8.10 Ubuntu Grub Resmi

Başlatan kosovalı, 15 Ocak 2009 - 05:40:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kosovalı

linuxta ubuntuya geçtim ve son sürüm inidirip windows ile beraber kurdum (8.10) o kadar yer gezmeme ragmen açılışta grub resmini değiştiremiyorum
startup manager bile yükledim olmuyor söylenen komutlarıda yaptım ama nafile yardım edecek olursa detaylı sevinirim...
kapkara ekranda windows ubuntu kaldım

suse muse yalan ubuntuya devam herşeye ragmen en iyisi :=)

xwes

Startup manager da grup resmini Gozat tuşu ile once import edip sonra seçmeniz gerekiyor. Ayrica seçtiginiz resimin yükseklik 480, genişligi 640 olmalidir. Daha sonra resim (gimp ile) image->mod->indexed sekmesinde, Generate optimal Palette seçeneginden Maximum number of colors degeri 14 olarak ayarlanmalidir. Aksi takdirde resminiz bozuk çikacaktir.

kosovalı

seciyorum ama olmuyor resimli anlatımı varmı açaba ayarlarımı appearence den bootloader themes den
grub background secmeden alt tarafda secim yapıp ondan sonra seciyorum olmuyor anlamadım tekrar reset atıyor
ekran görüntüsü
http://img220.yukle.tc/images/9455Ekran_Goruntusu.png

kosovalı

Yokmu yardım edecek kardeş şunu şunu yap al resimlere bak gibisinden bekliyorum ve deliriyorum yapamadıkça
neyse işallah fazla delirmeden bulurum çözümünü ama bu gidişle nafile çünkü denemediğim kalmadı

Exodus

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1753.0.html

Adresini incelersen aklinda fikir olusur. 8.10 da Gfx-boot sorunlu. Diger onerilere yonelmen daha mantikli olur. Ve ilk gonderilen mesaj saati 12.47 ikinci gonderilen mesaj saati 01.03 yani 16 dakika gecmis, konu ile ilgili fikri olan varsa zaten cevap yazar gordugunde. Bu sekilde konuyu hoplatmakla bir yere varilmayacagini bilmeni isterim.
Arch Linux FTW!

xwes

Sanirim onceki mesajimdakileri eksik uyguladiniz zira gonderdiginiz resimde bir grub resmi seçilmemis gorunuyor.
Şoyle yapin;

1) Resimde gosterilen yere tiklayin. Kuçuk bir pencere açilacak.
[IMG]http://img105.imageshack.us/img105/9828/bir1xp2.th.png[/img]

2) Resimdeki gibi tiklayip bilgisarinizdaki uygun bir resmi seçin.
[IMG]http://img73.imageshack.us/img73/8318/ikika2.th.png[/img]

3) Sadece resimdekileri yapin;
[IMG]http://img73.imageshack.us/img73/5572/36901948ej5.th.png[/img]

Bu adimlari uyguladiktan sonra pencereyi kapatip bilgisariniza restart atin, olmuş olmali. Bende çalişiyor. Yalniz şunu unutmayin ki resmin gerçekten ustteki mesajimda belirittigim ozelliklerde olmasi gerekiyor.
Ayrica @Exodus'un dedigi gibi konuyu hoplatmasaniz da cevap alacaksiniz. Boyle bir sorun için delirmeye de degmez :)

kosovalı

exodus
sana mı soracam göndereceğim saaati tarihi formu hoplatıp hoplatmayacagımı biliyorsan adam gibi yaz deyse yok şöyle yok böyle
aklını alırım  biyerede varılmassa varılmaz basarız xp cillop gibi gömeriz derinlere ubuntuyu bu kadar basit heee cevaplamayacagın konularada
böyle cevaplar yazma anladın işallah
:______)
12.47 ikinci gonderilen mesaj saati 01.03 yani 16 dakika gecmis, konu ile ilgili fikri olan varsa zaten cevap yazar gordugunde. Bu sekilde konuyu hoplatmakla bir yere varilmayacagini bilmeni isterim.

kosovalı

kardeş sağolasın ellerine ssağlık yaptıklarını yapıyorum o boş dedğin yer kapatıp açtıktan sonra aynı kalıyor yinede sağol
hoplatılan birşey yok ortada exodus biraz kend abartmış bir resim değiştiremedim diyede delirecek değilim sadace yardım çogalsın maksatlı linux çüler biraz artis ellem
gel xp ye yardım sınırsız arası  1 dk olsada

ayrica @Exodus'un dedigi gibi konuyu hoplatmasaniz da cevap alacaksiniz. Boyle bir sorun için delirmeye de degmez Gülümseme

Exodus

Alıntı yapılan: kosovalı - 19 Ocak 2009 - 02:01:40
exodus
sana mı soracam göndereceğim saaati tarihi formu hoplatıp hoplatmayacagımı biliyorsan adam gibi yaz deyse yok şöyle yok böyle
aklını alırım  biyerede varılmassa varılmaz basarız xp cillop gibi gömeriz derinlere ubuntuyu bu kadar basit heee cevaplamayacagın konularada
böyle cevaplar yazma anladın işallah
:______)
12.47 ikinci gonderilen mesaj saati 01.03 yani 16 dakika gecmis, konu ile ilgili fikri olan varsa zaten cevap yazar gordugunde. Bu sekilde konuyu hoplatmakla bir yere varilmayacagini bilmeni isterim.
Oncelikle ben agzimi bozmadim, yine bozmayacagim.. Aklimi alma konusuna gelirsek klavye delikanlilarini cok gordum, kaale almiyorum.
Konuya geri donersek burasi bir forum ve burasinin kurallari var. Ubuntu'nun siz kullanacaksiniz diye olup olup canlandigini dusunmuyorum. Xp'ye donebilirsiniz, bu sizin tercihiniz ki bu tutumunuz xp'ye daha yakin gorunuyor. Yonetici arkadaslardan bu konuda gerekenin yapilmasini rica ediyorum.
Arch Linux FTW!

kosovalı

zaten bozamassında birşeyler biliyorsan konuş yazılan hakkında yorum yapma biz klavye delikanlılığıda yapmıyoruz herheyerde aynısınıda yaparız sen hiç canını sıkma biz akşehirliyiz (istersen açık adreste vereyim)seninde blogunu gördüm 20 santim saçla olmuyor sen baya bi delikanlı çıktın kusura bakma ya
neyse ubuntu bitti zaten sayenizde bi yardım edeceksiniz yok o yok bu noluyor ya gelde ben sana xp yi güzelce ögreteyim....

haaaa admine bide benden slm söyle banlasın beniiiiii :D olur mu ?
sen yapabiliyorsanda bidene
bu forma son girişimdir girmem içinde bi sebep yok zaten ama sana gıcıklık olsu diye yazılarına cvp veririm istersen görüşelimde klavyede değil
yardım edenlere minnettarım çok tşk....

heartsmagic

@kosovalı isimli üye forumdan süresiz olarak uzaklaştırılmıştır. Konu kapatılmıştır.

"Admin" notu:
Allah akıl, fikir versin. Ciddiyim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.