Yazılımları Lisanslanması / LKD Duyurusu

Başlatan hasansahin, 13 Ocak 2009 - 10:38:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasansahin

Bu konu daha önce verilmemiş sanırım. Aşağıdaki linkteki yazıyı sonuna kadar okuyunuz. Zira bu olay gerçekleşirse ülkemiz için
çok önemli bir adım olur diye düşünüyorum.

http://www.lkd.org.tr/bildirgeler/basbakanlik-genelgesi-lisanslama-ihaleleri-uzerine-basin-aciklamasi
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

heartsmagic

Bu haber konu dışında kalmayı hak etmiyor :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansahin

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

localhost

Türkiye e-devlet uygulamasini gecti. Pardus`u destekledigi halde kamu kurumlarinda kullanmiyor anlamis degilim. O kadar lisans parasi veriliyor. Verilen Lisans parasi ile ayni görevleri yapacak ve Türkiyeye has yazilim ve uygulamalar yapilir.
Linux LPIC1 - MCSA

atomkarinca

Gerçekten muazzam bir girişim olmuş, tebrik etmek gerekiyor.

Bilinmesi gereken öncelikle kamu kuruluşlarının çoğu kullandıkları yazılımları lisanssız kullanıyor. Microsoft da Linux kullanılmadığı sürece buna göz yumuyor. Böyle bir yasanın çıkması hem Pardus'un gelişimini olumlu yönde etkileyecektir hem de insanların Linux'u birinci elden görüp alternatifleri öğrenmeleri sağlanacaktır.

eren

Güzel bir gelişme. Sadece bu işin Pardus ile sınırlı kalmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Tüm Türkçe Linux hatta BSD dağıtımları test edilmeli ve o kuruma en uygun dağıtım kullanılmalı. Örneğin işi sadece Ofis uygulamaları kullanmak olan birisi Pardus yerine daha hafif bir dağıtım kullanarak tasarruf edebilir ve uzun yıllar aynı bilgisayarı kullanabilir.

İlk önce kurumlardaki bilgisayarların donanım özellikleri tespit edilmeli ve donanımlara uygun olacak şekilde en uygun dağıtım seçilmeli.

Birde Pardus kurumlara gerçek mana da girecek ise şu an mevcut bulunan basit sorunları giderilmeli. Örneğin Tasma / Ağ Yöneticisi / İsim Servisi Ayarlarından DNS değiştirildiğinde hata veriyor. Son güncelleştirmelerden sonra denediğim bütün Pardus kurulu sistemlerde olan bir sorun. Böyle bir sorun olmadan önce önlem alınmalı yoksa kurumlarda büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bu tabi işin en basit yani. (/etc/resolv.conf ile DNS adresleri değiştirilebilir ama kurum çalışanı bunu nereden bilecek)
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Bedreddin

Yeni bir haber değil, daha önce de okumuştum. Ama boşa ümitlenmeyelim bence, MKE'yi bile özelleştirmek hedefinde olan politikacılar, ki Mussolini İtalya'sında "bile" (iktidara bir sataşma için bu örneği vermiyorum, ekonomik plan açısından yaklaşıyorum) özelleştirme ekonomik planda neredeyse en önemli hedef olmasına rağmen silah, iletişim gibi konularda özelleştirmeye gidilmemiştir, Windows'un ya da başka bir yerli/yabancı sermayenin tekelleşmesine karşı çıkmazlar. atomkarinca'nın söylediği de göz önünde tutulursa LKD'nin bu konudaki hassasiyetinin ve çabalarının sonuç vermeyeceğini üzülerek söyleyebilirim.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

heartsmagic

Kurumların geçmediğini nereden biliyoruz arkadaşlar? :)

MSB şu an aktif olarak kullanmakta Pardus'u örneğin. Bazı şeyler doğrudan reklam yapılmıyor olabilir ancak bu gelişme olmadığı anlamına gelmez. Olaylara ve gidişata bu kadar kötümser bakmamak lazım. Evet yavaş işlediği kesin ancak birçok Avrupa ülkesi bile tam olarak geçemedi özgür yazılıma. Düşündüğümüz kadar kolay bir olay değil bu toplu göç olayı. Ufacık bir şirket bile sunucu ve buna bağlı yazılımları değiştirirken ne kadar sıkıntı çekiyor, koca koca devlet dairelerinin ha deyince sistem değiştirmesi olacak iş değil. 10 sene önce bir başbakan imza atmış, 10 sene sonra bir başkası devam ettirmiş, 10 sene sonraysa bir başkası sonunu getirir inşallah.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.