KDE 4.2 >>> Compiz' e gerek kalmadı

Başlatan OKAN, 03 Ocak 2009 - 19:48:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OKAN

"Compiz'e gerek kalmadı" yorumunu yapan benim. Ben henüz beta olduğu için denemedim. Senin soruna gelecek olursak compiz' e gerek kalmadan bazı efektleri kendisi sunduğu için bir iyileşme olmuş olabilir. Ama denemeden birşey diyemeyiz. Hep birlikte 27 Ocak' ı bekliyoruz. :)

matafleur

Halihazırda zaten bir çok compiz efektini kendisi sağlıyordu.Buna kde3(gerçi sadece şeffaflık ve gölgelendirme ile sınırlıydı) de dahil.Kde 4 te oldukça sağlam yapmışlar olayı.Ciddi anlamda compizi gereksiz kılıyor.

Gimp Uzmanı

xwes

Çağlar

@Gimp Uzmanı kendine gel, lütfen :D Gnome+Compiz olsun çamurdan olsun :D
We got a badass over here!

lecha

ya aslında kde gösterişten başka bir şey değil her taraf ikonlarla kaplı çok ağır gnome ye göre benim anlamadığım kde ye çok para bağışlamışlar ve nokia bile cep telefonlarında kullanmayı düşünüyormuş ben her zaman ubuntu derim...

xwes

KDE sadece gosteriş degil kesinlikle. Bir yillik gnome, birkaç haftalik kde kullanicisi olarak soyluyorum. Son kullanici açisindan kde bence daha ideal. KDE bende şimdiye kadar gnome'un hiç olmadi kadar kararli.

heartsmagic

Şu KDE başlıklarında Gnome sözü geçmese olmayacak :) (Bu senelerdir böyledir)
@xwes Gnome'un ne kararsızlığı var ki? Kararlı dağıtım sürümlerinde kullandığım Gnome benim açımdan taş gibi. Ne bir çökme ne de bir başka sorun yaşamadım.

KDE'ye de uğurlar olsun. Onun gelişmesi açık kaynak kodun gelişmesi demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

Ornek; Panel ile çok sik oynaşirim ve gnome'da ne zaman panelin yerini surukleyerek filan degiştirsem tum simgelerin yerleri karişiyor ve hepsinin kilitlerini açip eski haline getirmez sikinti veriyor.

Gimp Uzmanı

KDE peogramları bir harika. :D Ama alışık olmadığım bir masaüstü. Kullanamıyorum bir türlü. :(

Bu arada ilk kullanıcı için Gnome'den uygun olduğunu düşünüyorum.
Genel olarak ilk görüşte Gnome'yi karmaşık bulanlar çoğunlukta.
Ama birkaç günlük kullanımdan sonra Gnome'nin çok işlevsel olduğunu söylüyorlar. İlginç.

Exodus

KDE'yi nedense sevmedim, sevemiyorum. Bana sicak gelmiyor niyeyse, devamli bir yapmaciklik hissi doguruyor. Ubuntu'da iken Gnome + Amarok ve K3b kullaniyordum. Ubuntu'dan goctugum zaman masaustu ortamimi da cope attim ve GTK tabanli Xfce'ye gectim. Eskiden Qt pakedi kullanan programlar kullaniyordum ancak su an Qtden de uzagim :D
Arch Linux FTW!

matafleur

Alıntı Yap
@Çağlar
Bir gün evime misafir olursan elini kolunu bağlayıp Kde nin karşısına oturtacağım seni 6 saat boyunca.22 inch ekranda başını çevirip başka yere bakma şansın da yok.Sırayla KDM login manager amarok kopete konversation control panel arasında dolaştırıp duracağım seni.Ta ki artık KDE diyemiyecek hale gelene kadar :D :D :D

İyidir KDE iyidir.Kışın sıcak yazın serin tutar.Gripe nezleye karşı birebir gelir. (:

Şaka bir tarafa kerneli unix temelli olsunda gerisi önemli değil (:

Gimp Uzmanı

heartsmagic

Alıntı yapılan: xwes - 24 Ocak 2009 - 20:42:01
Ornek; Panel ile çok sik oynaşirim ve gnome'da ne zaman panelin yerini surukleyerek filan degiştirsem tum simgelerin yerleri karişiyor ve hepsinin kilitlerini açip eski haline getirmez sikinti veriyor.

Bu bir kararsızlık veya çökme değildir :) Neyse, güzelim KDE başlığını provake etmeyeyim :D

Çağlar

Alıntı yapılan: matafleur - 24 Ocak 2009 - 21:49:56
Alıntı Yap
@Çağlar
Bir gün evime misafir olursan elini kolunu bağlayıp Kde nin karşısına oturtacağım seni 6 saat boyunca.22 inch ekranda başını çevirip başka yere bakma şansın da yok.Sırayla KDM login manager amarok kopete konversation control panel arasında dolaştırıp duracağım seni.Ta ki artık KDE diyemiyecek hale gelene kadar :D :D :D

İyidir KDE iyidir.Kışın sıcak yazın serin tutar.Gripe nezleye karşı birebir gelir. (:

Tek düze sistem beni bozar :P Sıkıntıdan ölürüm heralde :D
We got a badass over here!

atomkarinca

Linux temelli olması yeterli değil mi?

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: atomkarinca - 25 Ocak 2009 - 08:37:05

Linux zaten unix temelli. :D

atomkarinca

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 25 Ocak 2009 - 16:49:16
Alıntı yapılan: atomkarinca - 25 Ocak 2009 - 08:37:05

Linux zaten unix temelli. :D

Hayır Linux, Linus Torvalds'ın oturup sıfırdan yazdığı kernel temelli. Sadece yapısı Unix'e benziyor.

heartsmagic

Aslında bu hikâye uzar gider ancak Linux Minix temelli, Minix ise haliyle Unix temelli değil miydi?

matafleur

atomkarinca

Hayır, Linus Torvalds Minix'i yazan Tanenbaum'la ilk zamanlar monolithic kernel mi microkernel mi tartışması yapıyor. Aralarındaki ilişki bu. Yani Linux'un kerneliyle Minix'in kerneli yapı olarak bile benzemiyor. Unix ile de sistemler benziyor fakat kernelini almış değiliz, Linus'un sıfırdan yazdığı kerneli kullanıyoruz. Hala daha OpenSolaris Unix kerneli kullanıyor olabilir, bu konuda kesin bir bilgim yok.

heartsmagic

Açıkçası ben bugüne kadar Minix'in üzerine, elbette büyük bir kısmını kendisi kodlayarak yazdı diye biliyordum. Aşağıdaki notlara bakınca şu anda sıfırdan yazılmış gibi duruyor. Acaba cidden Minix'ten tamamen sıyrılarak sıfırdan mı yazıldı?

Alıntı YapIn 1991 while attending the University of Helsinki, Torvalds began to work on a non-commercial replacement for MINIX [10] which would eventually become the Linux kernel.
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux#MINIX

Alıntı YapHello everybody out there using minix -

I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and
professional like gnu) for 386(486) AT clones.  This has been brewing
since april, and is starting to get ready.  I'd like any feedback on
things people like/dislike in minix, as my OS resembles it somewhat
(same physical layout of the file-system (due to practical reasons)
among other things).

I've currently ported bash(1.08) and gcc(1.40), and things seem to work.
This implies that I'll get something practical within a few months, and
I'd like to know what features most people would want.  Any suggestions
are welcome, but I won't promise I'll implement them :-)

Linus (torvalds@kruuna.helsinki.fi)

PS.  Yes - it's free of any minix code, and it has a multi-threaded fs.
It is NOT protable (uses 386 task switching etc), and it probably never
will support anything other than AT-harddisks, as that's all I have :-(.

Linus'un comp.os.minix haber grubuna geçtiği ilk ileti.

matafleur

İyi de sağladığı yapılar aynı/benzer olduktan sonra bunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.Linux un sıfırdan yazılmış olması unix temeline dayandığı gerçeğini değiştirmez.Elbette birebir aynı değildir.Aksi takdirde çekirdeğin adı linux değil unix olarak kalırdı.

Ama köken ve yapı aynı/benzer olduktan sonra çok da fazla bir önem arzetmiyor benim için sıfırdan yazılıp yazılmadığı.

atomkarinca

Biliyorum konu biraz saptı ama hazır sapmışken ben biraz daha saptırayım :)

Linus kodu sıfırdan yazıyor, daha sonra Tanenbaum kodu görüp atıp tutmaya başlıyor, "monolithic kernel'lerin sonu geldi" diye. Minix'le alakaları Linus ve Tanenbaum arasında geçen şedit postalaşmadır :) Minix'in kerneliyle mimari olarak benzemiyor fakat Linus'un da dediği gibi yapı olarak benziyor, yapı olarak Unix'e de benziyor.

Benim bu küçük ve zararsız hatayı düzeltmek istememin bir sebebi vardı: "Unix tabanlı olsun da çamurdan olsun" dendi bir yerde (şimdi alıntı yapmaya üşendim), MacOS da Unix tabanlıdır ama ben hayatta kullanmam mesela o sistemi, çünkü özgürlüğün ö'sünden bile anlayamayan insanların yaptığı bir sistem. Nasıl Windows'dan kaçtıysam ondan da kaçarım. OpenSolaris kullanabilirim ama mesela, ya da Nexenta.

Herkes benim gibi düşünsün demiyorum ama işlevi ön plana çıkarttığımızda Özgür Yazılım felsefesinden uzaklaşmış oluyoruz. Bir yazılımın açık kaynak kodlu değil özgür olması gerekir. Kodunuzu açarsınız ama kimse değiştirmesin dersiniz, bunun kullanıcı için kapalı kaynak kodlu alternatiflerinden hiçbir farkı kalmaz.

Sanırım yaş kemale erdikçe RMS'ye benzemeye başladım. Yakında "join us now and share the software" diye türküler çığırmaya başlarsam hiç şaşırmayın :)