Linux depo yapımı

Başlatan DeadlyWar, 25 Ağustos 2017 - 19:54:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeadlyWar

Selamun aleyküm arkadaşlar ben kendi dağıtımımı oluşturdum yani no gui ile masaüstü ortamı kurdum kendi araçlarımı değişiklikleri vs uyguladım
ondan sonra apt-get update dedim ve yaptığım tüm değişikliklr gitti yani sistem ismi vs sonradan anladım ki ben hangi depoyu kullanıyorsam o deponun sahibinin istediği oluyor yani ben debianın deposunu kullanıyorsam apt-get update diince onun sistemin ismi debian olacak otomatik olarak depo yapma gereği duydum ama beceremedim bilen varsa anlata bilir mi acaba ?

illedelinux

Bu konuda zerre bilgim yok ama tahminim, yazılımları deb formatında derleyip bir sunucudan indirmeye hazır hale getiriliyor.
Ancak bütün paketleri derleyip depolamak öyle kolay değildir herhalde, çünkü ünlü dağıtımlarımız dahi yetiştiremiyor...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

DeadlyWar

1 kişi bile bilmiyor mu ya

ekremsenturk

Depo dediğin bir depolama alanıdır  (Türkçesi = Ambar ) Bilgisayarın içinde bir şey değil. Kendi dağıtımım dediğin de "özelleştirilmiş" bir Ubuntu veya Debian dağıtımı. Onun ötesinde bir şey yapmış değilsin.

whocoder

Her Sürümün Ayrı Depoları Farklıdır Depo ne işe yarıyor dersen deb paketleri vardır bunların içlerinde programlar indirme linki boyutu vs bilgileri tutar farklı iki depo paketini birleştirip kullanabilirsin fakat hata cıkma yüzdesi coğalır çünkü her depo yapılan o sürüme uygun programları yükler yani ubuntu destekli programlar ubundu deposunda olur ama sen arca yüklemeye calıssan bazı programlar çakışcak
Herşey Olabilir.

Barlow

Debian cephesinde paketleme nasıl yapılır, nasıl işler bilemiyorum. Ancak belki bir ipucu yakalayabilirsiniz.

Archiso ile Arch tabanlı bir dağıtım yaptığımızda, os-release, lsb_release, vs. dosyalarında değişiklik yapmamız gerekiyor. Ayrıca eğer Arch depolarını kullanacak isek lsb-release paketinin de güncellemesi devre dışı bırakılması gerekiyor ki verilen isim bozulmasın..

Ancak ne yaparsanız yapın, Arch tabanından öyle kolay çıkamazsınız çünkü kernel Arch'a ait eee tabi paket yöneticisi de Arch'a ait.. Bu durumda sizin tek yapmanız gereken bu paketlerin tümünü kendiniz derleyip, depo halinde bilgisayarda tutmanız ve archiso ile kullanıp, bilgisayardaki depodan kendi paketlerinizle sistemi inşa etmeniz gerekir.

Tabii ne kadar verim alınır bilemem. Bu konuda ciddi anlamda tecrübe lazım.. Debian için de benzer şeyler vardır, mutlaka.. Önce çekirdeği derleyip, paketlemeye başla.. Ardından depoları inecleyerek hangi dosyaların oluşturuklduğunu görebilirsiniz..
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-