wine & proteus

Başlatan arifnihat, 10 Ocak 2009 - 17:19:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

arifnihat

merhaba. henüz iki günlük linux kullanıcısıyım. Ubuntu 8.04 kurdum. wine ile proteus adındaki elektronık devre programımı kurdum. şu şekilde bir hata aldım.
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/3766/ekrangrntsry5.th.png[/img]

ve bunun çözümünü araken http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=14750 bu adreste çözümü buldum. ama çözümü nasıl uygulamam gerektiğini biliyorum.

orada verilen çözüm şu şekilde.(http://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=15249)

diff --git a/dlls/comctl32/rebar.c b/dlls/comctl32/rebar.c
index e2b8c4f..e73d1a8 100644
--- a/dlls/comctl32/rebar.c
+++ b/dlls/comctl32/rebar.c
@@ -3066,7 +3066,14 @@ REBAR_MouseMove (REBAR_INFO *infoPtr, LPARAM lParam)
         int yPtMove = (infoPtr->dwStyle & CCS_VERT ? ptMove.x : ptMove.y);

if (GetCapture() != infoPtr->hwndSelf)
-            ERR("We are dragging but haven't got capture?!?\n");
+        {
+            if (infoPtr->fStatus & BEGIN_DRAG_ISSUED) {
+                REBAR_Notify_NMREBAR (infoPtr, infoPtr->iGrabbedBand, RBN_ENDDRAG);
+                infoPtr->fStatus &= ~BEGIN_DRAG_ISSUED;
+            }
+            infoPtr->iGrabbedBand = -1;
+            return 0;
+        }

band1 = &infoPtr->bands[infoPtr->iGrabbedBand-1];
         band2 = &infoPtr->bands[infoPtr->iGrabbedBand];

bunu nasıl uygularım arkadaşlar... çok önemli benim için. projelerim var yapmam gerekn... şimdiden teşekkürler

Not: Başlığa "acil" vb. bir ibare koymanız yardım almanızı hızlandırmaz.

ihtiyar said

http://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=15249

Bu linkte verilmiş olan ve benim anladığım şey bunun bir hata çıktısı olduğu. Bugs subdomainlerinden hata çıktıları geliştiricilere iletilir. Onlarda buna göre programın yeni versiyonunda bu hatayı gidermeye çalışırlar. Hata çıktılarına cevap veriyorlar mı -çözüldü diye- bilmiyorum.

arifnihat

yani çözüm bulamıcaz... neyse teşekkür ederim... bi çözüm yoksa çözüldü o zaman...

ihtiyar said

Alıntı yapılan: arifnihat - 10 Ocak 2009 - 17:30:26
yani çözüm bulamıcaz... neyse teşekkür ederim... bi çözüm yoksa çözüldü o zaman...

Biraz beklemekte fayda var. Söylediğim şey sadece benim öngörümdü.

Bedreddin

Linux üstünde Wine ile çalışmayan programlar için VirtualBox gibi programlar ile sanal bir Windows kurarak denemek, program sizin için hayati önemdeyse bir çözüm yolu olacaktır. Belki Wine kadar kolay ve sistem açısından tasarruflu olmaz ama böyle bir programda çok sorun çıkmaz sanırım.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

arifnihat

teşekkür ederim ilginiz için...

bugraaydogar

Arkadaşlar merhaba,
Benimde proteus ile ilgili problemlerim var. Proteus 7.4 portable kullanıyorum ve proteusu çalıştırmam için wine yükledim.Proteus'u çalıştırdığımda dll init failed şeklinde bir hata alıyorum.Hatanın çözümünü ararken winetools denilen programın dll dosyalarını falan yüklediğini okudum.Acaba bu çözüm olabilir mi?Bilgisayarında proteus 7.4 çalıştırabilen var mı çalıştırdıysa paylaşabilir mi?Birde winetools' u indirebileceğim sitede ki download bölümünde linkler kırık.Diğer sitelerde indirmeye çalıştım ama hepsi oraya yönlendiriyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

Just4KiLL

Merhaba arkadaşlar.

Proteus 8 professional programını Wine Windows Programs Loader ile yükledim lakin yükleme beklediğimden çok çabuk oldu ve arada product key girme kısmını atlayıp yükledi. Program tam yüklenmedi sanıyorum. Yükleme tamamlanınca açtığımda açılmıyor aşağıda ki hatayı alıyorum:

Şimdiden teşekkürler.

Bu arada Ubuntu 12.10 64bit.

if

Alıntı YapJust One Minor change.After Setup is done. Go to the /.wine/drive_c/Program Files/Labcenter Electronics/Proteus 7 Professional and then rename SAMPLES with Samples.
That's it. It Works Awesome.
Denmiş.

/.wine/drive_c/Program Files/Labcenter Electronics/Proteus dizinine giderek "SAMPLES"'ı "Samples" olarak değiştirip deneyin.

[1] http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9846&iTestingId=63219

Just4KiLL

@if

Sorunun programın tam kurulamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Programın kurulumu windowsda en az 5-10 dk sürüyordu ve lisans keyi giriyorduk. Ubuntu üzerinde ise 1 dk bile sürmemekte ve lisans girme bölümü yükleme esnasında es geçiliyor.

Birde bahsettiğiniz yolu izledim ama öyle bir dosya bulamadım.

if

@aRiSe, bakındım da hep 7 sürümünü kurmuşlar ki genelde de sorun yaşamamışlar. Sorunu arattığımda ise hiç bir şey bulamaım. Öyle ki LXLCORE.DLL diye bir şey bile yok. Bir de uçbirimden dener misiniz kurulumu. Çıktılardan bir şey yakalayabiliriz belki.

Just4KiLL

Uç birimden nasıl kuracağım :) En azından teoride wine üzerinden exe uzantılı setup dosyalarını nasıl çalıştırıyoruz?

heartsmagic

wine /nerede/bu/uygyulama.exe
şeklinde. Örneğin:
wine /home/falanca/Masaüstü/falanca.exe
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Just4KiLL

@if , @heartsmagic
Sonuç budur:

pisi@Pisi:~$ wine /media/pisi/ALPER/Proteus8/proteus-8-professionals-sp0-build-15417.exe
fixme:storage:create_storagefile Storage share mode not implemented.
err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
fixme:wshom:ClassFactory_QueryInterface (0x7f39f4582940)->({342d1ea0-ae25-11d1-89c5-006008c3fbfc} 0x5ed7f8)
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {fc4801a3-2ba9-11cf-a229-00aa003d7352}
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {a6ef9860-c720-11d0-9337-00a0c90dcaa9}
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {719c3050-f9d3-11cf-a493-00400523a8a6}
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {a6ef9860-c720-11d0-9337-00a0c90dcaa9}
fixme:wshom:WshShell3_RegDelete (L"HKLM\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Control\\Session Manager\\Environment\\LXKSERVER"): stub

if

@aRiSe, 64 bit kullanıyorsanız WINEARCH=win32 wine /media/pisi/ALPER/Proteus8/proteus-8-professionals-sp0-build-15417.exe olarak çalıştırın.

Bu uyglamanın çalışması için Windows'ta neye ihtiyaç var?

Just4KiLL

@if

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Kurulum öncesinde gerekenler:
1 - Befor Install Proteus , Install
"Microsoft .NET Framework 1"
"Microsoft .NET Framework 2"
"Microsoft .NET Framework 3"
"Microsoft .NET Framework 4" kurdum
"Microsoft Visual C++ 2005"
"Microsoft Visual C++ 2008"
"Microsoft Visual C++ 2010"

İlk ve sonraki kurulum denemelerinde wine otomatik olarak drive_c/program files(x86) diye bir klasör oluşturup onun içine kuruyordu.. . Dediğiniz yöntemle de fark eden bir şey olmadı ne yazık ki. Çıktıyı paylaşıyorum:

pisi@Pisi:~$ WINEARCH=win32 wine /media/pisi/ALPER/Proteus8/proteus-8-professionals-sp0-build-15417.exe
wine: created the configuration directory '/home/pisi/.wine'
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: paylaşımlı nesne dosyası açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: paylaşımlı nesne dosyası açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xebe8cc, overlapped 0xebe8b0): stub
wine: configuration in '/home/pisi/.wine' has been updated.
fixme:shell:SHGetKnownFolderPath flags 0x00004400 not supported
fixme:wshom:ClassFactory_QueryInterface (0x7c493808)->({342d1ea0-ae25-11d1-89c5-006008c3fbfc} 0x6ee264)
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {fc4801a3-2ba9-11cf-a229-00aa003d7352}
fixme:wshom:WshShell3_QueryInterface Unknown iface {719c3050-f9d3-11cf-a493-00400523a8a6}
fixme:wshom:WshShell3_RegDelete (L"HKLM\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Control\\Session Manager\\Environment\\LXKSERVER"): stub
err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised

if

@aRiSe, "Microsoft .NET Framework 4" kurdum" derken wine üzerinden mi kurdunuz? Wine üzerinden kurmadıysanız kuralım.

Just4KiLL

Alıntı yapılan: if - 23 Nisan 2013 - 14:22:10
@aRiSe, "Microsoft .NET Framework 4" kurdum" derken wine üzerinden mi kurdunuz? Wine üzerinden kurmadıysanız kuralım.

Wine üzerinden kurdum.  Onun haricinde başka bir şey kurmadım. Geri kalanı nasıl kuracağım hiçbir fikrim yok malesef.   8)

cmlyldrm

merhabalar proteus 7.10 kullanıyorum programı wine ile güzelce yükledim program çalışıyorda sorun yok. Ancak şöyle bi sorun var ki canımı epey sıktı.Programı  kurulduğu dosyadan çalıştırırsam çalışıyor kurulu dosyayı masa üstüne alırsam çalışmıyor aynı şekilde ana seçkeden aratıp çalıştırmaya çalıştığımda da aynı sıkıntı oluyor bu konuda yardımcı olur musunuz?

if

_SFX_CAB_SHUTDOWN_REQUEST=1 wine ./vcssetup.exe ile C++'yı kurun.

Just4KiLL

Alıntı yapılan: if - 25 Nisan 2013 - 00:53:22
_SFX_CAB_SHUTDOWN_REQUEST=1 wine ./vcssetup.exe ile C++'yı kurun.

wine: cannot find './vcssetup.exe'

Kuramayacağım sanırım. Uğraşmak için yeterli zamanım yok malesef. Windows 8 ile devam yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

Vazgeçilmiş ama ben not düşeyim, Wine ilgili uygulamayı bulamamış. Bu demektir ki uygulamanın yolu doğru verilmemiş, komutun uygulandığı dizinde değilmiş demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

@aRiSe, Proteus'un 8 sürümünü kullanmanız elzem mi? 7 sürümü için çok iyi bir not vermişler.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9846&iTestingId=63219

Just4KiLL

Alıntı yapılan: if - 27 Nisan 2013 - 00:08:37
@aRiSe, Proteus'un 8 sürümünü kullanmanız elzem mi? 7 sürümü için çok iyi bir not vermişler.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9846&iTestingId=63219

Proteus 8 de tasarımını yaptığım şemanın dosya uzantısı değiştirilmiş. Eski versiyonlar malesef bu uzantıyı tanımıyor...

if

@aRiSe, aldığınız hatayı için bir çözüm bulamadım. Wine' hata takip sistemine bildirebiliriz.