sürücü ve format sorunu

Başlatan dobby, 01 Ocak 2018 - 20:07:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dobby

Ubuntu sürümünü yükseltmeye çalıştıktan sonra mouse ve klavye çalışmaz hale geldi. Üzerine bios da kuruluma başlamıyor hiçbir şekilde.Ne format atabiliyorum ne de bilgisayarımı eski haline getirebiliyorum hiçbir çözüm üretemedim.Lütfen yardımcı olun

.py

live sürümden flashtan baslatabiliyormusnuz?

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

dobby

Alıntı yapılan: .py - 01 Ocak 2018 - 20:09:55
live sürümden flashtan baslatabiliyormusnuz?
hiçbir şekilde başlamıyor flaştan live sürüm başlatma yolu nedir acaba? kusuruma bakmayın bilmiyorum da.

.py

'live sürümden' derken flashtan demek istemiştim gereksiz kelime kullanarak anlatım bozukluğu yapmışım:)

dobby

Alıntı yapılan: illedelinux - 01 Ocak 2018 - 22:11:30
Bu yöntemi deneyin.
https://gnulinuxfree.blogspot.com.tr/2017/11/klavye-mouse-calsmama-cozumu.html 
o ekrana dahi ulaşamıyorum daha önce wifi sorunu yaşamıştım ve hiçbir şekilde sorunu çözemediğim için uçbirim kullanarak 18.04e yükseltmeye çalıştım ve bu hale geldi ubuntuya geçtiğimden beri sürekli başka bir sorun çıkıyor son kez temiz bir format atıp baştan yapmak istiyorum her şeyi ama formata da bir türlü başlamadı bilgisayarım şu anda çöp haline geldi buradan da yardımcı olacak kimseyi bulamadım
en baştan format nasıl atabilirim bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum
bios da sıkıntılı sanıyorum çünkü bir türlü kuruluma başlatamadım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ocak 2018 - 14:54:52

Alıntı yapılan: .py - 02 Ocak 2018 - 14:49:58
'live sürümden' derken flashtan demek istemiştim gereksiz kelime kullanarak anlatım bozukluğu yapmışım:)
yok başlamıyor hiçbir şekilde sorunum da o zaten başka bir çözüm de üretemedim

.py

iki olasılık var birincisi usbye kalıbı yazdıramamış olabilirsiniz
ikinci olasılık bios ayarı yapamıyorsunuz.

Biosa girebiliyorsanız eğer

Secure Boot Control >> Disable

olmalı.

dobby

Secure Boot Control >> Disable  ayarı zaten öyle ancak yine de başlamıyor kalıbı ubuntu kullanarak yaptım daha sağlıklı olur diye Başlangıç Diski Oluşturucudan ubuntu 17.10 sürümü için

.py

Launch CSM >> Enabled

Biosa göre farklılık olabiliyor F10 ile boot menüsü çıkması gerekiyor.. Usbyi seçerek boot işlemini başlatabilirsiniz.

dobby

launch csm ayarını bulamadım yeniden başlatıp startup menu açıp oradan f9 ile boot device options seçiyorum ancak yine de başlamıyor

.py

Kalıbı yeniden yazdırın. Usb stick tafsiye ederim.

dobby

tekrardan indirip kalıbı öyle yazdırayım bir de öyle deneyeyim

sinan54

Aşağıdaki haberde 17.10 sürümünün Lenova bilgisayarlarda soruna neden olduğu duyrulmuş,sizin bilğisayarın modelini bilmiyorum ama bu açıklamayıda dikkate almanızı öneririm.
https://distrowatch.com/weekly.php?issue=20180101#news

dobby

ubuntuda format kalıbı oluştururken bu sefer de flaş belleğin hafızası 2.25 mb gözüküyor her gün başka bir sorunla karşılaşıyorum