Ubuntu sürümümde Kali gözüküyor

Başlatan Çömez_Coder, 18 Temmuz 2019 - 19:27:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çömez_Coder

Terminalde;
cat /etc/issue

kodlarını çalıştırdığımda;
Kali GNU/Linux Rolling \n \l

çıktısını alıyorum.
aynı şekilde
lsb_release -a

yazdığımda şu çıktıyı alıyorum;
No LSB modules are available.
Distributor ID: Kali
Description: Kali GNU/Linux Rolling
Release: kali-rolling
Codename: kali-rolling

sebebi nedir ve nasıl düzeltirim? Şimdiden teşekkürler :)

Empat

Merhaba.

Ubuntu yüklediğinize emin misiniz?

Ubuntu'yu orijinal sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan yüklediğinize emin misiniz?
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: Empat - 18 Temmuz 2019 - 21:41:23
Merhaba.

Ubuntu'yu orijinal sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan yüklediğinize emin misiniz?
Evet ve evet

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: Empat - 18 Temmuz 2019 - 21:41:23
Merhaba.

Kaynaklardan gerçekten eminim, bu problemi nasıl çözerim?

.py

Alıntı YapKaynaklardan gerçekten eminim, bu problemi nasıl çözerim?

kaynaklardan emin olmadığınız apaçık ortada ama:) çünkü doğru kaynaktan ubuntu yüklemiş olsaydınız aşağıdaki çıktılar farklı olurdu. yada ubuntu üzrinde değişiklik yapmaya çalışmışsınız ama haatırlamıyor olabilir misiniz?
benim tavsiyem dosyalarınızı yedekleyip yeniden kurulum yapmanız olcaktır.

Çömez_Coder

.py

Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 23:25:16
tamamdır :)

format atmak bu işin en basit hızlı yolu ama çözüm önerileri olan arkadaşlar olacaktır. sisteminiz ne kadar *kararlı çalışır orası muamma ama. çünkü ne yaptığınız söylemiyorsunuz yadasiz hatırlamıyorsunuz

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 23:28:42
Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 23:25:16
tamamdır :)

format atmak bu işin en basit hızlı yolu ama çözüm önerileri olan arkadaşlar olacaktır. sisteminiz ne kadar *kararlı çalışır orası muamma ama. çünkü ne yaptığınız söylemiyorsunuz yadasiz hatırlamıyorsunuz
Ubuntuyu torrent olarak canonical'ın alternative downloads kısmından indirmiştim, o konuda sıkıntı yok. Daha sonrasında kali'yi USB ye bootable olarak kurmuştum, dün update/upgrade yaparken Kali Rolling için anahtar alınamıyor diyordu, anahtarı aldım. Büyük ihtimalle virtualbox olarak kurduğum kali için gerekiyor diye düşündüm. Bugün de bu sorunla karşılaştım :")
(evet hem virtualbox olarak hem usb de var)

gecegezen

Benim aklıma gelen kali depolarını eklemiş olabilirsiniz. Eğer bir ppa falan eklenseydi bir ppa-purge ile geri indirile bilirdi belki ama tahminin kaliye ait bir repo eklediniz sisteme diye düşünüyorum çok büyük olasılıkla düşürmeye çalışmak başka sorunlara yol açabilir. en kısa çözüm yeniden kurulum bencede ama denemek isterseniz.cat /etc/apt/sourcelistls /etc/apt/sources.list.d/
Son iletini okudum da, virtualbox çalışan kali için vermen gereken komutu ubuntuda da çalıştırdın galiba.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

speakerXXL

Katoolin betiğini çalıştırmıştır. Bu durumda Debian Sid deposudan sistemini güncellemiş oldun. Artık nur gibi kararsız bir sistemin var. Acemi hekırlığın sonuçları bunlar. Bunun geri dönüşü mümkün ama uğraşmaya değmez. Sistemini yeniden kur ve bir daha katoolin betiğini çalıştırma. Ha, katoolin'i de zararsız kulllanmanın yolu yok değil, ama destek vererek sorumluluk alamam.

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: speakerXXL - 19 Temmuz 2019 - 02:42:34
Katoolin betiğini çalıştırmıştır. Bu durumda Debian Sid deposudan sistemini güncellemiş oldun. Artık nur gibi kararsız bir sistemin var. Acemi hekırlığın sonuçları bunlar. Bunun geri dönüşü mümkün ama uğraşmaya değmez. Sistemini yeniden kur ve bir daha katoolin betiğini çalıştırma. Ha, katoolin'i de zararsız kulllanmanın yolu yok değil, ama destek vererek sorumluluk alamam.
Format atacağım teşekkür ederim [emoji28] lakin ne hekırlığı, udemy den ders alıyordum [emoji28][emoji28]