Ubuntu bilgisayar kapatma ve kasma sorunu

Başlatan Phoique 7, 28 Ağustos 2017 - 14:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Phoique 7

Selamın aleyküm hepinize dün gece ubuntu kurdum. * her şey çok güzel ama bilgisayarı kapata basıyorum. (Masaüstü açık iken saatin yanındaki iconun altında bilgisayarı kapat yazıyor) ama bilgisayar kapanmıyor kilit ekranı gibi bir yer geliyor ve benden şifre istiyor orada ise gene sağ üst kısımda kapatma iconuna basıp kapatıyorum artık sorunsuz kapanıyor neden direk bilgisayarı kapata bastığımda kullanıcı değiştirme paneli veya kilit ekranı paneli açılıyor direk nasıl kapatabilirim.(Kodsuz)

Edit: Bilgisayarım günlük yaptığım işleri yaparken acayip kasıyor bildiğiniz donuyor bazen yeniden başlatmak zorunda kalıyorum fişini çekiyorum anlayacağınız lütfen yardım edin.

tefoski

- Denetim merkezi - sürücü yönetiminden,
- " önerilen " ekran kartı sürücüyü yükleyin ( varsa ),
- " DÜZELEBİLİR " ...

Kolay gelsin.

" (Masaüstü açık iken saatin yanındaki iconun altında bilgisayarı kapat yazıyor)
ama bilgisayar kapanmıyor kilit ekranı gibi bir yer geliyor ve benden şifre istiyor
orada ise gene sağ üst kısımda kapatma iconuna basıp kapatıyorum artık sorunsuz kapanıyor "

- Yukarıdaki ifadeniz  bilgisayarda kapanma sorunu olmadığını gösteriyor,
- sağ üst kısımdaki " kapat " seçkesi bilgisayarı normal kapatıyor. ekran kartının-sürücüsünün bir suçu yok .

BirDost

Phoique 7

Alıntı yapılan: tefoski - 28 Ağustos 2017 - 18:53:27
- Denetim merkezi - sürücü yönetiminden,
- " önerilen " ekran kartı sürücüyü yükleyin ( varsa ),
- " DÜZELEBİLİR " ...

Kolay gelsin.

Bende ekran kartından olduğunu düşünüyorum konuyu düzenledim sistemim kasmaya da başladı

Elessar

Bozuk Kesim (Bad Sector) taraması yaptınız mı?

sudo badblocks -sv /dev/sda
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

Barlow

Sistem özellikleri nelerdir? Ubuntu GNOME mu yoksa Unity masaüstü ortamını mı kullanıyorsunuz?
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

Phoique 7

Alıntı yapılan: Barlow - 28 Ağustos 2017 - 23:44:37
Sistem özellikleri nelerdir? Ubuntu GNOME mu yoksa Unity masaüstü ortamını mı kullanıyorsunuz?

Buyrun

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ağustos 2017 - 00:15:18

Alıntı yapılan: Elessar - 28 Ağustos 2017 - 21:32:52
Bozuk Kesim (Bad Sector) taraması yaptınız mı?

sudo badblocks -sv /dev/sda

Şuan dediğinizi yapıyorum. Sonuçları göndereceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ağustos 2017 - 12:28:02

Güncel sorun çözülmedi sanırım ekran kartından yapıyor.