[Çözüldü] Sistem açılmıyor

Başlatan nec0, 19 Aralık 2017 - 22:20:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nec0

Merhaba hayırlı geceler herkese,

Asus n552vw bilgisayarıma linux kurmak istedim ve daha önce kali kurmuştum ekran kartı sıkıntısından dolayı sistem açılmaz donardı bazen açılırdı kaliyi kaldırıp ubuntu kurdum. Kurulum ekranı gelmeden donuyordu nomodeset ile kurulumu başlatıp kurdum ancak sistemi düzgün bir şekilde açamıyorum. grub ekranında kodları düzenleyiğim zaman nomodeset veya acpi=off ile açabiliyorum fakat verimli bir kullanım olmuyor touchpad veya fn tuşları çalışmıyor. bende sistem o şekilde açıkken edindiğim bilgiler kadarıyla bumblebee kurdum sistemde iki ekran kartı mevcut. Şimdi sorun sistemin normal başlamaması ekranda yazılar olurken donup kalıyor ve fan hızlanmaya başlıyor hiçbir tuş fonksiyonuna erişimim olmuyor sadece güç tuşundan kapatabiliyorum. bumblebee kurmadan önce mor ekranda kalıyordu ubuntu simgesi dahi gelmiyordu şimdi ise gelir ilerliyor fakat sonrasında ekrana ya art arda receiver hatası alarak donuyor fan hızlanıyor yada 2 satır yazı ile donuyor ya da sol tarafta yeşil halde ok yazılarıyla dolu ekranda donuyor. birkaç kez deneyince açılıyor şuan normal sistemden yazıyorum ama böyle de kullanılmz istediğim an sistemin normal bir şekilde açılması lazım yardımlarınızı bekliyorum.

nec0

Sorun mu anlaşılmadı yoksa fikri olan mı yok ben mi anlatamadım

mendirec

Merhaba [mention=634738]@nec0[/mention], yüklü paketleri kaldırıp sadece "nouveau.modeset=0" parametresini ile sistemi açmayı dener misin?
İlk önce yüklü paketleri kaldır.
sudo apt purge nvidia* bumblebee*

Daha sonra grub menüsüne "nouveau.modeset=0" parametresini ekleyip açmayı dene lütfen.
https://askubuntu.com/questions/747314/is-nomodeset-still-required

nec0

Teşekkür ederim dediğiniz ve  attığınız linkteki denilenleri yaptım sorun çözüldü sistem her seferinde açılıryor. yalnız ubuntu simgesinden sonra ekranda pcie bus ve receiver hatası alıyorum bunlardan sonra masaüstü geliyor. bu hatalara yapabileceğimiz bir şey var mı donanımsal mı?

mendirec

[mention=634789]@nec0[/mention] Rica ederim. Son bahsettiğin için istersen başka bir konu aç ve orada ayrıntılı bir şekilde durumu izah et.

.py

Alıntı yapılan: nec0 - 21 Aralık 2017 - 15:46:29
Teşekkür ederim dediğiniz ve  attığınız linkteki denilenleri yaptım sorun çözüldü sistem her seferinde açılıryor. yalnız ubuntu simgesinden sonra ekranda pcie bus ve receiver hatası alıyorum bunlardan sonra masaüstü geliyor. bu hatalara yapabileceğimiz bir şey var mı donanımsal mı?

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT Satırını bul değeri "quiet splash pci=noaer" olarak değiştir

sudo gedit /etc/default/grub

sudo update-grub

reboot

nec0

İşlem tamam her şey için sağ olun son bir ricam var sağ tık yaptığımda yeni metin belgesi vs oluşturmak istiyorm o menü gelmiyor ne yapmam lazım yalnızca yeni klasör oluşturabiliyorum.kyk netiyle biraz bakındım ama bulamadım.

.py

Alıntı yapılan: nec0 - 21 Aralık 2017 - 16:49:31
İşlem tamam her şey için sağ olun son bir ricam var sağ tık yaptığımda yeni metin belgesi vs oluşturmak istiyorm o menü gelmiyor ne yapmam lazım yalnızca yeni klasör oluşturabiliyorum.kyk netiyle biraz bakındım ama bulamadım.

quiet splash pci=noaer Açılıştıdaki sorunu çözdümü?

nec0

Alıntı yapılan: .py - 21 Aralık 2017 - 16:50:38
Alıntı yapılan: nec0 - 21 Aralık 2017 - 16:49:31

quiet splash pci=noaer Açılıştıdaki sorunu çözdümü?
evet çözüldü

.py

OK Diğer sorununu başka bir konu aç orada çözmeye çalışalım. Çünkü konu başlığına uygun değil.