KDE 4.2 >>> Compiz' e gerek kalmadı

Başlatan OKAN, 03 Ocak 2009 - 19:48:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xwes

An itibari ile kde 4.2ye geçişimi tamamladim. Herşey mukemmel şu an. Kararli ve gorunum açisindan oldukça doyurucu duruyor.

Alıntı yapılan: OKAN - 29 Ocak 2009 - 22:40:11
irçok compiz benzeri 3 boyutlu efekt var. Yine compizdeki gibi istediğimiz efekti etkin/pasif hale getirebiliyoruz.

Ekran kartini tanittim, efektler etkinleşt. Peki bu efektleri nereden kişiselleştirebiliyoruz?

xwes

Efektlerin ayarlarini buldum. Sistem ayarlari-masaustu-masaustu efektleri bolumunde. Kendime gore duzenledim. Şu an masaustum bayagi şenlendi. Gerçekten de compize hiç gerek kalmiyor.
-Compizin tum efektlerini kapsiyor mu?
-hayir. Ama compizde olmayan bazi ozellikler var. Ornegin, kure şeklinde masaustu. Sonuçta compize gerek kalmadi derken compizden daha gelişmiştir demiyorum, ama bu varken insan keşke compiz de olsaydi demiyor açikçasi.

garafatma

Compizde de küre şeklinde masaüstlerini ayarlayabilirsiniz, unsupported plug-ins olması gerekiyor
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

olaki

Makinamın bir kıyısında kubuntu da kurulu... ara sıra orada eşeleniyorum; kavramak için.
Eskisi kadar heyecanlı olmadığım için mi... yoksa zor olduğu için mi bilmiyorum; KDE4 beni zorluyor.  :o

Kendimi Linuxa ilk geçtiğim zamanlardaki gibi hissediyorum.

Sanki/sanıyorum/galiba... ben KDE4'ü en iyi 'Pardus2009'da kullanacağım; en Türkçe KDE4 orada olacak gibi.  :)

OKAN

Sistemde XFCE 4.6 svn kurulı idi. Onun servislerini ve mysql'i kapatınca RAM kullanımı 175 mb' a düştü. KDE için çok iyi. Galiba bir süre KDE 4.2 ile devam edecem. :D

ubuntucu

Evet  @OKAN haklı.

Bugun Kde 4.2'yi Opensuse 11.1 de kurdum. Yeni sürümünü ben de beğendim. Pek fazla kasmiyor dizüstü bilgisayarını. Artik yavaş yavaş Gnome'u bırakıp KDE'ye döneceğim. Bir şey diyeceğim ama Gnome'cu arkadaşlar bana darılmasın, kızmasın. Bence Ubuntu, Gnome'u bırakıp KDE'ye tam destek olmalı diye düşünüyorum. Kubuntu'daki gibi Kde'ye üvey evlat gibi davranmasin. Diğer dağıtımlarda (opensuse, mandriva, archlinux .... vs) KDE'ye nasıl özen gösteriyorsa, aynı şey de ubuntu da öyle yapmalı.
"Çalışmadan, yorulmadan,üretmeden, rahat yaşamak isteyen
toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, ve daha
sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler" M.K.Atatürk

Çağlar

@ubuntucu ben bu duruma isyan ederim. :) Çoğu insanın Ubuntu'yu sevmesinin sebebi bence Gnome.
We got a badass over here!

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Çağlar - 02 Şubat 2009 - 23:18:16
@ubuntucu ben bu duruma isyan ederim. :) Çoğu insanın Ubuntu'yu sevmesinin sebebi bence Gnome.

Birgün herkes Gnome kullanacak. :D

xwes

sanirim @ubuntucu ubuntu gnomeyi tamamen biraksin demiyor. Sadece uvey evlat gibi davranmasin diyor. Çunku kde ubuntu uzerinde diger dagitimlara gore daha kotu çalişiyor.

olaki

Qt'nin LGPL lisanslamaya geçişiyle ilgili olarak Mark Shutttleworth şöyle demiş:

"Qt Kubuntu'da ve KDE uygulamalarında çok geniş biçimde kullanılıyor ve Canonical lisanslama modeli noktasındaki bu önemli adımdan gayet hoşnut," diyen Ubuntu projesi kurucusu Mark SHUTTLEWORTH, sözlerine şöyle devam etti: "Qt'nin yeni lisanslama seçeneği kullanıcılara daha 'arzu dolu' uygulamalar sunmamızı sağlayacak. Nokia'nın platform bağımsız Qt kütüphanelerine ve Linux platformuna süregelen yatırımı özgür yazılım masaüstü ve mobil aygıtlar alanında yenilikçiliğin önemli güdüleyicilerinden biri."

Acaba diyorum... bu sözleri 'Kubuntu'ya daha çok önem vereceğiz' biçiminde yorumlayabilir miyiz?  :)

*şuradan arakladım: http://www.ozgurlukicin.com/haber/qtye-lgpl-dopingi/

matafleur

Alıntı yapılan: Çağlar - 02 Şubat 2009 - 23:18:16
Çoğu insanın Ubuntu'yu sevmesinin sebebi bence Gnome.

Çoğu insan derken?Merak ettim neye dayanarak söylüyorsun bunu (:

Çağlar

We got a badass over here!

atomkarinca

@olaki, Mark Shuttleworth yakında KDE'ye geçebileceklerini yazın yaptığı bir konuşmasında da söylemişti. Kendisi zaten KDE seven ve kullanan bir insan. Benim görüşüm yerinde olacaktır ama bunun için kullanıcıların da büyük ölçüde KDE'ye geçmesini bekleyeceklerdir. Çünkü Ubuntu kullananların çok büyük bir çoğunluğu (öntanımlı gelmiş olması bence bunu etkilemez) Gnome kullanıyor.

@ubuntucu, Arch Linux KDE'ye ayrı bir destek vermiyor, hiçbirine ayrı bir destek vermiyor, sadece KDEmod diye tamamen Arch Linux geliştiricileri dışında kullanıcıların oluşturdukları bir topluluk buna büyük destek veriyor. Eğer Kubuntucular da Kubuntu'nun adam olmasını istiyorlarsa bence yakınıp durmayı bırakıp olaya kendileri de el atsalar iyi olacak.

Benim kendi görüşümse -önceden de söylediğim gibi- Linux'un yakın gelecekteki kullanıcı arayüzü Qt, masaüstü yöneticisi de KDE olacağıdır. Hem özgün bir yapısı var hem de Gnome'dan çok daha profesyonel bir görünüme kavuşmuş durumda şu an. Gnome ise 3.0 için kılını kıpırdatmıyor henüz.

Bekleyip görelim.

Gimp Uzmanı

İnsanların alışkanlıklarını değiştirmesi o kadar kolay değil. Mesela ben Gnome sürüm 2.24.1 Güncel 8.10 sürümünü KDE'den çok daha kararlı ve işlevsel buluyorum.

Bedreddin

Gnome kullanıcısı olsam da bence Ubuntu'nun KDE'ye geçmesi daha güzel olacaktır. KDE Kubuntu ile çok sorunlu çalışıyor diye yazılıp çiziliyor sürekli. Böylece KDE de Ubuntu üzerinde daha sağlıklı çalışacak. Zaten Gnome kullanan bir çok insan ise bir şekilde Gnome'u Ubuntu için ayakta tutacaktır, yani atomkarinca'nin dediği gibi KDE'ciler el atsın Kubuntu'ya biraz zor, ama Gnome'cular ayakta tutsun Gnome'u daha kolay sanki. ;) Kaldı ki, Gnome kullanıcılarının çoğunun Ubuntu altında olduğunu tahmin ediyorum, Gnome kullanıcılarından önce geliştiricileri kaybetmek istemeyeceklerdir Ubuntu'yu.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

matafleur

Alıntı yapılan: atomkarinca - 03 Şubat 2009 - 01:27:39
@ubuntucu, Arch Linux KDE'ye ayrı bir destek vermiyor, hiçbirine ayrı bir destek vermiyor, sadece KDEmod diye tamamen Arch Linux geliştiricileri dışında kullanıcıların oluşturdukları bir topluluk buna büyük destek veriyor. Eğer Kubuntucular da Kubuntu'nun adam olmasını istiyorlarsa bence yakınıp durmayı bırakıp olaya kendileri de el atsalar iyi olacak.

(K)ubuntunun yapısı öyle çok da el atmaya pek müsait değil.Bırak üzerinde oynama yapmayı depo dışından elle derleyip bir paket kurulduğunda bile sorun çıkabiliyor.Dolayısıyla öyle ha gülüm deyip lambur lumbur değişiklik yapamıyorsunuz üzerinde.Bundan dolayı ppa lar hariç yaptığınız değişiklikler kendi kendinizi oyalamaktan başka birşey olmuyor.En fazla  http://brainstorm.ubuntu.com/ a girip fikrinizi söyleyebilirsiniz belki.Sonuçta adamlar kurumsal olarak çalışıyorlar ve işlerine burunların sokulmasından pek hoşlanmıyorlar.Benim şu ana kadar gözlemlediğim bu yönde.

Bu yüzden bu konuda arch gibi esnek bir dağıtımla kıyaslamak hata olur tahminimce.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: matafleur - 03 Şubat 2009 - 15:00:14
Alıntı yapılan: atomkarinca - 03 Şubat 2009 - 01:27:39

(K)ubuntunun yapısı öyle çok da el atmaya pek müsait değil.Bırak üzerinde oynama yapmayı depo dışından elle derleyip bir paket kurulduğunda bile sorun çıkabiliyor.Dolayısıyla öyle ha gülüm deyip lambur lumbur değişiklik yapamıyorsunuz üzerinde.Bundan dolayı ppa lar hariç yaptığınız değişiklikler kendi kendinizi oyalamaktan başka * bir şey olmuyor.En fazla  http://brainstorm.ubuntu.com/ a girip fikrinizi söyleyebilirsiniz belki.Sonuçta adamlar kurumsal olarak çalışıyorlar ve işlerine burunların sokulmasından pek hoşlanmıyorlar.Benim şu ana kadar gözlemlediğim bu yönde.

Bu yüzden bu konuda arch gibi esnek bir dağıtımla kıyaslamak hata olur tahminimce.

Arch kurmak istiyorum.  :D

Eren

Ubuntu Türkiye kadar Arch reklamı yapan başka bir dağıtımın destek forumu yok herhalde. :) Arch Türkiye ekibinden arkadaşlar bizim alana fazla daldınız diye kızmasınlar sonra. :D

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Eren - 03 Şubat 2009 - 21:11:02
Ubuntu Türkiye kadar Arch reklamı yapan başka bir dağıtımın destek forumu yok herhalde. :) Arch Türkiye ekibinden arkadaşlar bizim alana fazla daldınız diye kızmasınlar sonra. :D

En büyük isteklerimden biri Arch kullanmak.

matafleur

matafleur

Makul bir ücret karşılığında her türlü Arch kurulum ve destek hizmeti verilir :D

eyyuplu

Alıntı yapılan: Eren - 03 Şubat 2009 - 21:11:02

huhaaa  >:( >:( >:( >:( >:(

omerismail

kubuntu 8.10 kurdum.
kde 4 denemek için.
ubuntu kullanıyordum. firefoks arada bir ekran büyütmesi yapıyordu. f11 e basmaktan gına geldi.
buradad acemisi olduğumdan sorunlarım var
konguerora flash player yükleyemedim.
kubuntu restricted exras kurabilirmiyim
java ve flash ve diğer codec ler için faydası olurmu
kde 4.2 ye nasıl yükseltme yapabilirim.
arch kuracak olan arkadaş xxxx telim.
omerismail@msn.com mailim
bana mailini yazarsan ben sana ulaşmaya çalışırım.
selamlar
arch veya gentoo hızlı bir sürüm kullanmak istiyorum. ubuntu dan memnunum fakat birkaç program yükledikten sonra bekleki firefoks açılsın bayağı ağırlaşıyor

matafleur

Alıntı yapılan: omerismail - 07 Şubat 2009 - 20:43:59
kubuntu 8.10 kurdum.
kde 4 denemek için.
ubuntu kullanıyordum. firefoks arada bir ekran büyütmesi yapıyordu. f11 e basmaktan gına geldi.
buradad acemisi olduğumdan sorunlarım var
konguerora flash player yükleyemedim.
kubuntu restricted exras kurabilirmiyim
java ve flash ve diğer codec ler için faydası olurmu

sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras

kde 4.2 ye nasıl yükseltme yapabilirim.

Repository adresi bu aşağıdaki:
#Kde 4.2
#deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-experimental/ubuntu intrepid main

Yalnız şu adresi çok dikkatli oku ve harfiyen yazanlara uy.Yoksa söylenene göre saçmalıyor sistemin.

http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2

arch kuracak olan arkadaş xxxx xxx xxxx telim.
xxxxxxxxxx@msn.com mailim
bana mailini yazarsan ben sana ulaşmaya çalışırım.
selamlar

Yukarıda yazdıklarım geyikten ibaretti.Arch veya gentoo kullanmayı düşünüyorsan kurulumu vs. kendin yapmalısın.Bununla ilgli bir çok dökümantasyon mevcut.Çok sıkıştığın noktada irc kanalından yardım isteyebilirsin.Veya foruma diğer dağıtımlar başlığı altına konu açabilirsin.

arch veya gentoo hızlı bir sürüm kullanmak istiyorum. ubuntu dan memnunum fakat birkaç program yükledikten sonra bekleki firefoks açılsın bayağı ağırlaşıyor

Bir söz vardır çalışan bir sistemi kurcalama diye...

(:

Firefox ile ilgili sorunlarına forumdan arama yaparak çözüm bulabilirsin.Bununla ilgili yüzlerce başlık var.Firefox diye arattırman yeterli.

Konunun dağılmaması için kalan noktaları başka bir başlık altında sorabilirsen güzel olur (:

İyi çalışmalar.Kolay gelsin.