Ubuntu 8.10 + SkyStar3 DVB-S USB 2.0 + kaffeine + turksat 3a

Başlatan obenobne, 30 Aralık 2008 - 16:42:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obenobne

S.A arkadaşlar.

Ubuntu 8.10 altın da Skystar3'ün çalıştığını anlatan bir konu buldum.Denemek istedim fakat amatör olmam sebebiyle sürücüyü yükleyemedim.Dosyaları klasöre çıkardıktan sonra f4 ile terminali açamadım.diğer komutlara da baktım hatalar aldım vs..Yardımlarınızı bekliyorum.İlgili konu;

öncelikle aşağıda bulunan adresdeki dosyayı indiriyoruz.
http://mercurial.intuxication.org/hg/s2-liplianin/archive/tip.tar.bz2
dosyaları klasöre çıkartıp. terminalde aşağıdaki komutları yazıp. sürücüyü yükleyin.

make
sudo make install

daha sonra Sigma Electronic Limited'in sürücü güncelleme sayfasındaki Linux Firmware Kernel Ver 2.6.24 indirin.
inen dosyayı açıp . "opera1-2.fw" adlı dosyanın ismini "dvb-usb-opera1-fpga-01.fw" olarak değiştirin ve "/lib/firmware" dizinine kopyalayın. ( root olarak).
sistemi baştan başlatın. sürücü yüklendi.
ama işimiz bitmedi. sistemde yüklü olan "kaffeine"de türksat 3a transponder listesi yok. aşağıdaki adresden indirip, "/home/kullanıcı adı/.kde/share/apps/kaffeine/dvb-s
dizinine kopyalayın.
http://joshyfun.peque.org/transponders/kaffeine.html
kaffeine'i açıp dvb ayarlarında turksat 3a'yı seçin . ve kanal taraması yapın.
basitce yöntemi anlatmak gerekirse; tv kartları için genel bir linux sürücüsü olan "DVB-S(S2) drivers for Linux" ( http://mercurial.intuxication.org/hg/s2-liplianin/summary ) sisteme yükleyip. kullandığımız kartın orjinal firmware'ni sisteme kopyalıyoruz.
kolay gelsin..

not: ubuntu 8.10 kernel 2.6.27.9 kullanıyorum.

Kaynak: http://www.skystar3.com/viewtopic.php?p=12699&sid=ceb4cf6c8a416ae2669c4f4850c6fc14

heartsmagic

Eğer ilk adımda takıldıysan ben sana yol açayım, sen oradan devam et:

Donatılar-Uçbirim ile terminal aç. Açılan yerde komutlara devame deceksin.

sudo aptitude install build-essential
wget -c http://mercurial.intuxication.org/hg/s2-liplianin/archive/tip.tar.bz2
tar xvf tip.tar.bz2
cd tip
make
sudo make install

Bu aşamalarda alacağın sonuçlar önemli. Özellikle make aşamasında sorun yaşayabilirsin. Hata döndürmeden tamamlanması lazım yoksa install aşaması bir şey yapmaz.

Daha sonra diğer işlemlere devame debilirsin. root olarak bir şey yapılacak diyorsa:

Alt+f2-> gksu nautilus

ile dosya yöneticisini aç ve kopyalayacağın şeyleri dizinlerine kopyala. Ancak bunu yaparken dikkat et, yetkili kullanıcı olarak dosya yöneticisini kullandığından bir şeyleri silersen bu senin zararına olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

obenobne

Edit// Teşekkür ederim.Deniyorum.

obenobne

Söylediğiniz komutları uyguladım.Bazı hatalar aldım.(/home/l0pht/s2-liplianin-aed3dd42ac28/v4l/anysee.c:191: warning: 'ret' may be used uninitialized in this function
)Birde konuda ki "daha sonra Sigma Electronic Limited'in sürücü güncelleme sayfasındaki Linux Firmware Kernel Ver 2.6.24 indirin.
inen dosyayı açıp . "opera1-2.fw" adlı dosyanın ismini "dvb-usb-opera1-fpga-01.fw" olarak değiştirin ve "/lib/firmware" dizinine kopyalayın. ( root olarak).
sistemi baştan başlatın. sürücü yüklendi."
Anlatımını uyguladım.Sanırım sürücüyü yükleyemedim.Kaffeine bağlantı sorunu hatası veriyor.

lspci

l0pht@L0pht:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:01.0 Ethernet controller: Device 195d:2033 (rev 10)
01:04.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 14)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Device 71c3 (rev 9e)
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Device 71e3 (rev 9e)
l0pht@L0pht:~$

obenobne

Şİmdi de skystar2 kartını taktım.sürücü yüklü görünüyor.

lspci:

l0pht@L0pht:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:01.0 Network controller: Techsan Electronics Co Ltd B2C2 FlexCopII DVB chip / Technisat SkyStar2 DVB card (rev 02)
01:04.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 14)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Device 71c3 (rev 9e)
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Device 71e3 (rev 9e)
l0pht@L0pht:~$

İLk etep da kaffeine ile hatasız açılıyordu.Fakat kanal taraması falan yapamıyordum.Onu ayarlamaya çalışırken onuda arızaya geçirdim.Şİmdi de konsol da  kaffeine çalıştırdığım zaman

/dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( ST STV0299 DVB-S )
0 EPG plugins loaded for device 0:0.
Loaded epg data : 0 events (0 msecs)

Bağlantı soketi açılamadı diyor.Arkadaşlar ne yapmam lazım?

heartsmagic

Warning yazıları sorun değil ancak Error aldıysan bu bir sorundur ve sürücü yüklenmemiş demektir. TV kartım yok ancak yüklenen modülleri

lspci komutu ile değil

lsmod komutuyla görürsün.

Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

obenobne

Araştırdım ve sonuca gidemedim.Sanırım format atacağım.Alakanız için tekrar teşekkür ederim.İLk mesajım inş.başka arkadaşlarının işine yarar.Beceremediğim için yapamadım sanırım.

3gpabko

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2008 - 16:55:11
Eğer ilk adımda takıldıysan ben sana yol açayım, sen oradan devam et:

Donatılar-Uçbirim ile terminal aç. Açılan yerde komutlara devame deceksin.

tar xvf tip.tar.bz2
cd tip
make
sudo make install

Bu aşamalarda alacağın sonuçlar önemli. Özellikle make aşamasında sorun yaşayabilirsin. Hata döndürmeden tamamlanması lazım yoksa install aşaması bir şey yapmaz.

Daha sonra diğer işlemlere devame debilirsin. root olarak bir şey yapılacak diyorsa:

Alt+f2-> gksu nautilus

ile dosya yöneticisini aç ve kopyalayacağın şeyleri dizinlerine kopyala. Ancak bunu yaparken dikkat et, yetkili kullanıcı olarak dosya yöneticisini kullandığından bir şeyleri silersen bu senin zararına olur.

hocam bende de aynı karttan var. ben sürücüleri buldum indirdim ve masaüstünde duruyor. kurulumu nasıl başlatabilirim?

Ekleme:// Ubuntu 8.10 64bit kullanıyorum

localhost

Yapman gerekenler anlatiliyor. Konuyu tekrar okursan anlarsin. Yapman gereken asagidaki komutu uygulamak.

Uygulamalar>Donatilar>Ucbirim acilir Ucbirim=Terminal dir.

sudo aptitude install build-essential && mkdir tvkart && cd tvkart && wget -c http://mercurial.intuxication.org/hg/s2-liplianin/archive/tip.tar.bz2 && tar xvf tip.tar.bz2 && cd tip && make && sudo make install

dikkat etmen gerekn yer "make" uygulamasidir. Bu uygulamada error görürsen uygulama dogru calismamistir. dogru calismadigi icinde sudo make install komutua dogru uygulanmaz. Bunlari tek tek yapabilirsin.

Linux LPIC1 - MCSA

3gpabko

teşekkürler :) başaralı bir uygulama gerçekleştiridim...

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

trgyergun

tar xvf tip.tar.bz2
cd tip
make
sudo make install

arkadaşlar cd tip komutuna kadar geliyorum cd tip deyince no such file hatası almaktayım.yardımcı olabilir misiniz?

bytan

cd tip

Yukarıdaki kısmı aşağıdaki gibi girin ve işlemlere devam edin:

cd s2*

Tip.tar dosyası sunucu tarafında s2-liplianin adında bir dosyaya yönlendirilmiş.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST