Açılışta Error

Başlatan Çömez_Coder, 18 Temmuz 2019 - 17:34:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çömez_Coder

Bilgisayarım açılırken ekteki hatayı alıyorum. Forumda hatanın ilk satırını aratarak arama yaptım lakin çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

.py

Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 17:34:49
Bilgisayarım açılırken ekteki hatayı alıyorum. Forumda hatanın ilk satırını aratarak arama yaptım lakin çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

bilg. kurtarma (recovery) modunda root olarak açıp
nano /home/linux/.profile

dosyasını bir kontrol edin aldığınız hatayla ilgili bir girdi var mı? hatalı olduğunu düşündüğünüz girdiyi silip ctrl+o ile dosyayı kaydedin. ctrl+x ile çıkın yeniden başlatın sistemi. (linux yazan kısım sizin home dizininizin ismi ile değiştirin.)

Çömez_Coder

Sanırım bir hata yok. Çıktıları direkt olarak boyut büyük olduğundan buraya atamıyorum, ama şuraya drive linki bırakayım:
https://drive.google.com/folderview?id=1LFBwvxqRMykzPBImxtnFW_buuFeMjcg2

.py

Hata aldığınız dosyaya (/etc/profile.d/01-locale-fix.sh) kendi bilg. baktım bende içi boş doğru bir çözüm önerisi değil ama 01-locale-fix.sh dosyasını rm ile silip denesek neler olur acaba.

Çömez_Coder

Sorunun neden olduğunu anladım  :D ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum :(

01-locale-fix.sh dosyasına baktığımda;
# Make sure the locale variables are set to valid values.
eval $(/usr/bin/locale-check C.UTF-8)

çıktısını aldım. lakin bende UTF-8 ile ilgili bir dosya bulunmuyor. Zaten bilgisayarımı açtığımda bir anda yazıları ingilizce buldum. Ne yazık ki bu dosyayı nereden bulacağımı bilmiyorum :")

.py

[mention=647898]@Çömez_Coder[/mention]kendi bilg. Dosyayı sildim bir sorun çıkmadı silmeyi dene

Çömez_Coder

tamamdır hocam hallettim. Ama tesadüf eseri daha büyük problemlerim olduğunu gördüm, teşekkür ederim :)

.py

sistemi güncelleyin sildiğimiz dosya büyük olasılık yeniden yapılandırılıcaktır. (diğer farkettiğiniz sorunlarınızıda paylaşırsanız çözmeye çalışırız.)

Çömez_Coder

yeni konu açtım, eğer yardım edebilirseniz çok mutlu olurum :")

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 19:27:32
sistemi güncelleyin sildiğimiz dosya büyük olasılık yeniden yapılandırılıcaktır. (diğer farkettiğiniz sorunlarınızıda paylaşırsanız çözmeye çalışırız.)
Hocam çok büyük sorunlar var:

#1 masaüstümdeki dosyalar kayboldu
#2 işletim sistemim tamamen ingilizce oldu
#3 bütün dosyalarım silindi.
#4 İnternete bağlanılmıyor.
#5 TERMİNAL AÇILMIYOR
#Bittim.

Ne yapabilirim? ACİL YARDIM

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

.py

[mention=647904]@Çömez_Coder[/mention]Yaşadığın sorunlar ilgili dosyayla ilgili değil sil dediğim dosyayı bende sildim. bir problem oluşmadı.

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 20:26:57
[mention=647904]@Çömez_Coder[/mention]Yaşadığın sorunlar ilgili dosyayla ilgili değil sil dediğim dosyayı bende sildim. bir problem oluşmadı.
Bende problem oluştu.

.py

Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 20:28:08
Bende problem oluştu.

root olarak aç:

touch /etc/profile.d/01-locale-fix.sh

nano  /etc/profile.d/01-locale-fix.sh

dosyaya aşağıdakileri yaz

yaz ctrl+o ile kaydet ctrl+x ile çık ama baştaki sorunu alamaya devam edeceksin. ben nasıl aldıysam öyle bırakayım.

Çömez_Coder

Lütfen yardım edin

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 20:32:07
Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 20:28:08
Bende problem oluştu.

root olarak aç:

touch /etc/profile.d/01-locale-fix.sh

nano  /etc/profile.d/01-locale-fix.sh

dosyaya aşağıdakileri yaz

yaz ctrl+o ile kaydet ctrl+x ile çık ama baştaki sorunu alamaya devam edeceksin. ben nasıl aldıysam öyle bırakayım.
Terminal açılmıyor, ağlayacağım lütfen yardım edin dosyalar da gitti

.py

[mention=647910]@Çömez_Coder[/mention]terminali açın demiyorum ben bilg. reset atın recovery kurtarma modunda açın root seçeneğini seçin yazdıklarımı uygulayın.

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 20:36:06
[mention=647910]@Çömez_Coder[/mention]terminali açın demiyorum ben bilg. reset atın recovery kurtarma modunda açın root seçeneğini seçin yazdıklarımı uygulayın.
Kurtarma modunu açmıyor

.py

[mention=647912]@Çömez_Coder[/mention]panik yapmayın usb ile ubuntuyu açın (live)  dosyalarınızı kurtarın.

Çömez_Coder

O nasıl oluyor

.py

Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 20:41:12
O nasıl oluyor

yeniden kurulum yapar gibi usb den ubuntuyu live olarak açın ama tabi yeniden kurmayın dosya yöneticisini açıp eski sisteminizin dosyalarına erişebilrisiniz.

Çömez_Coder

Alıntı yapılan: .py - 18 Temmuz 2019 - 20:42:39
Alıntı yapılan: Çömez_Coder - 18 Temmuz 2019 - 20:41:12
O nasıl oluyor

yeniden kurulum yapar gibi usb den ubuntuyu live olarak açın ama tabi yeniden kurmayın dosya yöneticisini açıp eski sisteminizin dosyalarına erişebilrisiniz.
Usb'de Ubuntu yok ki, internetten de indiremiyorum