Arch linux güncelleme sonrası açılmıyor

Başlatan trairz, 10 Temmuz 2017 - 15:10:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trairz

Bugun arch linux kurulu laptopmu güncelledim 1 haftadır kapalıydı laptop tatilde olduğumdan dolayı zaten yeni yüklemiş gitmiştim arch linuxta yeniyim.Güncelledikten sonra bash ekranında takılı kalıyor aynı zamanda yazılarıda okuyamıyorum terminal ekranına düşebiliyorum ama 2-3 saniye sonra tekrar bash ekranına geliyor yani yazacağımı yazıp her 2-3 saniyede bir terminale giriyorum.Ne yaptıysam düzeltemedim sonuç ressimdeki gibi.
https://hizliresim.com/WQGzbL

ata1

resim açılmadı sorun bende mi ? açın ctrl+alt+f2 ile tty ekranına düşüm şu komutu çalıştırın çıktıyı bizle paylaşın

sudo pacman -Syyu

trairz

Alıntı yapılan: ata1 - 10 Temmuz 2017 - 21:23:29
resim açılmadı sorun bende mi ? açın ctrl+alt+f2 ile tty ekranına düşüm şu komutu çalıştırın çıktıyı bizle paylaşın

sudo pacman -Syyu

Ressimi yüklediğim servis sağlayıcısını değiştirdim.O kodları denedim ama dediğim gibi çıktıyı okuyamıyorum yazı fontu bozuk halde.Güncelleme komutlarını yazıyorum güncelliyor fakat sorunu araştırmama rağmen bulamadım.Güncellemeler arasında sanırım kernel güncellemeside vardı sorunun o yüzden kaynaklandığını düşünüyorum.

ata1

bu yazlım falan değil font hatası özel font kurdun mu ?

pacman -Ss font

https://wiki.archlinux.org/index.php/fonts

decent

Merhaba,
Grub ekranında diğer seçenekten ilerleyip TTY ekranlarına düşebiliyor musun ?

Herhangi bir dağıtımın USB üzerine yazılmış hali ile bilgisayarı başlatıp aşağıdaki dosyanın adını değiştirebilirsin.
/etc/X11/xorg.conf
Yeniden başlattığında normal açılıyorsa ekran kartı sürücüsüne bakarız.

trairz

Alıntı yapılan: ata1 - 11 Temmuz 2017 - 14:49:35
bu yazlım falan değil font hatası özel font kurdun mu ?

pacman -Ss font

https://wiki.archlinux.org/index.php/fonts

TTY ekranından font kurduğumu düşünüyorum ama yine düzelmedi yazılar aslında bu sorunum hep vardı.Diğer dağıtımların bazılarında da meydana geliyordu bilgisayarın sürücüsünden olduğunu düşünüyorum.Çünkü denemek amacıyla flash belleğime arch linux kurmuştum hem taşınabilir olsun hemde öğreneyim diye.Bellekteki arch linuxu laptopta çalıştırdığımda grub ekranından sonra aynı şekilde bozuk yazılar geçiyor sonradan düzeliyordu.Farklı bir bilgisayara taktığımda font bozukluğu olmuyordu.Düzeltebilirsem font sorunumu arch linuxun verdiği hatayıda okuyup düzeltebilirim diye düşünüyorum.Bu arada ssh ile windows bilgisayarımdan putty ile bağlanmayı denedim fakat arch linuxa openssh kurulu olmadığını farkettim.Yazılar bozuk olduğu içinde kuramadım :)

Alıntı yapılan: decent - 11 Temmuz 2017 - 14:52:47
Merhaba,
Grub ekranında diğer seçenekten ilerleyip TTY ekranlarına düşebiliyor musun ?

Herhangi bir dağıtımın USB üzerine yazılmış hali ile bilgisayarı başlatıp aşağıdaki dosyanın adını değiştirebilirsin.
/etc/X11/xorg.conf
Yeniden başlattığında normal açılıyorsa ekran kartı sürücüsüne bakarız.

Evet usb ye yazdırdığım slax dağıtımı ile kök dosyalara erişebiliyorum.Bahettiğiniz dosya isimini değiştirdim ama yine aynı.

ata1

yaourt -S fontconfig-ttf-ms-fonts

sudo fc-cache -f -v

şunu bir dene

trairz

Alıntı yapılan: ata1 - 11 Temmuz 2017 - 16:57:28
yaourt -S fontconfig-ttf-ms-fonts

sudo fc-cache -f -v

şunu bir dene

yazdığınız komutları ikişer kez uyguladım bu arada komutlardan sonra herhangi bir onay istiyormu yada soru soruyormu bilmiyorum yazıları okuyamadığım için sadece enterladım.ne yazık ki font sorunu aynı

ata1

ilk kurulumda şayet onay isteğini kapatmadıysan düzenleme için soru sorar başka onay istemez ama sistemde kurulu olan bir fonttan kaynaklı

trairz

Alıntı yapılan: ata1 - 11 Temmuz 2017 - 17:12:16
ilk kurulumda şayet onay isteğini kapatmadıysan düzenleme için soru sorar başka onay istemez ama sistemde kurulu olan bir fonttan kaynaklı

aurdan kurulum yapıyormu bilmiyorum çünkü grub ekranından sonra geliyor bu hata internete bağlanıyormu emin değilim.harddisk bölümlerinde önemli yedeklerim olmasa temiz kurulum yapardım en başından sanırım usb belleğimden slax ile yedeklerimi kurtarıp yeni bir kurulum yapacağım son çare.

ata1

trairz

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Temmuz 2017 - 12:24:56
https://arch-anywhere.org/download/

bunu dene

Teşekkür ederim kolay kurulum yapısına sahip arch linux dağıtımı sanırım.Deneyeceğim tekrar teşekkürler.