USB MOUSE ve USB ADSL donma sorunu

Başlatan adg, 05 Ocak 2009 - 21:14:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adg

Arkadaşlar selamlar,

Ubuntuyu 2 haftadır ısrarla kullanıyorum.Bir çok şey öğrendim bu süreçte.özellikle  bu forumdan.
Ancak çözemediğim bir sorun var.Bu sorun öncelikle mouse dan kaynaklı. Hem işyerindeki hemde evdeki notebooklara ubuntu 8.10kurdum.İşyerindeki notebookta hiçbir sorun yokken evdeki notebookta a4 tech marka optik mouse açılışın başında çalışmasına rağmen bir süre sonra donuyor.Aynı sorun nedeniyle adsl usb modeminde otomatik olarak bağlanamadığını düşünüyorum.Mouse çıkarılıp takılınca sorunsuz çalışıyor.Bu sorunun donanımdan yada driverdan kaynaklandığını düşünüyorum.Ama birşey yapamıyorum:yardımınız dokunursa sevinirim.

İnadına Ubuntu

garafatma

mousu başka bilgisayarda denedinmi peki?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

adg

Evet arkadaşım hatta işyerindeki mouse u getirdim.Hatta 2 kerede format attım.Update de yaptım.Ama update öncesi de sonrası da durum aynı.

heartsmagic

Başka bir porta takıp denedin mi?

Bir ihtimal fare çalışmayı durdurduğu andaki

dmesg komutunun son satırları fikir verebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

adg

aynı porttan açlışıyor sorun her defasında çıkarıp takmam gerekiyor.Başlangıçta (ki bu açılış anında) çalışıyor.Sonra donuyor.Donduğunda led ışığı yanıyor ve çıkarıp takınca sorunsuz çalışıyor. Ama adsl modemimde aynı şekilde çıkarıp takınca bağlanabiliyor.

adg

Bugün bir şey farkettim adslusb modemi çekip yalnız mouse takılıyken başlattığımda problem olmuyo..Sorun hakkında düşüncesi olan var mı?

garafatma

iki aygıt çakışıyor diye geldi aklıma
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

aycan

Arkadaslar benimde ses kartımla mousum çakışıyor gibi.
Biri çalışırsa biri sorun çıkartıyor. O yüzden ses kartını bios'tan kapattım. Acaba aygıt çakışmalarında ilk olarak neler yapılır. Forumda arama yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım.

(Ubuntu 8.10 64 Bit kullanıyorum)

heartsmagic

Mesele IRQ çakışması ise biraz zor çözülür sanırım. Farklı bir USB portu ile de sorun devam ediyor mu?

aycan

usb port değiştirmek bir işe yaramıyor. işin ilginç yanı usbleri doldurursam birine usb bellek diğerine harici harddisk filan takarsam ses kartının açılışta yüklenme ihtimali o kadar artıyor.
şu ana kadar 3 kere kernel güncellemesi çıktı ve yükledim.

Bu güncellemeleri yaptıktan sonra bilgisayarı açıp kapatmak gerekir ya o ilk kapanıp açıldıktan sonra herdefasında çalışıyor sistem sorunsuz. Ama bir sonraki açılışta tekrar ses kartını görmüyor. Arada görceği tutuyor ondada mouse ya kilitleniyor yada imleç saçma hareketler yapıyor.

Sayın heartsmagic;
Bu konuyla ilgili http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5999.0.html
adresine açtığım konuyu bir anlık heyecanla çözüldü sanarak sonuç bildirdiydim, sizde çözüldü olarak kapatdınız konuyu, aslında devam ediyor.

heartsmagic

Konuyu tekrar açtım, orada son durumu belirtebilirsin, fakat çözüm adına bir şeyler yapılabili mi bilemiyorum.