Ubuntu \"Unable to find a live medium containing a live file system\" Hatası

Başlatan QsyS_Burak, 23 Ocak 2018 - 16:17:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

QsyS_Burak

2 Gündür uğraşıyorum fakat bir çözümünü bulamadım. Şimdi 8GB'lık USB'ye Universal USB Installer yazılımı ile Ubuntu 17.10 Live CD kurulumu yaptım. Kurulum sırasında Persistence ayarını 4GB olarak yani en son ayarda seçtim. FAT32 olarak biçimlendirmesini seçtim. Kurulumu yaptım çalıştırdığımda Ubuntu açıldı ve 4GB'lık boş alan mevcuttu. Şimdi ben bunu yazılım güncelleştirmesi yaptım. Yani Linux paketlerini güncelledim kendi uygulamasından. Ardından sistemi yeniden başlatmamı istedi bende başlattım. Ama yeniden başlattığımda bu hatayı aldım:

(initramfs) Unable to find a live medium containing a live file system

Daha sonra ise UNetbootin yazılımını kullanmak istedim. Gene aynı ayarlarda Persistence kurulması şartıyla USB'ye Ubuntu'yu kurdum, açtım. Bu sefer yazılımı güncelleştirdiğimde ve yeniden başlattığımda bir sıkıntı olmuyor fakat ben Persistence ayarını 4GB olarak seçmiştim. Sistemin boş alanı ise 2GB olarak gözüküyor. Bu alan benim işlem yapmam için yetersiz.
Universal USB Installer da Persistence alanını 4GB olarak ayarlayabiliyorum. Ama, işte güncelleştirme yapınca da yukarıda belirtiğim hatayı alıyorum.
Şimdi ben nasıl Ubuntu'yu 4GB Persistence ile USB'ye yazabilirim? (Bu yazıyı bizzat yazmış olduğum başka bir siteden alıntı yaptım.)


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2018 - 17:29:00

Bunun belki yazılımsal olduğunu düşündüm. Yani güncellemeler yapabilmeniz için belki Persistence 4GB olmamalıdır. Dedim. Çünkü LiLi'de de denedim. Onda da 4GB ayar yaptım. Ama boot yaptıktan sonra 2GB(Persistence = Disk alanı) olarak karşıma çıktı -Güncelemelerde başarılı bir şekilde kuruluyordu aynı UNetbootin'de olduğu gibi-. Dedim bide Universal USB Installer da (Persistence ayarını) 2GB yapam. Eğer yazılımsal olarak güncellemeler yapıp hatasız bir şekilde yeniden başlatmak için 2GB Persistence şart ise o zaman Universal USB Installer yazılımda 4GB(Persistence) yerine 2GB(Persistence) seçince de aynı şekilde hatasız bir şekilde güncelleyip yeniden başlayabilmem gerekecekti. Ama hayır, ayarları 2GB yapıp boot yaptıkdan sonra gene, yeniden başlatınca o hatayı gene veriyor. Yani güncelleme sorunu Persistence'ın 4GB olması değil. Her iki yazılımın da hata yaparak kurması.

QsyS_Burak


.py


QsyS_Burak

Alıntı yapılan: .py - 31 Ocak 2018 - 00:09:51
Ortada ben bir sorun göremiyorum :)
Göremiyor musunuz. Ha? Bence tekrar okuyun. Diyorum ki Ubuntu İşletim sistemini USB'den başlatınca 4GB Disk alanı(yani Persistence) olmak kaydı ile hatasız güncelleştirmeleri nasıl yapabilirim? Bu hatalardan nasıl kurtulabilirim? Bunun nesini anlamadınız o kadar açıkladığım halde. Neden buna ihtiyaç duyuyorum onu anlatıyım. Farklı bilgisayarlarda elimde taşınabilir ve yaptıklarımı kaydeden bir işletim sistemi tutmak istiyorum ve bu kayıt yapacağım alanında alanın da 4GB (Persistence olarak tabir ediliyor) olmasını istiyorum. Artık anlamışsınızdır :)  Haftalardır cevap bekliyorum çünkü kimse yardımcı olmuyor.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ocak 2018 - 05:21:56

Alıntı yapılan: QsyS_Burak - 23 Ocak 2018 - 16:17:20
Sistemin boş alanı ise 2GB olarak gözüküyor. Bu alan benim işlem yapmam için yetersiz.
Göremediğiniz kısım sanırım burası. Evet. Unetbootin ile hatadan kurtuldum fakat farklı bir sorun meydana geliyor. Programın arayüzünde iken ben Persistence 4GB olarak ayarlıyorum yani disk alanı. Boot dan sonra 2GB karşıma çıkıyo. İşte 2GB bana yetersiz 4GB lazım. 4GB Ayarladığım halde Unetbootin neden 2GB olarak kuruyor. Sıkıntı bu. Bunu da anlayın Allah için. 3. kere aynı şeyleri yazmayayım. Çözüm acil lazım çünkü.

Bipolar_Disorder

Usb bellek ler cok narin ve hassas cihazlardır.

Üzerlerine işletim sistemi kurulsun diye tasarlanmamışlardır.

Okuma hızları ve yazma hızları çok düşüktür.

Klasik mekanik hard disk in okuma ve yazma hızı saniyede 150 mb/s civarıdır.

2.0 usb belleklerin okuma ve yazma hızları ise 10 15 mb/s, daha düşük te olabilir.

Birden fazla dosyayı kopyalamaya calıstıgında yazma hızı 1 mb/s lere düşüyor bazen kb lara.

QsyS_Burak

[mention=636338]@Bipolar_Disorder[/mention]
Evet biliyorum zaten. Uzun süreli kullanmayacam. Veya büyük dosyalarla çalışmayacam. Zaten bunu biliyorum. Linux ile uğraşıp farklı farklı testler yapacağım için Hani öyle büyük dosya faliyetleri olmayacak ufak basit şeyler örneğin video izlemek gibi yada bişey indirmek gibi böyle basitlikte. kodlar la uğraşacağım için zarar vereceğini düşünmüyorum. Asıl kullandığım sistem bozulursa ve internetten bişey yapma gereği duyarsam. İnternete girmek gibi. Kısaca elimin altında ufak işler için çalışacak bir işletim sistemi istiyorum. Yoksa diski zorlayacak bişey yapmam. Zorlamaz yani bu işler

Bipolar_Disorder

Usb belleğe hafif dağıtımlar kurmayı deneyebilirsin o halde.
Buradan kendine uygun olanı seçebilirsin.

https://distrowatch.com/search.php?category=Old+Computers

QsyS_Burak

[mention=636344]@Bipolar_Disorder[/mention]
Bu olsa olmaz mı. :) Şimdilik bunu kullanıyım dediğim gibi zaten disk gerektirecek işlere girmem. Sana örnek veriyim. Mesela ben bir driver yaptım(programladım) diyelim. Sallıyorum şuan. Driver diye bişey linux de var mıdır ona bakmadım. Neyse onun gibi bir program yaptım diyelim ve ben bunu WİFİ'si olan bir bilgisayarda denemek istiyorum. Ama benim WİFİ'm yok. Ha arkadaşımınkin de var. Gidip şimdi bilgisayarına Linux kurmakla uğraşmak yerine hemen USB'yi takıp deneyceğim mesela. Bunun gibi işler düşün.
O yüzden Ubuntu olsa :D ben hataların üstüne giden bir adamım yani lla bu sorunu kaynağını bulmam lazım içim rahat etmez yoksa.

Bipolar_Disorder

150 kilo ile yarışa katılmak istiyorsun sen ama  ;D

Usb bellek darboğaz yaşatacaktır sana.

QsyS_Burak

Olsun gerekirse daha hızlı bir USB kullanırım. Şu problemin çözümünü gösterin yeter ki. Bu sorunu halletmem lazım.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ocak 2018 - 15:20:00

[mention=636346]@Bipolar_Disorder[/mention]

UNC

USB2.0 soketinden bağlayarak çözmüş birçoğu. Sonuç alamayanlar bios dan USB3.0 ü devre dışı bırakarak çözmüş.
.ISO dosyasının SHA256 kontrolünü sağlayıp Şuraya göz at.
Anakart ve donanımdan kaynaklandığını ayrıca Gigabyte anakartlarda 4GB FAT limiti olduğunu belirtmişler.

QsyS_Burak

[mention=636351]@UNC[/mention]
Hmm BİOS'dan devre dışı bırakmak evet çözüm olabilir. Teşekkür ederim. Deneyince haber vereceğim. Almak istediğim cevap. İyi ki varsınız! :)) :))


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2018 - 02:38:24

Bios da USB 3.0 ile ilgili bir ayar yoktu. 8 saat beklememe rağmen gene olmadı. USB'yi arka tarafa takmıştım ve sistemi başlatır başlatmaz bütün diğer USB kablolarınnı çıkardım ama gene aynı hatayı verdi. 16.04.3'ü Denedim. Belki daha kararlı sürüm olduğu için hata vermez diye ama verdi.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2018 - 02:38:31

[mention=636351]@UNC[/mention]


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2018 - 02:40:13

Anakart ECS H81H3-M4 (V0.1A)

QsyS_Burak

[mention=636328]@.py[/mention]
Sizde bir bakar mısınız. :))


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2018 - 19:19:50

[mention=636417]@mendirec[/mention] Hocam sizi aktif görüyorum bayadır. :D Konumu inceliyorsunuz sanırım var mıdır bir gelişme.