Gönderen Konu: [Çözüldü] Ubuntu 18.04 Ses Sorunu  (Okunma sayısı 277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« : »
Merhaba, cihazımdan hiçbir şekilde ses gelmez oldu neyi yanlış yaptım onuda bilmiyorum yardım edebilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim

Kod: [Seç]
lsb_release -a

No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 18.04.1 LTS
Release: 18.04
Codename: bionic

Kod: [Seç]
lspci | grep Audio

00:03.0 Audio device: Intel Corporation Broadwell-U Audio Controller (rev 09)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller (rev 03)

Kod: [Seç]
grep "Codec:" /proc/asound/card*/codec*

/proc/asound/card0/codec#0:Codec: Intel Broadwell HDMI
/proc/asound/card1/codec#0:Codec: Realtek ALC3227

Kod: [Seç]
lsmod | grep snd

snd_hda_codec_hdmi     49152  1
snd_hda_codec_realtek   106496  1
snd_hda_codec_generic    73728  1 snd_hda_codec_realtek
snd_hda_intel          40960  9
snd_hda_codec         126976  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec_realtek
snd_hda_core           81920  5 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec_realtek
snd_hwdep              20480  1 snd_hda_codec
snd_pcm                98304  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hda_core,snd_hda_codec_hdmi
snd_seq_midi           16384  0
snd_seq_midi_event     16384  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            32768  1 snd_seq_midi
snd_seq                65536  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         16384  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              32768  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    81920  29 snd_hda_intel,snd_hwdep,snd_seq,snd_hda_codec,snd_timer,snd_rawmidi,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_seq_device,snd_hda_codec_realtek,snd_pcm
soundcore              16384  1 snd

Kod: [Seç]
aplay -l

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 9: HDMI 3 [HDMI 3]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 10: HDMI 4 [HDMI 4]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 1: PCH [HDA Intel PCH], aygıt 0: ALC3227 Analog [ALC3227 Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0








Ses az çıkması nedeniyle pulseaudio kurmuştum o yüzden ses yokmuş kaldırdım ve düzeldi
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2018 - 12:07:10 Gönderen: muammertp »