Sıfırdan programlamaya başlamak istiyorum

Başlatan ali nail, 15 Ocak 2009 - 23:06:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bedreddin

Konu da bayağı dağıldı ama... Hukuk okumak için matematik yerine daha çok işime yarayacak dersler görebilirdim sanırım :D
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

mtilhan

You're beatiful but you will never be mine.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Bedreddin

4 senelik sistemde alan değişikliği sadece 10-11 geçişinde var malesef. Neyse, programlama diyorduk? :D
      bu hasret bizim!

ns

Alıntı yapılan: ali nail - 19 Ocak 2009 - 18:17:49
Benim gördüğüm kadarıyla bilgisayar olimpiyatlarında sadece c dili soruluyor. Yanlışım var mı?

artık sadece c soruyorlar . sorular çok kazik değil. yada sorulala cebelleşmek için yeterince vaktin oluyor diyeyim:)
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

ali nail

Alıntı yapılan: ns - 21 Ocak 2009 - 14:15:33
Benim gördüğüm kadarıyla bilgisayar olimpiyatlarında sadece c dili soruluyor. Yanlışım var mı?

artık sadece c soruyorlar . sorular çok kazik değil. * ya da sorulala cebelleşmek için yeterince vaktin oluyor diyeyim:)

Lise 2 öğrencisinin kaldırabileceği sorular mı?

Bedreddin

Alıntı yapılan: ali nail - 21 Ocak 2009 - 19:36:58
Alıntı yapılan: ns - 21 Ocak 2009 - 14:15:33

artık sadece c soruyorlar . sorular çok kazik değil. * ya da sorulala cebelleşmek için yeterince vaktin oluyor diyeyim:)

Lise 2 öğrencisinin kaldırabileceği sorular mı?

Şimdiye kadar hiç bir dersten olimpiyat sorusu görmedim ki özel çalışma gerektirmesin. Genelde olimpiyat çalışanlar da alanlarında lise müfredatını yalayıp yutmuş olurlar. Eğer bu konuda ciddiysen, umarım iyi bir okuldasındır ve okulunda bilgisayar üzerine olimpiyat takımı vardır. Yoksa umudunu kırmak gibi olmasın ama başarılı olman imkansız gibi duruyor.
      bu hasret bizim!

ns

tüm çıkmış soruları indirip çıktı al ve onlari en baştan çözmeye çaliş sen karar ver. çoğu zeka sorusu gibi çalişirsan çok rahat yaparsın. C sorularida basit oluyor gerçi ben sınavda hiç birini çözemedim kafam şişmişti ama basitti:) C için kaynak olarak herbert schildt'in  c kitabıyla çağatay çebinin sitesini oneririm.(linki arka sayfalarda var) ve bu iş için en uygun zaman lise 2 . lise 1 çok erken lise 3 çok geç oluyor öss gelmiş çatmiş oluyor. lise 4 te istesende giremiyorsun tubitak izin vermiyor.

@Verbatim bazi konularda haklısın ama o kadar da umutsuz olma ya:D
@ali nail iyi bir matematik öğretmenin varsa C sorulari hariç diğer soruları çok rahat bir şeklide çözer ve sana yardımcı olur. okulun kötüyse bile öğretmenin kurtarır durumu. ki kazanamasan bile faydalı olacağına inanıyorum. son olarak okul derslerini aksatma

ali nail

@Verbatim
İyi bir özel okulda okuyorum. Ama bilgisayar olimpiyat takımı yok. Zaten okulun olimpiyatlarla pek alakası yoktur. Matematik hocama olimpiyatlara katılıp katılamayacağımı sordum, yönetime soracak. Onay verilirse katılırım.
Derece yapamayacağım kesin. Belki yaz okullarına katılmaya hak kazanırım. Şimdilik tek amacım bu.

@ns
Son iki senenin sorularını çıkarttım. Yakında çözmeye başlarım. Çağatay Cebi'yi duydum da Herbert Schild'i ilk defa duydum. Sıfırdan başlayan birisi için iyi midir?

İlginiz için hepinize teşekkürler...

ns

Alıntı yapılan: ali nail - 21 Ocak 2009 - 20:34:50
@ns
Herbert Schild'i ilk defa duydum. Sıfırdan başlayan birisi için iyi midir?

elimden geçen 3. kitaptı ve en iyi kitaptı ve üzerinde ''herkes için'' yaziyor ama yeni başlayanlar için nasildir bilmiyorum .kendin bir araştir istersen.

ali nail

Bir de aklıma geldi benim olimpayatlar için öğrenmem gereken dil hangisi? C, C#, C++ bunlar farklı şeyler değil mi? :)

ns

kitap o değil. o C# için.hepsi farklı ama çokda farklı değiller. olimpiyat için c öğrenmelisin.

bahsettiğim kitap:
                        http://www.pandora.com.tr/urun.aspx?id=94289

not: siteyi oylesine verdim kitabı gostermek için

heartsmagic

Yasalara aykırı ve uygunsuz olan içerik barındırmadıktan sonra her türlü sitenin bağlantısı verilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matafleur

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2009 - 22:24:18
Yasalara aykırı ve uygunsuz olan içerik barındırmadıktan sonra her türlü sitenin bağlantısı verilebilir.

Bu konuda tek başıma yargıya varmak haddime değil ama onların altına ufak bir reklam amaçlı olmadıktan sonra ibaresi de uygun düşer bence (:

heartsmagic

Reklam olarak verilen zaten anlaşılır. Kaldı ki eğer işe yarar bir bağlantıysa, birisinin sorununa çözüm oluyorsa reklam olmasında da bir sorun yok. Öyle bir ibareye gerek bile yok yani.

Bunu yazmamın sebebi bazı üyelerimizin bağlantı verirken tereddüt etmesi. Sanırım bazı (etrafta zilyon tane var bunlardan) forumlarda dışarı bağlantı vermek biraz garip kaçıyor.

Sonuç olarak söylediğim gibi bizim kriterimiz belli bu konuda. Uyan her bağlantı rahatlıkla forumda verilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ns

@heartsmagic bilgilendirme için teşekkürler. benim verdiğim link internetten satış yapan bir siteye ait. güvenilirliğini bilmediğim için o notu koydum.

ali nail

Kitabı alırsam kesinlikle faydası olur değil mi? Anlatımı güzel mi? 3 milyon adet sattığını okudm. 30 YTL kitap boşuna gitmesin. Az para değil sonuçta...

ns

anlatimi güzel . kesin faydasi olur da başka bir kitaba gore daha az mi olur çok mu olur onu bilemem.

!b0

http://www.hepsiburada.com/tum-surumleri-icin-c/productDetails.aspx?categoryid=211651&productid=kalfa506

İstersen bir de buna bak. 22,51 ytl

Ben de bu kitabı almayı düşünüyorum. Ama ilk önce Fahri Vatansever'in "ALGORİTMA GELİŞTİRME VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ" adlı kitabını alacağım.

Düzenleme: Az önce babamdan izin aldım (kredi kartı onun olduğu için :D ) İki kitabı da alıyorum. Kitabı aldıktan sonra burada yorum yaparım.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: matafleur - 22 Ocak 2009 - 02:50:32
Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2009 - 22:24:18

Bu konuda tek başıma yargıya varmak haddime değil ama onların altına ufak bir reklam amaçlı olmadıktan sonra ibaresi de uygun düşer bence (:

Reklamdır. Gimp kullanımını öğrenmek için SUDO dergisini takip edin. :D :D :D

OKAN

C# nedir, ne değildir diye araştırma yaparken şöyle bi siteye ulaştım. Programlamaya yeni başlayacakların ilgisini çekebilir:
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

ali nail

2 Hafta oldu kırtasiyeye kitapları sipariş edeli. İstediğim kitaplar Herbert schild'in c programlama kitabı ve fahri vatansever di galiba adı onun algoritma kitabı. İki de iki yanlış kitap getirterek kırtasiye 10 PUANI hakediyor. :D  :D  :D
Kitapları iade ettim, geri gönderdiler. İnşallah yarın gelecek.

ZooM

bende bugun itibari ile yazilimi ogrenmeye karar verdim ve pardusun sitesinden pyton ile programlaya bakiyordum anlamadigim bi yer cikti...
Alıntı Yap
Değişken = 'değişkene atanacak metin'
burda bahsedilen degisken nedir ?  :-\
If I was your vampyre...

ZooM

birde bu pyton u nerde yazmaya basliyacagim :)
If I was your vampyre...

ZooM

nerden baslandigini buldum :) ama degiskeni anlamadim :)
If I was your vampyre...