Dosya Yöneticileri ve Samba ile Windows Paylaşımları

Başlatan nahit67, 31 Aralık 2008 - 14:08:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nahit67

Merhaba Arkadaşlar,

Nautilus ile Gnome masaüstünden Samba kullanarak Windoz paylaşımlarını görüntülemede olan sorunu Dolphin ve Konqueror kullanarak en azından bir çözüme ulaştırmayı başarabildim. Ancak bu biraz can sıkıcı olduğu için diğer dosya yöneticilerini denemeye başladım ama Pcman Thunar Rox-Filer programlarından smb://.... yoluna ulaşamıyorum. Dizin yok uyarısını veriyor. Birşeyleri kaçırıyorum muhtemelen. Nautilus eklentileri içerisinde Windoz server kurulu bilgisayarın paylaşımlarına ulaşabilmek için bir seçenek de bulamadım. Ecnebi sitelerde de bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum...

Çağlar

Bildiğim kadarıyla Thunar zaten uzak sunucu bağlantısı desteklemiyor.
We got a badass over here!

heartsmagic

Bu iş için smb destekleyen dosya yöneticileri lazım sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nahit67

Evet sanırım öyle ama tam bir çözüme ulaşamadım bir türlü :(

nahit67

Ewet arkadaşlar bu konu şu an için çözüme kavuşturulamadı. Tüm aramalarıma rağmen Gnome'da Dolphin ve Konqueror kullanmanın dışında bir çözüm mevcut değil. Sanırım konu burada kalır...

heartsmagic

Normal şartlar altında Gnome altında Nautilus ile sorun olmaması lazım. Bir yerlerde problem olduğu aşikar. Ben kendim Nautilus ile SMB kullanarak başka bir bilgisayara bağlanıp işlem yaptığımı hatırlıyorum. Kaldı ki bu çok bilinen bir durum. Şu an kullandığın sürümle alakalı bir sıkıntı da olmuş olabilir.

nahit67

Yanlış anlaşılma olmasın: Benim başka bilgisayarlara bağlanmamda bir sorunum yok. Benim sorunum server makinasındaki klasörleri göremememde. Hoş göremesem dahi klasörün yolunu direkt yazdığımda da o klasörün içerisindeki dosya ve klasörleri görebiliyorum. Lakin toplu bir şekilde göremediğim için değişikliklerden bihaber oluyorum ve klasör isimlerindeki değişiklik benim kısayollarımı etkiliyor. Ben de bu sorunu konqueror kullanarak halledebiliyorum. Arz ederim :)

nahit67

ve bu arada server makinasına windoz 2003 server kurulu...

heartsmagic

İşte ben de bunu yaptığımı hatırlıyorum, zaten SMB desteği olup da bunu yapamaması garip olurdu Nautilus'un.

nahit67

O zaman nerede yanlışlık yapıyor olabilirim? Samba yı yine sizin ayrıntılı olarak yazdığınız şekilde tekrar mı yüklesem? (Bu da "Bi kapatıp açsam" gibi oldu :))

heartsmagic

Sen yanlış yapıyorsun demiyorum ben, muhtemelen bir yerlerde sorun var. Eğer sambada sorun olsaydı Konqueror ile de yapamazdın bunu. Nautilus ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Fakat ben problem için bir araştırma yaptığımda çözüme ulaşamamıştım.

nahit67

Peki ilgin için teşekkür ederim. Eğer bir çözüme ulaşırsam buraya bildiririm.

nahit67

Konuya çözüm değil ama bir bilgi vermek istiyorum ki; ağdaki bilgisayarıma ubuntuyu tekrar yükledim ve yine aynı problem devam ediyor. Yani yeniden yüklemek bir çözüm olmadı...

nahit67

Alıntı Yap
http://www.bnro.de/~schmidjo/screenshot/index.html
adresi sanırım size yardimcı olabilir

Teşekkür ederim ancak ben o programı kurmayı bir türlü beceremedim. Bir püf noktası var mıdır acaba?

nahit67

Hem synaptic hem de konsoldan aramalarımda paketi bulamadım. Zaten konsoldan aradığımda peket bulunamadı iletisini aldım. Ben de linneighborhood un kendi sitesinden indirdim. Tabi kurabilmek için gtk+ 1.2.** ,gettex ve GNU autoconf + automake kurulu olması gerekiyor anladığım kadarıyla. ben gettex ve GNU autoconf + automake i synapticten bulup indirdim ancak diğeri ile ilgili çok fazla sonuç çıktı. Ben de okuduklarımdan yola çıkarak (synaptic teki tanım kısımları) birkaç kütüphane indirdim ama make komutunda hatalar verdi. Bunların dışında pyNeighborhood u da kurdum ama o da işe yaramadı. Yani server makinesinde oluşturulan paylaşımları göremedi. Ama konsoldan  "smbclient -L d0" komutu (paylaşım adı d0) ile klasörleri anında görüntüledim. Şu sorunuma bir çözüm bulsam da konqueror kullanmak zorunda kalmasam(ki onunla klasörler görünüyor)

localhost

Sizde Windowstaki klasörü Ubuntu ya baglayarak sorunu cözün.Daha detayli bilgi icin asagidaki adrese göz atin.

Samba/NFS
Linux LPIC1 - MCSA

nahit67

d0 paylaşım isimli makina, server olduğundan mount işlemini yapmama izin vermiyor. Ama * bir şey keşfettim; nautilus ile smb://192.168.*.* olarak ip yazdığımda ağdaki diğer bilgisayarlardaki paylaşımları jet hızıyla görebiliyorum :) ama server'ın ip sini girdiğimde yine boş gözüküyor :(

localhost

Windows; clientler icin kisitli paylasim seklinde ayarlandiysa baglanti yapamazsiniz. Bunun icin Windows tan paylasilacak klasör icin nasil yetki veriliyorsa mount icin paylasim yapin :) Cümle biraz tuhaf oldu ama idare edin. Mount islemi yaptiginizda hangi hatayi aliyorsunuz?
Linux LPIC1 - MCSA

nahit67

Alıntı Yapmount -t smb //serveradi/paylasimadi  /nereye/bağlanacak

denedim ancak "mount -t smb://dlgrp/d0 /mnt/d0" olarak yazdığımda bana mount komutunun kullanımını gösteren bilgileri sıraladı

nahit67

Arkadaşlar gerçekten çok ilginç ki ne yaptıysam (neredeyse bugün tüm mesaimi buna harcadım) bir türlü nautilustan bağlanarak serverdaki paylaşım klasörlerini göremedim. Her ne kadar gnome masaüstümden vazgeçmesem de ağ konusunda bir KDE uygulaması olan Konqueror'a hayran kaldım. Ben de tamamiyle konqueror kullanmaya karar verdim ve teker teker ağ klasörleri oluşturdum ve tüm bilgisayarlara (paylaşım ismi ile değil ip numarası ile) gerçekten çok hızlı bağlanıyorum (hoş aynısını nautilus ile de yapabiliyorum ama hem serverdaki paylaşım klasörlerini göremiyorum hem de konqueror bu konuda daha derli toplu). Bu konuyu programı yazanlara bilgi olarak geçmek isterim. Acaba nasıl yapabilirim?

heartsmagic

@nahit67 Launchpad üzerinden nautilus için bir hata kaydı açarak bunu belirtebilirsin. Fakat sorun çok genel olduğu için tam bir hata kaydı olmayacaktır sanırım ya da öyle algılanmayacaktır. Belki bir eksiklik diye anlatılabilir.

nahit67

Evet arkadaşlar, nasıl olduğu konusunda net bir bilgim yok ancak sanıyorum ki kernel 2.6.27-11 güncellemesinden sonra nautilus ile tüm dosya ve klasörleri görüntüleyebiliyorum çok şükür.

Anti parantez virtual olarak kullandığım işletim sistemlerini de bu güncellemeden sonra tam ekran yaparak kullanabiliyorum.

Umarım faydalı olmuştur...

heartsmagic

Kernel mi sebep oldu acaba bir Gnome güncellemesi mi?

Burak

Konu hakkında çok bilgili değilim. Malum sorunun çözümü olur mu bilmiyorum ama smb4k diye bir program var. Windows ağına makinayı otomatik olarak bağlıyor (eğer isterseniz elbette) ve nautilus ile çok rahat kullanabiliyorsunuz.

Edit: Sorun çözülmüş zaten.