Kurulum başlamadan donma(çözüldü)

Başlatan Cheerif, 21 Ekim 2017 - 21:07:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cheerif

Ubuntuyu kurmak istiyorum ama kurulum başlamadan logo geldiğinde donuyor kuramıyorum bilgisayarımda windows10 yüklü.

Barlow

Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

ÇağlarAlperen

Kurulumu yaparken "install ubuntu" seçtiğiniz ekranda install ubuntu üzerine gelip "e" tuşuna basın gelen ekranda "quiet splash" kodunun arasına "nomodeset" yaz yani "quiet nomodeset splash" şeklinde olacak daha sonra f10 basarak tekrar kurulum sayfasına ulaşmayı dene.

Cheerif

Hatam şu tam olarak dediklerinizi deniyorum.

tam burada donuyor bir daha hareket yok önüme hiç bir menu gelmiyor.

Barlow

Nomodoset parametresi işe yaramadıktan sonra verdiğim linkteki diğer işlemleri denyebilir misiniz? Ekran kartı modeliniz nedir?
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

Cheerif

İşe yaradı teşekkür ederim şimdi başka bir problemim var windows 10 yüklü bilgisayarımda yanına ubuntu kuracağım 40gb boş diskim var ona kurmak istiyorum seçerken herhangi bir kök dosyası tanımlı değil diyor ne yapmam gerekiyor
Edit:nvidia gtx950m ekran kartı

ÇağlarAlperen

Alıntı yapılan: Cheerif - 21 Ekim 2017 - 21:29:46
İşe yaradı teşekkür ederim şimdi başka bir problemim var windows 10 yüklü bilgisayarımda yanına ubuntu kuracağım 40gb boş diskim var ona kurmak istiyorum seçerken herhangi bir kök dosyası tanımlı değil diyor ne yapmam gerekiyor

Windows'un kurulu olduğu diske mi kuracaksınız farklı bir diske mi?

Cheerif

Farklı bir diske kuracaktım şuan çözdüm yaptım yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2017 - 22:08:33

K-ramxx

Baya eski bir konu ama bende kuramıyordum. İnstall ubuntu "e" yapıp  quite splash silip noslpash nodomest yapıp sonunu çözdüm.

MehmetCaN21

Teşekkürler  sayende oldu :)  20.04 sürümüne temiz kurulumla geçmek istiyordum ve bu problem bezdirmişti beni. Bunu yapınca kod satırına döndü ve sanal OS kuruldu sistemi yükledim.
Alıntı yapılan: K-ramxx - 08 Nisan 2020 - 20:56:03
Baya eski bir konu ama bende kuramıyordum. İnstall ubuntu "e" yapıp  quite splash silip noslpash nodomest yapıp sonunu çözdüm.