Masaüstündeki Dosyaların İsimlerinin Otomatik Kısalması

Başlatan spirit, 04 Ocak 2009 - 17:36:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spirit

Mrb Arkadaşlar

Ubuntu deneyimimin 6. ayını tamamlamış bulunmaktayım.:). Ama küçük bir sorunum var masaüstünde biraz fazla dosya biriktiğinde özellikle  adları uzunsa bütün hepsi birbirine girmiş gibi oluyor. Acaba Winfoss taki gibi otomatik olarak dosya adlarını kısaltmanın ve simgeleri biraz daha küçültmenin yolu varmıdır?
İyi Çalışmalar
Dell Inspiron 6400 Core 2 Duo T7200-2gb
Ati X1400 256 mb Video Card
Bir ubuntu çek lucid olsun:)Az kaldi 2 yil aradan sonra bir format daha gelecek:)

olaki

Farklı ad/uzunluktaki dosyalar nasıl 'otomatik' adlandırılır; aklım almıyor.  ???
Ben sağ tıklayıp, özellikleri seçip, istediğim adı yazıp/değiştiriyorum.

spirit

Mesela şu ekran görüntüsündeki kırmızı ile cembere aldığım dosyalardan yeri geliyor çok fazla indirmek zorunda kalıyorum bu yüzden hepsinin adını tek tek yazmak zor geliyor. Daha sonra yeniden adlandırıp tasnif ediyorum.

Örneğin Winfoss ta gazprom23062004alibasaranmustafacesar.doc adlı dosya gazprom 23062004...doc olarak kısaltılıyor. Eger üstüne tıklarsam tam ismini görebiliyorum ama masa üstünde başka bir yere tıklarsam yine dosyanın ismi kısalıyor bu sayede en fazla iki satır kaplıyor dosya isimleri. Bunun nasıl olduğunu sormuştum?

[IMG]http://img504.imageshack.us/img504/381/ekrangrnts1po9.th.png[/img]
Bir ubuntu çek lucid olsun:)Az kaldi 2 yil aradan sonra bir format daha gelecek:)

xwes

hangi surumu kullaniyorsunuz? Sanrim ubuntu 8.10'da istediginiz gibi oluyor zaten. Ben eski surum kullandigim için kesin bir şey soyleyemiyorum.

heartsmagic

@xwes'in dediği gibi 8.10'daki Gnome 2.24.x serisi ile bu özellik mevcut durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spirit

Ubuntu Hardy Heron kullaniyorum.
Gnome versiyonu ise 2.22.3
Intrepid'e geçmiştim ama ısınamadığım için Hardy e döndüm.

heartsmagic

Bu durumda isteğin yeni Gnome sürümü ile karşılanacak gibi. Yükseltmekten başka çaren yok ne yazık ki.

Sherlock Holmes

Görünüm tercihlerinde "masaüstü yazıtipi" boyut ve biçem olarak değiştirilebilir.

yavuzselim

Forumda gezerken gördüm.. Biraz eski bir konu ama yine de cevap yazayım dedim..

gconf-editor'de "app/nautilus/desktop" a gelin orada "text_ellipsis_limit" anahtarının karşısındaki sayıyı değiştirin. O sayı masaüstündeki dosya isimlerinin kaç satırda gösterilebileceğini belirliyor. 1 yapılırsa yani tek satırda gösterilir. uzun isimler kısaltılır.

heartsmagic

11.04'te nasıl bilmiyorum ancak 11.10 ile desktop bölümü yok. Zaten Gnome3'e geçiş tamamlandıkça eski araçların, yöntemlerin hepsi değişecek gibi. Keşke bunu Gnome2 zamanlarında öğrenmiş olsaydım :)

yavuzselim

Nedendir bilmem bu Gnome3'ün tutacağını pek sanmıyorum :)

Unstabile ve Testing'den -bizim tabirle OVERLAY'dan ve ~amd64'ten- ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum. Yaşasın başında ~ işareti olmayan amd64 portage :) Adamlar bi 100 yıl sonra felan gibi geçerler görünüyor Gnome3'e.. Gnome3'e yüzyıl sonra geçen KERNEL 3'e ne zaman geçer diye bir soruyu hiç sormayın bile. Gentoo Debian'ı bile solladı bu stabilite olayında.

6ng4n

hatırladığıma göre kernel 3'e geçilmişti ama unstable idi hatta torvalds'ın bizim sürüm numarasını değiştirmemizde diğer yazılımlardaki beklenecek bir özellik yok sonuçta kernel yazıyoruz ve canımız 2 küsür devam etmek yerine 3 yapmak istedik tarzı bir epostası vardı. gnome 3 hakkında da neden kısayol dahi oluşturamadığım bir masaüstünü kullanayım ki demiş ve xfce ile yoluna devam edecekmiş açıkçası ben de aman aman bir özellik göremedim unity da gnome 3 de bazı şeylerin değiştiğinin göstergesi ancak ikisi de soğuk geliyor bakalım 10.10 ile kde mi xfce mi lxde ile mi devam edeceğiz

Kadir Can

Alıntı yapılan: yavuzselim - 08 Ağustos 2011 - 23:48:22
Adamlar bi 100 yıl sonra felan gibi geçerler görünüyor Gnome3'e.. Gnome3'e yüzyıl sonra geçen KERNEL 3'e ne zaman geçer diye bir soruyu hiç sormayın bile.
Kernel 3'e ve GNOME 3'e geçiş 11.10 ile gerçekleşecek.Yüz yıl söyleminin sebebini anlamadım.

heartsmagic

@6ng4n, çekirdeğin 3 serisine geçişi Gentoo için bahsedilmiş @yavuzselim'in iletisinde. @Kadir Can, aynı açıklama senin yorumun için de geçerli :)