[Çözüldü] Avidemux ile Videoya Altyazı Gömme

Başlatan ZeynepSelvi, 06 Aralık 2017 - 15:53:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ZeynepSelvi

Merhabalar, biraz araştırma yaptım ama daha önce açılmış bir başlık bulamadım bu konu ile ilgili umarım doğru yere açmışımdır.
Avidemux indirdim ve videoya .ass uzantılı altyazı ekledim. Videom .mp4 formatındaydı çıktıyı da .flv olarak aldım.
Buraya kadar bir sorun yok altyazı sorunsuz bir şekilde eklenmiş fakat çıktı boyutu 5 kat arttı. 54 MB olan video 273 MB oldu. Daha büyük boyutlu videolarda bana sorun yaratabilir. Boyutunun bu kadar yükselmesini anlayamadım. Acaba kaydetme ayarlarını yanlış mı yaptım?
-Bu arada videoları YouTube'a yüklemek için hazırlıyorum-

mhmtkrktr

Arada ki boyut farkı, Avidemux'un varsayılan bitrate oranından kaynaklanıyor. Bu arada videoyu flv biçimine dönüştürmenin özel bir sebebi var mı? Mp4, Youtube için ideal bir format bildiğim kadarıyla. Altyazıyı ekleyip, tekrar mp4 (mpeg 4 avc x264) olarak çıkış alabilirsin. 
Tabii bu durumda video boyutu yine orijinalinden biraz büyük olacaktır. Bunu ayarlamanın yolu;

flv için;
Video Output: Flv1(flash)> Yapılandır > Encoding Mode > Two Pass - Video Size seçeneğini kullanıp, Target video size seçimini istenilen video boyutuna getirmek.
( Orijinal video ile aynı boyuta getirmek, video kalitesinden tâviz vermeyi gerektirir. )

mp4 için;
Video Output: Mpeg 4 AVC (x264) > Yapılandır > Encoding Mode > Constant Bitrate (Single Pass) seçimi ile Target Bitrate oranını, orjinal video ile aynı boyuta getirebilirsin.
(aynı şekilde yine video boyutu olarak sınırlandırılabilir. Çok uç seçimler yapılmadığı sürece video kalitesi gözle görünür şekilde etkilenmez. )

Orijinal video bitrate oranını öğrenmek için; (SMPLAYER için, diğerlerinde yerini hatırlamıyorum )
smplayer > video üzerinde sağ tık > Görünüm > Bilgi ve özellikler | bitrate: xxx

ZeynepSelvi

[mention=634230]@mhmtkrktr[/mention]
Teşekkür ederiim. Mp4 seçeneğini görmemişim o yüzden flv dönüştürmüştüm. Şimdi tekrar mp4 ile yaptım, çıktı sonucunda video orjinalinden bile daha düşük boyutlu oldu.