KDE 4.2 >>> Compiz' e gerek kalmadı

Başlatan OKAN, 03 Ocak 2009 - 19:48:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

matafleur

Bence konu sapmasından öte kde-gnome geyiğinden daha zevkli ve verimli bir durumda seyrediyor. (: .Herneyse.Konunun saptığı noktaya dönersek unix temelli dememin sebebi bir hata değil özgür ve hür irademle unix temelli kernelleri kastettiğim içindir.Aksi taktirde linux kerneli derdim.Unix temelli kerneli kastetmemin nedeni ise aynı ailedeki kernellerin sağladığı prosess scheduling den güvenlik ve güvenilirlik etmenlerinine kadar bana sundukları yapıyı sevdiğim içindir.Buna MacOS da dahil.Bunların içinde Linux u tercih etmemin sebebi ise büyük ölçüde senin saydığın nedenlerdir (:

heartsmagic

Bir yaşıma daha girdim :)
Bugüne kadar Linux'un minix temelli olduğunu bilirdim. Elbette aynısı değil, bazı meselelerden sıyrılmış, fazlaca değişiklik göstermiş olduğunu da bilirdim. Ancak sıfırdan yazılmıştır sözünü ilk defa duydum. Ancak @atomkarinca, Wikipedia'nın Minix maddesindeki şu alıntı aslında benim pek de haksız olmadığımı gösteriyor sanırım:

Alıntı YapThe design principles Tanenbaum applied to MINIX famously influenced the design decisions Linus Torvalds applied in the creation of the Linux kernel. Torvalds used and appreciated MINIX, but his design deviated from the MINIX architecture in significant ways, most notably by employing a monolithic kernel instead of a microkernel. This was famously disapproved of by Tanenbaum in the Tanenbaum-Torvalds debate. (Tanenbaum explained again his rationale for using a microkernel in May 2006.) Early Linux kernel development was done on a MINIX host system, which led to Linux inheriting various features from MINIX, such as the MINIX disk filesystem format.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matafleur

Olayı biraz daha irdeleyelim.Aynı wikipedianın Tanenbaum maddesinde de şöyle bir yazı var:

Alıntı Yap...had sprung up with over 40,000 readers discussing and improving the system. One of these readers was a Finnish student named Linus Torvalds who began adding new features to MINIX and tailoring it to his own needs. On October 5, 1991, Torvalds announced his own (POSIX like) operating system, called Linux, which originally used the MINIX file system but is not based on MINIX code.

(:

xwes

Good False

Hazır konu sapmışken ben konuya geri döneyim. ;D

arkadaşlar linuxu slackware ile öğrenenlerdenim ve ben slack kullanmaya başladıktan 1-2 sürüm sonra slack paketlerinden gnome çıktı.  bir kaç defa dropline kurdum ama her seferinde bana pahalıya mal oldu ve ben kde ye alıştım gnome a ise uzak kaldım. ancak yaklaşık 6 aydır ubuntu kullanmaya başladım ve tabi gnome da... başta bana çok itici geldi çok kullanışsız buldum. ama şimdi alıştım aynı kde de olduğu gibi en ince görsel ayarlarımı yapabiliyor ve işlevsel hale getirebiliyorum.

Kde 4 ü hiç kullanmadım ve temkinli yaklaşıyorum. live cd lerde az biraz denemişliğim var ve çok itici geldi. Bence: İnsanlar yeni bir şeyler geliştiriyor ve üzerinde bu kadar ısrarla duruyorlarsa mutlaka onu çok işlevsel bir şekilde hazırlıyor olmalılar ve her halukarda denemeye de değer.

Kısacası hangi platforma alışmışsak o bize daha işlevsel geliyor. E tabi ki bu da çok normal bir durum. Ben bi deneyim ondan sonra compiz e gerek var mı yok mu kendi fikrimi söylerim. ::)  :)

heartsmagic

Başlığı baltalamaya devam edeyim :)
Ben sadece dosya sistemini kullandığını düşünmüyorum. Mutlak surette diğer konuları da kendisine temel almıştır. Ancak ilerleyen zamanla beraber belirgin bir şekilde ayrılmıştır, burasına zaten hiç itirazım yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matafleur

Muhtemelen.Sonuçta ikiside aynı değirmenin suyu (:

atomkarinca

Hem başlığa geri döneyim hem de biraz saptırayım hahah.

Önceden Linus'un KDE'yi kullandığını daha kullanışlı bulduğunu söylerlerdi, ben ise KDE 3.5'i hiç sevemedim mesela. Fakat KDE 4 çok güzel geliyor benim gözüme, bu sefer de Linus diyor ki "KDE çok yanlış yolda ilerliyor". Benim KDE 4'ü sevmemin sebebi Qt'yi göze çok hoş bir biçime dönüştürmüş olmaları. Biliyorum GTK'yı istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz ama yine de KDE 4 kadar profesyonel bir görüntü yakalanamıyor. Yoksa Composite efektlerini sevmem, sadece milletin ağzını açık bırakmak için açarım arada :)

Şimdi de baltalayayım biraz; bırakın siz KDE'ymiş GNOME'muş, en iyisi E17!!!!1!!

Eren

KDE 3.5.X serisi bana inanılmaz hoş geliyor KDE4 ise bence berbat. Tamamen kişisel tercih meselesi. LXDE de bence çok kullanışlı.

ali nail

Bugünkü tecrübemi paylaşasım geldi :D

Ubuntuyu kurmadan birçok linux  kurmuştum. Opensuse, mandriva aklınıza ne gelirse. Hepsinde de KDE kullanıyordum. Hepsinin de sonucu hüsran oluyordu. Çünkü bir kerecik bile ati HD2600 ekran kartımı tanıtamadım. Haliyle de KDE den tamamen soğudum. Ubuntu'yu en sona bırakmıştım. İyiki de öyle yapmışım. Son derece mutluyum.:)

Bugün ( oooo saat 1 olmuş yani dün :)) o kadar KDE 4.2 övülüyo KDE sitesinde çığır açacaz falan diyo bari kurayım dedim. Tercihim suse idi. Sistemi kurdum. Hatta hayatımda ilk defa ekran kartımı ubuntu dışında bir sistemde tanıttım. Ama masaüstü pek içime sinmedi. Ya insan o kadar masaüstü yöneticisi yapar fazla da abartmayıp normal bi başlat menüsü koyar. Ne o aradığım programı bulabiliyorum. Ne güncelleme yöneticisini bulabiliyorum(Belki değiştirme seçeneği vardır ama onu bile bulamadım) :(. Bi de alt paneli bir türlü düzenleyemedim. Restart attığımda güncellemelrrden olsa gerek saat panelin ortasındaydı, eski yerind getirene kadar canım çıktı :D :D Hiçbir şey beceremeden 1 saat içinde ubuntu ya geri döndüm ( Ya bu arada AptOnCd nasıl bir nimettir ya nerdeyse 15 dakika içerisinde  sistemi temalarım dahil eski haline getirdi :)) Ya gerçekten KDE ne kadar gelişmiş olursa olsun ne kadar iyi programları olursa olsun bana çok soğuk geliyor. Hiçbir şey yapasım gelmiyor. Psikolojik herhalde.

http://img228.imageshack.us/my.php?image=masastlj8.jpg Benim Gnome masaüstüm. Gnome la ben daha mutluyum :D

xwes

evet psikolojik :) KDEnin ruhuna alişmak lazim. Sonra arayip da bir turlu bulamadiginiz şeylerin aslinda gozunuzun onunde durduklarini farkedersiniz.

OKAN

Konu nereden nereye geldi yav! Herkes içindeki döktü ortaya. :D Bi daha KDE, Gnome, XFCE başlığı açarsam iki olsun. ;D

ali nail

Alıntı yapılan: xwes - 28 Ocak 2009 - 01:38:40
evet psikolojik :) KDEnin ruhuna alişmak lazim. Sonra arayip da bir turlu bulamadiginiz şeylerin aslinda gozunuzun onunde durduklarini farkedersiniz.

Bi öğreten gösteren yok ki!!! Bana arkadaşım linux kurmayı öğretti ondan başka herşeyi kendim keşfettim. Bilmediğim bişi kullanırken de içim rahat etmiyo. Mis gibi ubuntu herşeyim önümde :)

Bi de biri bana açıklasın ya, ubuntu biz hiç istemesek bile ekran kartı driverını öümüzü koyuyo istersen aktif et diyo. Neden diğer dağıtımlarda ekran kartı tanıtmak( özellikle de ati) bu derece zor? Ubuntunun bana göre en büyük artısı bu. Yani linuxa yeni başlamış biri(mesela ben :D) için ekran kartını tanıtması zor.

Eeeee KDE diyoduk.... :) :) :)

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: ali nail - 28 Ocak 2009 - 09:02:15
Alıntı yapılan: xwes - 28 Ocak 2009 - 01:38:40

Bi öğreten gösteren yok ki!!! Bana arkadaşım linux kurmayı öğretti ondan başka herşeyi kendim keşfettim. Bilmediğim bişi kullanırken de içim rahat etmiyo. Mis gibi ubuntu herşeyim önümde :)

Bi de biri bana açıklasın ya, ubuntu biz hiç istemesek bile ekran kartı driverını öümüzü koyuyo istersen aktif et diyo. Neden diğer dağıtımlarda ekran kartı tanıtmak( özellikle de ati) bu derece zor? Ubuntunun bana göre en büyük artısı bu. Yani linuxa yeni başlamış biri(mesela ben :D) için ekran kartını tanıtması zor.

Eeeee KDE diyoduk.... :) :) :)

Dağıtımlar hızla gelişiyor. Ben bu güne kadar bir sürücü bile kuramazken. Ubuntu'nun her işi otomatik yapması çok güzel. İyiki Ubuntu var.

OKAN

27 Ocak : KDE 4.2 yayınlandı. Yayınlanması ile beraber Arch Linux kullanıcıları KDE 4.2 yi kdemod depolarından indirmeye başladılar. Bende 10-15 dakikalık 4.2 gözlemlerimden yola çıkarak KDE nin sağlam durduğunu söyleyebilirim. İlerleyen günlerde ne olur bilemem. Kullanıp göreceğiz. Ama şimdilik beğendiğimi söyleyebilirim.

İlk açılışta 295 mb ram kullanıyordu. KDE için gayet iyi.

Gimp Uzmanı

Siz Gnome'yi Zenwalk Slackware veya  Arc Linux'te deneyin.

OKAN

Arch üzerinde Gnome 230 mb civarındaydı. Hangi yönden değerlendirdin @Gimp Uzmanı?

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: OKAN - 28 Ocak 2009 - 22:44:10
Arch üzerinde Gnome 230 mb civarındaydı. Hangi yönden değerlendirdin @Gimp Uzmanı?

Hızlılık. Bu arada Kubuntu kurdum. Şu anda çözünürlüğü ayarlamaya çalışıyorum.  800x600 ve 640x480 harici çözünürlük yok. Kubuntuyu güvenli kipte kurabildim. Ubuntu'da böyle bir sorun yok. Çağların xorg.conf dosyasını bir deneyeyim.

Good False

Kardeşler kde 4.2 kuran oldu mu? İlk izlenimler nasıl???

OKAN

4 ve 4.1 sürümlerine göre -bence daha kararlı duruyor. Birçok compiz benzeri 3 boyutlu efekt var. Yine compizdeki gibi istediğimiz efekti etkin/pasif hale getirebiliyoruz.

XFCE den sonra KDE 4.2, gerçeten hoş ve kararlı duruyor.

fcengiz

@Gimp Uzmanı KDE 4.x.x  Kubuntu'ya göre değerlendirme bence! Kubuntu'da nedense hiç stabil değil! Arch yada Suse de gayet stabil. Ben hiç sorunsuz ve çok hızlı bir şekilde kullanıyorum. Hatta Arch' ta Gnome bende hep sorun çıkardı. Gnome'u sadece Ubuntuda kullanıyorum. Saygılar.... 

Gimp Uzmanı

KDE 'yi iki saat kullandım. Ama yine Gnome'ye döndüm. Başaramadım KDE kullanmayı. :(

ali nail

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 30 Ocak 2009 - 19:39:09
KDE 'yi iki saat kullandım. Ama yine Gnome'ye döndüm. Başaramadım KDE kullanmayı. :(

Yine de benden iyisin 45 dakika - 1 saat dayanabildim. Beceremiyorum abi KDE yi :D

eyyuplu

görsellik mükemmel...abartıldığı gibi aşırı sorunu da yok(4.2)arada bir göçen programlar sistemi etkilemiyor.