Ubuntuyu fonksiyonel açıdan nasıl geliştirebilirim ?

Başlatan hsntngr, 07 Aralık 2017 - 20:59:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hsntngr

İyi günler, özgür yazılım vs ubuntu yükledim. Hem laravel frameworku kullanıyorum, linux sistemde çalışmak daha fazla işime geliyordu. Geçtiğimiz ay 17.10 sürümünü kurdum.

Ancak videolarda gördüğüm gibi değil. Nasıl desem, ubuntu kullanan kişilere bakıyorum, kullandığı bir çok fonksiyon bende yok, bir şey olduğunda masaüstüne gelebilmek için bile bütün programları kapatmam gerekiyor. Programları küçültemiyorum bile (alta alamıyorum) Sadece ekranın köşesinde ufak küçük kırmızı bir çarpı işaretinden başka bir şey yok. ?

Bu sürümünden kaynaklanan bir şey mi, yoksa bir ayar mı var ? Bir aydır internette araştırıyorum, bu konuyla alakalı tek bir kaynak bulamadım . Yardımcı olan olursa sevinirim, tekrardan iyi günler dilerim.

.py

Alıntı yapılan: hsntngr - 07 Aralık 2017 - 20:59:56
Programları küçültemiyorum bile (alta alamıyorum) Sadece ekranın köşesinde ufak küçük kırmızı bir çarpı işaretinden başka bir şey yok. ?

Sistem ayarlarında pencere yönetimi gibi birşey olması gerekir. O Kısımdan sorununa çözüm bulabilirsin.

hsntngr

.py

Unity sanırım compiz isminde bir program vardı terminalden compiz yazarak çağırın sizde yüklümü bakalım

yüklü değilse (büyük ihtimal yüklüdür)

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

bu uygulama ile sorunuza çözüm bulunabilir sanırım.

UNC

[mention=634273]@hsntngr[/mention]
Gnomun halt yemesi kapalı olarak geliyor küçültme,tam ekran tuşları. ( pencere kenarlıklarına sağ tıklayınca orada bir seçenek sunmuş olması gerek aslında ama butonları görünür hale getirmek için.
ince ayar aracına açıp pencereler kısmından "minimize" "maximize" butonlarını etkinleştirin.
Aynı yerden pencere kenarlıklarındaki eylemleride düzenleyebilirsin.