En iyi Linux Mint Dosya Kurtarma Programi

Başlatan gsisonya, 14 Ocak 2018 - 16:57:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gsisonya

Arkadaslar merhaba,

Epeydir Linux Mint kullancisiyim fakat bilgisayarimdan cesitli sebeplerden dolayi bir kac ay uzak kalmistim ve bu surede ne yazik ki formatlanip sadece Windows 10 yuklenmis, tum dosyalarim Linux Mint icerisindeydi ve simdi kurtarmanin yollarini haril haril ariyorum.

Neler onerirsiniz?

Tesekkur ederim.

lafurus

Tekrar Mint mi yüklediniz? Şuan Windows mu var? Windows varsa bence tekrar formatlamadan Windows için dosya kurtarma progamı bulup çalıştırmanız.

gsisonya

Alıntı yapılan: lafurus - 14 Ocak 2018 - 19:23:23
Tekrar Mint mi yüklediniz? Şuan Windows mu var? Windows varsa bence tekrar formatlamadan Windows için dosya kurtarma progamı bulup çalıştırmanız.

suan windows 10 var yuklu olarak.

windows 10 uzerinden kurtarma programlarini calistirdim ancak kurtaramadim cogu dosyami sebebini disklerin ayri olmasi(yani format oncesi linux ve windows ayri bolunmelerdeydi haliyle ancak suan format sonrasi tek bir disk uzerine kurulu windows 10)olabilir diye dusundum. bu yuzden tekrardan mint kurup onun uzerinden
bir recover yapmayi istiyorum, veya live uzerinden.

ali159

Linux mint silinip sadece Windows10 yüklendiyse. Yani şu anda sadece windows10 varsa bizim önereceğimiz hiç bir program bu verileri kurtaramaz. Bunu yapan firmalar var buralar da verinin boyutuna göre bol sıfırlı paralar istiyorlar. Yani eğer çok önemli ise gidip parayı bastırıp yaptırmanız lazım. Çok önemli veriler değilse de boşvereceksiniz.

eronis

Şimdi şu var ki Linux Mint yüklü bölümü silmişler mi ? Önemli olan bu. Eğer silmedilerse sadece Live disk ile grub'u onarırsın. Ama eğer Mint'e ait olan bölümü sildilerse geri getirme programları var olmasına da çok karışık, karman çorman bir şey çıkacak. Baya bekleyeceksin ve çıkan yüzlerce GB verinin içinden aradığın bütün verileri rasgele isimlendirilmiş dosyaların arasından elle bulup, seçip, toplayacaksın. Başka çözümü yok malesef. Eğer çok önemli bir şey değilse boşver.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds