[Çözüldü]Çevirme

Başlatan microanaliz, 27 Kasım 2011 - 00:30:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microanaliz

Herhangi bir dilde yazılan kodları istediğimiz başka bir dile çeviren programlar var mı? Mesala C dilinde yazdım Assembyl ya da C++ ya da Pyton'a çevirebilecek bir program ya da taktik bilen var mı? help...

İmla Denetçisi: "help" ??
MicroAnaliz

eribol

@microanaliz; artık soru sormayı bıraksan diyorum. Bir konuda karar kıl ve ilerle. Sorduğun tüm soruları C bilen veya bilmeye niyetli olan herkes bilir veyahut nereden öğreneceğini bilir. Bunu da bilmezse araştırması gerektiğini bilir. Programcılık budur. Yeri geldiğinde soru sormayı bırakıp üretime geçmektir.

microanaliz

#2
İyi de geçmediğimi kim söyledi! Çalışıyorum kafama takılanları soruyorum... Ama sıkıntım Windows seçmemem oldu herhalde, bir türlü grafiğe geçemedim, kaynak bulamadım ele göze gelen. Şimdi siz gene beğenmiyorsan güle güle dersiniz... Sormak hakkım olduğu için sordum ve bu forumda ikinci defa bu tarz yaklaşımla karşılaştım; eğer üçüncü defa karşılaşırsam duygusallığı bırakıp hatta Linux ve benzeri şeyleri de bırakıp yoluma gideceğim...
MicroAnaliz

eribol

Sorma hakkını hoyratça kullanıp verilen cevaplara tenezzül edilip iki açıklamalı cevap verilemiyorsa benim tarzım da bu olur. Dilediğinizi kullanabilirsiniz ama seçim yaparken bahane olarak hedef göstermenize gerek yok. Ne kullandığınız açıkçası beni ilgilendirmiyor.

ekremsenturk

#4
Synaptic'te bir sürü çeviri programı var. Hiç birini denemedim ve nasıl çaliştıklarını bilmiyorum ama gcc ile derlenen tüm betikler önce C diline çevirilip derleniyorlar.

Görsel programlama ise, en kolay Basic ile mümkün. Herhangi bir kütüphane veya arayüz ile ilişkilendirmek veya içe aktarmak gerekmiyor. Sadece kodları yazıyorsun, hepsi o kadar. Örnek olarak Yabasic'te  "open window 600,800"  parametresi bir 600 x 800 piksellik graphic pencere açmaya yetiyor. Grafik kütüphanelerini derleyici senin için kendisi buluyor ve içe aktarıyor. circle 200,200,100 parametresi ise sol üstten dikey ve enine 200'er piksellik merkez etrafında 100 piksellik bir daire çizebilmeni sağlıyor. Renk'ler için ise "color" ve 0-7 arası bir rakam veya ingilizce tanımlı renklerin isimlerini girerek 8 farklı rengi konsolda (Uçbirimde,) görünecek program çıktıların için kullanabiliyorsun.

Ve RGB parametreleri girerekte 256 farklı renk seçeneğini doğrudan Grafik pencerede kullanabiiyorsun. RGB parametreleri şu şekildedir : "color 255,0,255".  İstersen, Python'da olduğu gibi, harici grafik uygulamalarınıda içe aktarabilirsin.  Basic, İşletim sistem'i sürüm ve yükseltmelerine (daha çok kullanılan kütüphanelerin sürümlerine) diğer dillerden biraz daha fazla bağımlı olması dışında, söz dizimi açısından olmasada, genel olarak gösterdiği kolaylıklardan dolayı, kullanımı en kolay genel maksatlı programlama dilidir. Yabasic Python gibi çalışır (Konsoldan), Ayrıyetten, Yabasic kodlarını istediğiniz şekilde yazabilirsiniz. Örnek: "Print", "PRINT" ve "print" aynı Basic tanımıdır. Ve Türkçe karakterler kullanabilmek için bir dizi cambazlıklara veya içe UTF8 kodları aktarmanızada gerek yok. İşletim sistemi tarafından veya editör'ünüzün desteklediği bütün karakterleri kullanabilirsiniz. Biraz Python çalışmış olanlar, kolaylıkla Yabasic'e alışabilirler.

Bu günlerde SdlBasic'in sunduğu imkânları keşf etmekteyim. Grafiksel uygulamalar geliştirmeye merakı olanlara önerebilirim. SdlBasic Türkçe karakterleri desteklemiyor, ilk fark ettiğim eksiği.  Grafikler konusunda Yabasic'ten daha fazla kolaylıklar sunuyor gibi görünüyor. Ve kullanımı rahat ve kolay anlaşılır bir grafiksel kullanıcı arayüzüne sahip.

microanaliz

Alıntı yapılan: eribol - 27 Kasım 2011 - 16:13:27
Sorma hakkını hoyratça kullanıp verilen cevaplara tenezzül edilip iki açıklamalı cevap verilemiyorsa benim tarzım da bu olur. Dilediğinizi kullanabilirsiniz ama seçim yaparken bahane olarak hedef göstermenize gerek yok. Ne kullandığınız açıkçası beni ilgilendirmiyor.
Saygı değer insan verdiğiniz cevaplara vakit buldukca cevap vermeye diyaloga geçmeye çalışıyorum.Bu yaklaşım hoş olmadı diyebilirim...
MicroAnaliz