İnternete Bağlı Ama Gezemyorum

Başlatan hercai67, 25 Ağustos 2017 - 23:25:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hercai67

Herkese iyi geceler. Linux 14.04 LTS kullanıyorum. Linuxu ilk kurduğumda kendi FireFox Web Tarayıcısından internette gezinebiliyordum. Şimdi gezemiyorum. Ama aynı bağlantı aktif iken Opera Web Tarayıcısından VPN aktif iken gezebiliyorum. 

Firefox tarayıcısında gezmeye çalışırken bana aşağıdaki hatayı veriyor.
"Sunucu bulunamadı
Firefox start.ubuntu.com sunucusunu bulamadı.
    Adres www.example.com yerine ww.example.com gibi yanlış yazılmış olabilir.
    Hiçbir sayfa açılmıyorsa bilgisayarınızın ağ bağlantısını kontrol edin.
    Bilgisayarınız veya ağınız güvenlik duvarı veya vekil sunucu tarafından korunuyorsa Firefox uygulamasının Web'e erişim izni olduğundan emin olun."

Aynı şekilde Opera Web Tarayıcısında VPN kapalı iken gezmeye çalışırsamda;

"Bu siteye ulaşılamıyor
redir.opera.com ana makinesinin sunucu DNS adresi bulunamadı.

Aşağıdakileri deneyin:
Proxy, güvenlik duvarı ve DNS yapılandırmasını kontrol etme
DNS ayarlarınızı kontrol edin.
Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ağ yöneticinizle bağlantı kurun.
Güvenlik duvarı veya antivirüs ayarlarınızda Opera'nın ağa erişmesine izin verin.
Ağa erişmesine izin verilmiş bir program olarak zaten listeleniyorsa, listeden kaldırıp tekrar eklemeyi deneyin.
Proxy sunucu kullanıyorsanız...
Ara sunucunun çalıştığından emin olmak için ara sunucu ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinizle iletişime geçin. Eğer bir ara sunucu kullandığınızı düşünmüyorsanız: Avast SafeZone menüsü > Ayarlar > Proxy ayarlarını değiştir... > LAN Ayarları'na gidin ve "Yerel ağınız için Ara Sunucu kullanın" seçimini kaldırın."

Linuxun sistem ayarlarında bağlantıyı otomatik yaptım, VPN i otomatik tanımla dedim vb. ayarları yapıp tekrar denedim. Çare olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

D@bbe

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

whocoder

Proxy vs ayarları firefoxdan sıfırlayın hatta consol üzerinde internet varsa firefox kaldırıp tekrar kurun

sudo apt-get remove firefox*

sudo apt-get update

sudo apt-get install firefox*
Herşey Olabilir.