşa edemem. USB'ye yazıp sabit diske kurabilmemin bir yolu var mı?
Meine ehre heisst treue!

lnxdev

Hayır yok USB bellek ile yapamazsın. Sadece CD ROM kullanarak yapabilirsin. Ayrıca sistemin BIOS olması lazım ve PS2 bağlantısı olan klavye ve fare kullanmalısın yoksa sistem tanımaz. Yahut bana sorarsan en iyi şekilde sanal makinelerde çalışıyor BIOS'a bile sahip cihazın olsa çalışmaması muhtemel.

nuktedan00

Çok teşekkür ederim dostum. Bugün sanal makinede deneyeceğim projeyi.
Meine ehre heisst treue!