Ubuntuyu Yükleyemiyorum

Başlatan Scream37, 13 Ocak 2018 - 21:16:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Scream37

Arkadaşlar iyi akşamlar ben daha önce hiç Ubuntu kullanmadım. Monster Abra A5 v11 bilgisayar aldım bugün bana ulaştı. Bilgisayar freedos ben de onu aldıktan sonra para kalmadığı için Windows alamadım. Dün Ubuntu'nun sitesinden lts olanı indirip USB belleğe yazdırmıştım. Bugün bilgisayarı başlattığımda reboot and select proper boot device yazdı. Kapattım Ubuntu olan USB taktım öyle başlattım ubuntuyu deneme ya da kurma seçeneklerinin olduğu ekran geldi. Hangisini seçersem seçeyim her defasında Ubuntu yazısının altında 5 nokta olan ekran geliyor bir tur hepsi doluyor ikinci seferde ikinci noktaya gelip donuyor. Her defasında aynı şey. Hem bu forumu hem Google'ı alt üst ettim ama çözümü bulamadım. Kurulumdan önce F6 tuşuna basıp bazı ayarları değiştirmeyi söylemişler ama basınca da hiç birşey değişmiyor aynı ekran. Yardımlarınızı bekliyorum.

ekremsenturk

- Yeni bilgisayarlar 64 bit Linux destekliyor.
- F2 ile ne geliyor ekrana?
- Cihazın donanımı çok yeniyse, LTS sürümü o donanımı tanımıyor olabilir.

ali159

Usb'yi yanlış yazdırmış olabilirsiniz. Tekrar iso dosyasını indirip tekrar usbye yazdırmayı dneyin veya dvd okuyucunuz var ise boş bir dvd alın (1tl) iso dosyasını dvdye yazdıırığ öyle kurmayı deneyin.

Scream37

F2 ile açtığımda Bios ekranı geliyor, DVD okuyucusu yok. Lts sürümünden başka bir de güncel sürüm varmış ama Ubuntunun sitesinden indirilmiyor, neyi indirsem sorunsuz çalışır ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ocak 2018 - 23:04:19

Aynı USB ile başka bilgisayarda ubuntuyu dene dediğimde sorunsuz açılıyor onda sıkıntı yok demekki

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2018 - 00:09:22

En alttaki seçenekten girdim taradıktan sonra acpi error: namescape lookup failure ile başlayan bir ekran geldi

ekremsenturk

Bios ayarlarından Secure Boot seçeneğini bul ve devre dışı bırak, öyle dene.
Şun an için son Ubuntu sürümü 17.10 https://wiki.ubuntu.com/ArtfulAardvark/ReleaseNotes?_ga=2.69877142.781962784.1515918995-2070642806.1515918995

ali159

[mention=635592]@ekremsenturk[/mention]
FreeDos ile gelen bir bilgisayarda secure boot açık olur mu? Benim bildiğim free dos ile gelenlerde açık olmuyor.

Scream37

Arkadaşlar teşekkürler sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayıp arama sonucu hasbelkader bunu görenler olursa: try ubuntu, install ubuntu vs yazan kurulum seçenekleri olan menüde e tuşuna basarak gelen kodlar arasında quiet splash yazan yeri noquiet nomodeset olarak değiştirip F10 a basarak kuruluma devam edince Ubuntu yazısının olduğu altında 5 nokta dolan yer gelmiyor. Siyah ekranda yazılar geçiyor yükleme öyle oluyor.