Nvidia Kart Kurulumu

Başlatan ali159, 06 Ocak 2018 - 19:06:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali159

parrot os kullanıyorum. Bir türlü nvidia kartı kurmadım. Nvidianın sitesinden indirdim olmadı. Sudo apt-get install nvdia-driver komutu ile kurunca da açılışta siyah ekranda kaldı. Bunu nasıl kuracağım?

.py

Alıntı yapılan: ali159 - 06 Ocak 2018 - 19:06:49
parrot os kullanıyorum. Bir türlü nvidia kartı kurmadım. Nvidianın sitesinden indirdim olmadı. Sudo apt-get install nvdia-driver komutu ile kurunca da açılışta siyah ekranda kaldı. Bunu nasıl kuracağım?

Ekran kartınızın modeli nedir?

ali159

Alıntı yapılan: .py - 06 Ocak 2018 - 19:52:14
Alıntı yapılan: ali159 - 06 Ocak 2018 - 19:06:49

Ekran kartınızın modeli nedir?
Nvidia GTX 850M

lnxdev

nomodeset parametresi ile direk terminale geçin parrot os varsayılan olarak nvidia nın açık kaynak olan sürücüsünü yüklü bir şekilde geliyormuş yani nouveau, nvidia-driver(yüklü ise) silin ve xorg u yeniden kurun sonra yüklemek istediğiniz sürücüyü kurup yeniden başlatın sorun devam ederse grub üzerinden başlatırken "quite splash" satırını silerek başlatın genellikle neden öyle olduğunu yazar eğer ona rağmen yazmıyorsa chroot üzerinden dmesg komutunu buraya geçin bakalım sorunun ne olduğunu anlamaya çalışalım.

birde şu linki inceleyin: https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers

ali159

[mention=635379]@lnxdev[/mention] bunların hepsini denedim fakat hala ekran kartı olarak dahili İntel çalışıyor.