Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Başlatan heartsmagic, 26 Aralık 2008 - 00:12:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrenizde Linux kullanan kadın var mı?

Evet, bir tane.
124 (19.6%)
Evet, birden çok.
118 (18.6%)
Hayır yok.
392 (61.8%)

Toplam Oy Verenler: 394

eribol

Netbook bilgisayarımı kardeşime teslim ettim. İstiyorsa kullanmasın. Ama överek kullanıyor, tam olarak ne kullandığından habersiz olsada.

kancass

Kız arkadaşım 8 aydır kullanıyor (benim tavsiyemle kurdu). Bilgisayarla biras ilgisi varsa rahat rahat kullanabilir bence. İlk olarak vistanın ağırlığı ve virus sıkıntısı olduğu ile yakındı. İlk başta kendi wubi ile kurdu hızlı olması ve kullanabilmesi yüzünden hadi bunu tam kuralım dedi. Wistanın yanında kurulumu 6 ay önce yaptım. Bu süre itibari ile vista yı 2-3 kere açmış. Sonuçta linuxu seviyor ve windowsa geçmeyi düşünmüyor. Bide I-tunes için başımın etini yemese (nasıl çalıştırıcam, nasıl kullanıcam, wine ile nasıl kullanıcam şeklinde) daha çok sevinicem :P

Linux dünyasına bi bayan daha katılmıştır hayırlı uğurlu olsun.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: kancass - 11 Kasım 2010 - 15:17:41
Bide I-tunes için başımın etini yemese (nasıl çalıştırıcam, nasıl kullanıcam, wine ile nasıl kullanıcam şeklinde) daha çok sevinicem :P

http://blogote.com/2010/linux-tips/top-itunes-alternatives-for-linux.html
Ubuntu kullanıyorsanız Banshee'yi bir deneyin. Depoda var. iTunes alternatifi olarak gözüküyor. KDE masaüstü kullanıyorsanız Amarok vardır zaten.
Önce Saygı...

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: m.eribol - 27 Nisan 2010 - 03:12:59
Etrafımda kız erkek farketmiyor linux kullanan yok.

Aynı durum benimde vilayetimdeki çevremde'de mevcut.

Fakat Symbian OS kullanmayanı varmıdır.?  hmmmm, kendi çapımda bir ankette ben yapayım.

free_agency

Linux kullanan bayanı geçtim, Linux'u duyan erkek yok. Beşiktaş'ın yabancı transferlerinden biri sanmaları kuvvetle muhtelemel.

eribol

Alıntı yapılan: free_agency - 11 Ocak 2011 - 23:01:04
Linux kullanan bayanı geçtim, Linux'u duyan erkek yok. Beşiktaş'ın yabancı transferlerinden biri sanmaları kuvvetle muhtelemel.
Kullanmıyorlarsa bile benle muhabbet eden herkes ismini duymuştur. Biraz kavram kargaşası yaşıyor olsalarda "O windows gibi olan mı?" diye akıllarında yer etmiş :)

free_agency

Linux değil de openoffice kullanan bir Belediye var bildiğim. Windows sürümü.Tamamen duygusal.

asukaki

Benimde yoktu iki tane bilgisayar bölümü okumuş arkadaşım var sadece linuxun ne olduğunu biliyorlar ama sadece adını biliyorlar. :) En son akrabamın dükkanına ubuntu yüklediğimden beri orada çalışan kız kullanmaya çalışıyor ve gayette hoşuna gitti oyunları :)
Linux'la Her Şey Mümkün!

dartt

4 gündür Trabzon"da toplam 8 bayanın pc sine linux kurdum ve son 2  gündür ubuntu anlatıyorum.Kardeşimin yanına gezmeye gelmiştim ama kısmet işte:)aaaa ne güzel dönüyor, aaaaa kemarasıda calıştı oleyyyyy:)Güzel bi deneyim tavsiye ederim arkadaşlar stress sahibi olup stress atıyorsunuz :)
Benim böyle olmamın tek nedeni, doğduğum yerde dağların kıyıya paralel olması...

matisse

kadın kullanıcı olarak kendimi bilsemde  8), etrafımda linux kullanan erkek kullanıcı yok ve  arkadaşlar bana "ubuntu matisse" derler.
ismimi beğensemde(ubuntu matisse) anket başlığını beğenmedim. :-\
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın...

frtxyz

Kendi eşimin bilgisayarına zorla yükledim 2 gün sonra eğer windowsa çevirmezsen seni boşarım dedi :D mecburen değiştirdim.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

eribol

Yakın zamanda yeni nesilde windowssuz bir sistem kullanmaya başlayacaklar, minicik minicik yeğenlerim. Kullanabilmeleri için birinci şart Gnu/linux yerine windows kurulursa bilgisayarın el değiştireceği yönünde :) Zaten hepi topu üç şey öğretmişim, kimse daha şikayet etmiş değil

1. Gnome-do kısayolunu
2- F harfi(Firefox) veya C harfi(Chromium) interneti, P harfi veya A harfi msn'i vs vs.
3- Yazılım Merkezi :)

serkanburda

Evdeki bilgisayara ilk kez ubuntu kurduğumda eşim çok kızmış ve sürekli windows kur diye başımın etini yemişti :) Ben de inatla yok virüs var, yok şusu kötü busu kötü diyerek ve çoğu kez muadil programları bıkmadan anlatarak zaman içerisinde kabullenmesini sağladım. Yenilerde aldığım bir netbook sebebiyle emektar masaüstünün yüzüne bakmaz olunca bari netbookla gelen lisans boşa gitmesin diye masaüstüne windows kurdum. Eşim işi düşüp de bilgisayarı açınca gördü ve inanır mısınız niye ubuntuyu sildin diye benimle tartıştı. :D Ben de hiç ikiletmeden sevinçle tekrar kurdum ubuntuyu. Önemli olan alışkanlığı değiştirmeyi başarmak. Yoksa zorluk, teknoloji merakı falan hikaye; herkes rahatlıkla kullanır ubuntuyu.

Monarch

2 tane var, bizzat ben kurdum, kurmaz olaydım diyorum içimden  :D
teknik servis ve danışmanlık hizmeti de cabası  :-\

en iyisi gençken öğretmek, windowstan uzak tutmak  ;)

microanaliz

Hiç görmedim galiba hanımlar teknojiden bayağı uzak
MicroAnaliz

ubuntuki lilith

Alıntı yapılan: microanaliz - 04 Mayıs 2011 - 00:11:03
Hiç görmedim galiba hanımlar teknojiden bayağı uzak
Teknoloji ile linux kullanımını bir tutmamak gerekir.

ovural43

konuyu yeni gördüm ama biraz kaba gibi olmamış mı ??

kadın yerine bayan yazsaydınız

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Aralık 2008 - 00:12:58
Yorum açıktır ancak tasvip edilemeyecek yorumlardan kaçınalım lütfen.

Not: Bu anketin açılma amacı tamamen merak gidermektir. Bayan arkadaşlarımızın bu konuda bizi yanlış anlamamalarını şimdiden rica ediyorum. Zira, üzülerek söylüyorum ki ülkemizde bayanların bilgisayarla ilgilenen kesimi bile bir hayli azken, Linux ile olan ilgilileri merak etmemiz son derece doğaldır diye düşünüyorum :) Konunun bayan olma/olmama ile ilgisi yoktur.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MoShic

"Kendim haricinde kimse yok maalesef -_- "
Eski ID: Mar yJuana

Kutadgu

Çevremde ne yazıkki bilgisayarı facebook dışında kullanan bayan bile yok. Bence facebook bir işletim sistemi çıkarsın Linux tabanlı sadece facebook kullanılabilen.

XRumer

Alıntı yapılan: Kutadgu - 22 Mayıs 2011 - 10:56:58
Çevremde ne yazıkki bilgisayarı facebook dışında kullanan bayan bile yok. Bence facebook bir işletim sistemi çıkarsın Linux tabanlı sadece facebook kullanılabilen.

Eğer bunu yaparsa Google, Apple, Microsoft, Yahoo hepsini tarihin tozlu sayfalarına yolcu eder. :)

MoShic

Face'i gece gündüz kullanmayı başarabilen insan;boş insandır. (bence)
Eski ID: Mar yJuana

Kadir Can

Maalesef kullanan bir kişi( erkek ) vardı.
Bir arkadaşıma da yüklemeye çalıştık ama ekran kartı hatası yüzünden kuramadık.
Onun dışında Linux'un ne olduğunu bilen insan yoktu.

microanaliz

Yok olanda zaten windows kullanıyor kadınlar anırım yapıları itibarı ile teknolojiyi sevmiyorllar.
MicroAnaliz