Pardus-Linux.org eDergi 4. Sayısı Yayımlandı

Başlatan baDibere, 01 Ocak 2009 - 02:02:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baDibere

Pardus-Linux.org eDergi'lerinin 4. Sayısı uzun bir aradan sonra yayımlandı. Emeği geçen herkese teşekkür eder, dergiyi indirmek isteyenlere buradan sunarız.

Xenophobia

Keşke indirme sayfanızda içerik hakkında da bilgi verseydiniz, bu suretle indirmek zorunda bırakmazdınız kimseyi.

heartsmagic

Açık kaynak adına yapılan bu gayret için ellere sağlık diyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeitgeist

Şu an inceliyorum. Pek çok ilgimi çeken başlık gördüm. Ellerinize düşüncenize sağlık diyor çalışmalarınızın devamını diliyorum.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Eren

Hayırlı olsun, bizden birilerininde artık orada olması hem üzücü hemde sevindirici.

olaki

Teşekkürler, elinize emeğinize sağlık.
Bu arada,
Neden '15 mb' diğer dergilerimizden farkı ne ?..

baDibere

Alıntı yapılan: Xenophobia - 01 Ocak 2009 - 02:04:36
Keşke indirme sayfanızda içerik hakkında da bilgi verseydiniz, bu suretle indirmek zorunda bırakmazdınız kimseyi.

Kusura Bakmayın. İlk ileti güncellendi.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ocak 2009 - 02:14:01
Açık kaynak adına yapılan bu gayret için ellere sağlık diyorum.

Teşekkür ederiz.

Alıntı yapılan: olaki - 01 Ocak 2009 - 14:27:06
Teşekkürler, elinize emeğinize sağlık.
Bu arada,
Neden '15 mb' diğer dergilerimizden farkı ne ?..

Dergimiz 300dpi olarak hazırlandı ilk aşamada. 96dpi lik sürüm yine aynı adreste saat 15:15 civarında duyurulacak.

Saygılarımla..

olaki

Ubuntu da,
* Dergi açılırken -öntanımlı- slayt gösterisi biçiminde açılıyor.... niye ?
* Çağlayan Arkan söyleşisi siyah 'microsoft' yazıları yüzünden güme gitmiş; okunmuyor.

Bence bunlar düzeltilmeli.

baDibere

Sunum şeklinde olmasını özellikle istedik.
Söyleşi ile ilgili bir hataya rastlamadık. Ama ilgileniyoruz.

Saygılarımla...

kernel

Emek harcayan bütün arkadaşlar saolsun,özgür yazılım dünyasında böyle dergileri görmek beni çok mutlu ediyor.
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

egitimist

Alıntı yapılan: olaki - 01 Ocak 2009 - 15:24:48
Ubuntu da,
* Dergi açılırken -öntanımlı- slayt gösterisi biçiminde açılıyor.... niye ?
* Çağlayan Arkan söyleşisi siyah 'microsoft' yazıları yüzünden güme gitmiş; okunmuyor.

Bence bunlar düzeltilmeli.

Pdf okuyucu yazılımlar farklı davranıyor. Örneğin aşağıda hem windows hem de linux altında alınmış ekran görüntüleri var. Okunurluğu güçleştiren bir durum göremememize rağmen ilgili yazının opaklık oranını 10% den 5% e indirdim.

Windows Xp altında Adobe Acrobat reader:
[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/249/adobecr8.th.jpg[/img]

Windows Xp altında Foxit Reader:
[IMG]http://img395.imageshack.us/img395/1115/foxitcu2.th.jpg[/img]

Gnu/Linux Pardus (KDE) altında KPDF:
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/5290/py4nm2.th.jpg[/img]

Slayt gösterisi efekti sadece Adobe Acrobat Reader tarafından farklı algılanıyor. Sayfa geçişlerini kullanıcının kontrolünde olmadan kendi devam ettiriyor. Bu özelliği iptal etmek için "Esc" tuşuna basabilirsiniz. Kaynak dosyayı güncelledim. Tekrar download edildiği taktirde bu özelliklerle karşılaşmayacaksınız.

egitimist

Alıntı yapılan: Eren - 01 Ocak 2009 - 04:42:07
Hayırlı olsun, bizden birilerininde artık orada olması hem üzücü hemde sevindirici.

Üzülecek bir şey yok. Farklı ortamlarda paylaşımda bulunsak da biz bir aileyiz.

Gimp Uzmanı

Dergi için teşekkür eder. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

Dergi profesyonelce hazırlanmış. Ama ne yazıkki ÇAĞLAYAN ARKAN İLE RÖPORTAJ'ı okuyamadım. Çünkü hem Microsoft logosu  ve resimler yazının üzerine gelmiş okunamıyor.

[IMG]http://img32.picoodle.com/img/img32/3/1/1/f_EkranGrntsPm_be14638.png[/img]

baDibere

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 01 Ocak 2009 - 19:14:12
Dergi için teşekkür eder. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

Dergi profesyonelce hazırlanmış. Ama ne yazıkki ÇAĞLAYAN ARKAN İLE RÖPORTAJ'ı okuyamadım. Çünkü hem Microsoft logosu  ve resimler yazının üzerine gelmiş okunamıyor.

Sanırım kullanılan yazılımlar arasında bir uyumsuzluk söz konusu. Pardus'ta GNOME kullanan bir arkadaşım da sizin gibi aynı eleştiride bulundu. Oysa ki arka alandaki o resim çok silik bir tonda duruyor.
Tabii ki bu mazeret değil ve gerekli çalışmaları yapıp güncelliyoruz.

Saygılarımla..

Çağlar

Gnome üzerinde şeffaflık problemi bizde de vardı. Bizde kullanmamaya onun yerine resimleri dışarda şeffaf yapıp koymaya başladık @baDibere haberiniz olsun. Dergi güzel olmuş tebrik ederim.
We got a badass over here!

baDibere

Alıntı yapılan: Çağlar - 01 Ocak 2009 - 19:20:46
Gnome üzerinde şeffaflık problemi bizde de vardı. Bizde kullanmamaya onun yerine resimleri dışarda şeffaf yapıp koymaya başladık @baDibere haberiniz olsun. Dergi güzel olmuş tebrik ederim.

İlginiz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Çağlar

Alıntı yapılan: baDibere - 01 Ocak 2009 - 19:22:51
Alıntı yapılan: Çağlar - 01 Ocak 2009 - 19:20:46

İlginiz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Ne demek @baDibere hepimiz kardeşiz. :)
We got a badass over here!

Gimp Uzmanı

Gimp ile şeffaflık ayarı yapılırsa tüm görüntüleyicilerde sorunsuz görüntülenir.

Ayrıca bu konuda size yardımcı olabilirim.

baDibere

Bir dahaki sayıya artık ;) Şu anda sadece resmi kaldırmakla yetindik.

Saygılarımla..

egitimist

Ubuntu Altında bir kontrol yaptığımda sorunun Gnome Belge görüntüleyicisinde olduğunu farkettim. XPDF adlı yazılımı yükleyip denediğimde şeffaf yapılmış resimleri doğru gösterdi. Bu bir bug olabilir :)

XPDF;
[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/110/ekrangrntsqh4.th.png[/img]

Gnome Belge Görüntüleyicisi;

[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/1091/ekrangrnts1pd5.th.png[/img]

Felâsife

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Postacinedim

erginemr

Elinize, emeğinize sağlık.

İçeriğin hakikaten önemli olduğu bir kez daha gördüm: Sırf MS Türkiye'nin genel müdürü ile yapılan söyleşi bile insana dergiyi indirip okutturuyor. Diğer başlıklar da ilginç: VirtualBox, Python modülleri, Wipe, HTTRack, Bash ve harici topraklama...

Derginizde bizim forumun da tanıtımı var. :)

osifa

Elinize sağlık dergi çok başarılı olmuş. :)

Mandriva altında kpdf'de sorunsuz ancak Okular'da sunum olark açılmasına izin verdiğimizde, sunum kontrol dışı arka arkaya açılıp bitiyor. Bu sırada da görüntülerin ortası kademeli olarak ekranda kalıyor. :)

baDibere

Alıntı yapılan: osifa - 02 Ocak 2009 - 20:34:25
Elinize sağlık dergi çok başarılı olmuş. :)

Mandriva altında kpdf'de sorunsuz ancak Okular'da sunum olark açılmasına izin verdiğimizde, sunum kontrol dışı arka arkaya açılıp bitiyor. Bu sırada da görüntülerin ortası kademeli olarak ekranda kalıyor. :)

Sunum'un böyle bir soruna neden olduğunun geç de olsa farkına vardık ve sunucudaki dosyayı dün güncelledik. Şu anda bir sorun olmaması gerekir.

İlginiz için teşekkürler..