Sürüm Önerisi

Başlatan LeaderOS, 25 Ağustos 2017 - 20:46:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LeaderOS

Merhaba Ubuntu yükleyeceğim fakat 16.04 LTS mi kursam yoksa 17.04 mü kursam bilemedim siz ne önerirsiniz.
Birde bir sorum daha var LTS stabil anlamında mı oluyor ve 17.04 beta olarak mı sayılıyor bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

kendim

Alıntı yapılan: LeaderOS - 25 Ağustos 2017 - 20:46:04
Merhaba Ubuntu yükleyeceğim fakat 16.04 LTS mi kursam yoksa 17.04 mü kursam bilemedim siz ne önerirsiniz.
Birde bir sorum daha var LTS *kararlı anlamında mı oluyor ve 17.04 beta olarak mı sayılıyor bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
LTS kararlı sürümüdür. eğer test ve öğrenme amaçlı kuracaksınız farketmez.

ONE A2003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LeaderOS

Yok günlük olarak kullanıcam sürekli yani

kendim

o zaman 16.04 LTS kullanın. kararlı sürüm ve desteği uzun sürelidir. Sorunla karşılaşınca forumlarda ve community lerde sorunların çözümünü bulabilirsiniz.

ONE A2003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LeaderOS

peki şimdi bir kaç yıl sonra 17.04 LTS mi olcak? Yani 16.04 yerini 17.04'e mi devredecek

meda

[mention=630286]@LeaderOS[/mention]18.04 LTS 9 ay kadar sonra yayınlanacak. LTS sürümler yayınlandıktan 5 yıl süreyle çeşitli hata ve güvenlik güncelleştirmeleri alır. Yani sistemde büyük değişiklikler olmaz. Onun dışındaki 6 aylık döngüler halinde yayınlananlarda sistem altyapısı ve kullanılan yazılımlar en güncellidir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

LeaderOS

Yani LTS kullanmakta fayda var diyosunuz?

meda

[mention=630288]@LeaderOS[/mention] kullanım isteklerinize göre değişir: kimisi güncel yazılım güncel sürücü ister ve buna karşın sistemde oluşabilecek küçük hatalara da razı gelir. Ayrıca donanımı yeni yahut yeni sayılabilecek donanıma üst sürüm altyapısı itibariyle daha iyi destek verdiğinden güncel olanı kullanmak durumundadır. LTS ise daha sorunsuz olsun deyip gerek sürücü performansı gerekse sistem arayüzü sebebiyle alışkanlıkların vazgeçmeyecek kişilere hitap eder.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

LeaderOS

Yok zaten GNOME kullanıyorum o konudan yana sıkıntım yok. Neyse ben 16.04 LTS kullanayım başım ağrımasın :) Geçen 16.04 den 17 ye yükselttim bir sürü hata çıktı giriş yapamadım hesaba gnome çöktü vs.

Khan

Alıntı yapılan: LeaderOS - 26 Ağustos 2017 - 17:52:49Geçen 16.04 den 17 ye yükselttim bir sürü hata çıktı giriş yapamadım hesaba gnome çöktü vs.
Tam olarak bunları yaşamamak için LTS sürüm kullanılır. LTS sürümde gelen güncellemelerin ana özelliği güvenlik üzerinedir. Programların diğer özelliklerinde güncellemelere gitmezler.