[Çözüldü] Acer 4710 ile kablosuz ağa bağlanma sorunu

Başlatan denizen, 15 Ocak 2009 - 01:26:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizen

modelden modele fark eder mi emin değilim ama özellikli soru sormak istedim. dün ubuntu 8.10 yükledim, öncelikli sorunum, ethernet kablosu ile modemime bağlanarak internete girebilmeme rağmen kablosuz modem taraması yapamıyorum. adım adım ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.

ikinci olarak sistemim tamamen türkçe değil. menülerin isimleri ingilizce, içeriği türkçe. kısaca karışık. benden mi kaynaklanıyor?

ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

heartsmagic

Türkçe için: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2256.0.html
O bölüm kafandaki birçok soruya cevap olacaktır.

Kablosuz meselesi içinse:

lspci çıktısında görünen kablosuz kartını forum içinde aratırsan yararlı bilgilere ulaşabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

denizen

öncelikle teşekkür ederim. söylediğiniz yöntemi denedim ve forumda arama yaparken başka bir yol ile karşılaştım. sistem menüsünden yönetim ve hardware drivers programını çalıştırınca iki tane eksik wireless driverı buldu. yüklemek biraz zor oldu, birkaç kez yeniden başlatmak durumunda kaldım ama şu anda wireless sistemim sorunsuz çalışıyor. sanırım bunu denemeden önce standart güncelleştirmeleri yüklemek gerekiyor.

açık kaynak iyi güzel ama sırf bu yüzden son kullanıcının kullanabilmesi zor gözüküyor. çok az insan varolan sorunları çözmek için bu denli efor sarf eder. wireless driverlarını yükleyebilmek için kablo ile internete bağlanmakta manidar tabi. kablolu modem bulana kadar üç kez ubuntu yüklemek durumunda kaldım.

bugün açık kaynak ile barışarak onu anlamaya çalışacağım gün olacak. tekrar forumdaki herkese teşekkür ediyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: darklback - 15 Ocak 2009 - 03:25:00
açık kaynak iyi güzel ama sırf bu yüzden son kullanıcının kullanabilmesi zor gözüküyor. çok az insan varolan sorunları çözmek için bu denli efor sarf eder. wireless driverlarını yükleyebilmek için kablo ile internete bağlanmakta manidar tabi.

Eğer birgün dizüstü üreticileri Windows'a yaptıkları gibi Linux için de sürücüleri sistem üzerinde hazır bulundururlarsa oldukça manidar olur. Ancak günümüzdeki dizüstü üreticileri bırak bunu yapmayı, "üzerindeki Windows'u istemiyorum" diyen müşteriye bile "o zaman almayın" diyebiliyorsa burada bir manidarlık beklemek biraz saflık olur. Linux dağıtımlarının her sürücüyü barındırma gibi bir lüksü yok. Kaldı ki Linux dağıtımları Windows'a nazaran sürücü meselelerinde çok daha az uğraştırmaktadırlar. Eski dizüstlerimde kurduğum sürücü sayısı = 0. Yeni dizüstümde kurduğum sürücü sayısı = 0. Nvidia'yı bu kategoriye dahil etmiyorum zira onun sürücüsü de sağlanmakta xorg ile. İsteyen Nvidia'nın kendi sürücüsünü ayrıca kurar ki bu Windows tarafında da böyledir. Şimdi yeni dizüstümdeki bir bölüme yerleştirilmiş şu an kaçyüz MB olduğunu hatırlayamadığım Vista sürücü/programlarını düşününce beni hiç uğraştırmayan (ses ve kulaklık meselesi hariç) dizüstüm ve Ubuntu'nun yaptıkları bana çok manidar görünüyor.

Söylediklerim bir tepki ancak beni yanlış anlamamını diliyorum. Daha çok bilgilendirmek amacıyla yazıyorum bunları. Linux ve dağıtımlarına destek henüz şirketler bünyesinde tam sağlanmıyor. Ne zaman ki bu gerçekleşir o zaman biz daha çok rahat ederiz.

Bunları yazarken Linux ve dağıtımları ile sorunlarımız olduğu gerçeğini de sümen altı etmek istemem. Evet sorunlarımız var, doğrudur. Özellikle dönem dönem çok can alıcı sorunlarımız da oldu (kablosuz meselesi gibi). Bazı donanımlar hiç çalışmıyorlar. Ve evet Linux henüz "çok tembel" olan hadi daha iyi yaklaşalım "hazırcı" kullanıcı için biraz zor. Lütfen bu ibareler de yanlış anlaşılmasın. Bu türdeki kullanıcıları eleştirmiyorum ben. Sonuçta böyle olmak da bir tercihtir, kimse bilgisayar karşısına geçip yaşadığı sorunlar için saatlerce uğraşmak istemeyebilir. Bunu normal karşılarım. Ancak bu gibi kullanıcıların Windows ile sorun yaşadıklarında da kendilerinin pek çözüm ürettiklerini düşünmüyorum. En iyisi format atıyorlar ki biz işletim sistemi kullanıcıları olarak bunu son seçenek olarak görürüz.

Son olarak senden tekrar

lspci çıktını rica edeceğim. Böylece kartını görmüş olacağız. Senle aynı karta sahip kullanıcılar için de çözüm yolun iş görecektir.

Aramıza hoş geldin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

denizen

#4
söylediklerinize katılıyorum. ben sizin tembel dediğiniz ama yeni yeni karşılaştığı sorunların üstüne gitmeye çalışan biriyim. kısmen bu işlere uzak, bilgisayara yakın biri olarak şöyle tespitlerim var. bu başlık altında dile getirmem yanlış olmaz umarım.

bugün bilgisayar kullanıcılarının sayıca çoğunu facebook ve msn kullanıcıları oluşturuyor. bu insanlar bırakın ilk fırsatta format atmayı, bilgisayarı aldıkları gibi muhafaza etmeye çalışıyorlar. yani onların eline her şeyiyle hazır, tüm driverları kurulmuş, sorunsuz bir windows geliyor ve internet explorer ı açıp hayatlarını yaşıyorlar. bu tarz insanların ubuntu'dan haberleri olduklarını bile sanmıyorum. diyeceksinizki o insanların isteyebilecekleri * her şey ubuntu'da yüklü geliyor. ofis, chat, tarayıcı vs. ama siz de takdir edersiniz ki işin ayrıntılarına inince o kadar kolay olmuyor. hali hazırda notebook modelimi bildiğinizde ötürü dün gece sabaha kadar kurduğum driver sayısını vereyim=3

elbette bilmek önemli şimdi düne nazaran daha az korkuyorum ubuntu'dan. adım adım ne yapmam gerektiğini biliyorum ve oldukça basitmiş kabul ediyorum. ama dün forumda deli gibi o sayfadan o sayfaya koştururken hiç böyle düşünmüyordum. düşününki bir insan var ve lspci çıktısı kelimesi ona hiçbir anlam ifade etmiyor.

belki donanım üreticileri linux'u önemsemiyor belki microsoft onlara özellikle driver üretmemesi için para veriyor. tüm bunlar ihtimal dahilide mümkün olan şeyler. zaten böyle muazzam bir çalışmayı bizim önümüze ücretsiz süren bir oluşumu eleştirmem mümkün değil. aslında uzun zamandır nasıl daha basit olabiliri düşündüğümden ötürü böyle sorguluyorum. bir tarafta yüzlerce dolarlık windows, öteki tarafta daha da pahalı mac ve son olarak bedava ubuntu. peki neden sonuncu?

lspci çıktısı:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express PCI Express Root Port (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon HD 2400 XT
02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 02)
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
0a:06.0 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
0a:06.2 SD Host controller: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
0a:06.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 01)

heartsmagic

Çıktı için teşekkürler.

Söylediklerinde haklılık payın var, ancak benim bir önceki iletimde de anlatmak istediğim gibi tanımladığın kullanıcı, Windows eline her ne kadar hazır gelse de, yarın birgün sorun yaşadığında kendisi çözüm üretemiyor. Ürettiği tek çözümse söylediğim gibi format oluyor. Eğer böyle bir yol uygulanacaksa Ubuntu da sağlar bunu. Fakat hem her şey hazır gelsin hem de bu kadar canlı bir camiada (özgür yazılım) sorun olmasın, hele hele olacaksa uğraştırmasın diyorsak bu ne yazık ki mümkün değil.

lspci komutu sadece bir örnektir ve aslında GUI muadili vardır. Fakat biz kolaylık olması açısından bu yolu tercih ediyoruz. Fakat öyle durumlar geliyor ki elimiz mutlaka konsola gidiyor. Bunu şöyle yorumluyorum ben. Elim formata gideceğine, konsola gitsin ve sorunumu çözeyim.

Tekrar cevap verebileceğini düşünerekten konuyu etiketliyor fakat şimdilik kapatmıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.